Gullkortet mitt blir nå platinum. Men er det bare flere fordeler å hente?

Marriott er verdens utvilsomt største hotellkonsern med flere titalls merkevarer i porteføljen. Etter oppkjøpet av Starwood Hotels er de ikke akkurat blitt mindre. Med tre store fordelesprogrammer gående — alle med ulike fordeler, har de nå offentliggjort deler av det samlede programmet.

Ritz-Carlton Rewards, Marriott Rewards og Starwood Preferred Guest blir nå ett. Navnet er ennå ikke offentliggjort, men jeg vil tro Marriott-navnet blir en gjenganger på bakgrunn av Marriott-familiens sterke eierskap. Jeg drister meg derfor til å kalle det Marriott Rewards.

6 500 hoteller fordelt på 29 merkevarer blir det fra og med august 2018 mulig å tjene poeng og netter på. Med andre ord skal det godt gjøres å reise et sted i verden uten å finne et av disse hotellene. Dermed kan du kaste alle andre fordelskort og kun forholde deg til dette.

Nye nivåer

Det er mye som er nytt. La oss starte med å se nærmere på nivåene i programmet. Jeg som er Gold Elite blir nå Platinum Elite. Kravene er dog de samme, men fordelene altså flere. Marriott Tiers

Med det samme antall netter som før (50 i løpet av et år) får jeg altså ekstra fordeler som oppgradering til suite og valgfri velkomstgave ved ankomst uten å løfte en finger. I tillegg utvides antallet hoteller med gratis adgang til lounge (Sheraton, Westin og Le Meridien).

For deg som går fra SPG blir det også en omrokering i nivåer:

Marriott SPG Tiers

Status på livstid

Dersom du har vært lojal mot Marriott i en årrekke kan det også hende at du kvalifiserer til livstidsstatus. Kravene her er da som følger:

LifeTime Elite MarriottDette er ganske utenfor rekkevidde for min del, men det tyder på at det lønner seg å bytte hotellkjede slik jeg gjorde i fjor fra Hilton. Jeg har ikke angret et sekund. Det er jo nå det virkelig begynner.

Nye krav til gratis netter

Du skal ikke bare tjene poeng, men også bruke dem. Naturlig nok er det også endringer i prisen på gratis netter. Fra fast pris og såkalte «blackout dates» får du nå to priser. Én ved lavt belegg og én ved høyt. Veldig enkelt og greit å forholde seg til.

Gratis natt Marriott

Jeg ser disse endringene som en ren fordel. Det blir billigere å bo på de aller dyreste hotellene i perioder med lavt belegg. Men jeg kommer selvsagt til å holde meg unna høysesong hvis jeg skal bruke poeng.

Konklusjon

Alt i alt er jeg strålende fornøyd med det nye programmet. Det er enklere, mer oversiktlig og gir enda flere fordeler enn jeg har i dag. Det er ingen tvil om at Marriott byr på hotellverdenens beste lojalitetsprogram. Her blir jeg værende.

Alle bilder er skjermdumper lånt fra Marriott.com