Det første gullkortet jeg har frasagt meg. Hvorfor bør du styre unna?

Med all reisevirksomheten jeg bedriver er det ikke til å komme utenom at det drysser en del fordeler ned over meg i form av status i bonusprogrammer. Serien «gulljakten» tar for seg alle mine gullkort i tur og orden. Denne gang Hilton Honors Gold.

Hilton er i likhet med Marriott en av verdens største hotellkjeder med en rekke merkenavn i alt fra lavpris- til luksussegmentet. Navnet har en eksklusiv schwung over seg, men lever dessverre ikke opp til forventningene. Ihvertfall ikke etter alle de skuffende erfaringene jeg har hatt på vei mot og med gullkortet i hånd.

Krav og fordeler

Hilton Honors er navnet på bonusprogrammet. Det består av fire nivåer: Member, Silver, Gold og Diamond. Jeg befinner meg altså på nest øverste nivå.

For å oppnå gull må du ha 20 opphold, 40 netter eller samle svimlende 75 000 poeng i løpet av ett år. Poeng telles forøvrig etter dollar brukt. 1 dollar brukt gir 10 basispoeng. Å tjene gullkortet på denne måten er hinsides. Står det da i stil med fordelene du får?

De viktigste fordelene med gullkortet er:

  • Gratis oppgradering til neste romkategori basert på tilgjengelighet
  • Sen utsjekk basert på tilgjengelighet
  • Gjest nummer to bor gratis på samme rom
  • To gratis vannflasker per rom per opphold
  • Gratis frokost for to (noen hoteller unntatt)

I tillegg får du 25 % flere bonuspoeng per natt, gratis Wi-Fi, lavere priser og en rekke andre mindre fordeler som i grunnen ikke er av veldig stor betydning. Med andre ord ikke noe særlig generøst.

Sjeldent oppgradert

Jeg har bodd utallige ganger hos Hilton verden over. Det generelle bildet er at det sjelden har vanket oppgraderinger til tross for at det har vært mye ledig på hotellene. Servicen har heller ikke vært noe å skrive hjem om. Et upersonlig og programmert «thank you for your loyalty» ved innsjekk har ofte vært det hele.

Hilton San Francisco Hotel oversikt
Ingen oppgradering på Hilton San Francisco.

Fordelen med gratis frokost og vannflasker har også vært meget varierende. Noen ganger er det ikke blitt levert i det hele tatt og frokosten har kommet i form av tynne kuponger. Det skal nevnes at frokostfordelen er unntatt for luksushotellkjeden Waldorf Astoria. Her får du ekstra poenger i stedet.

Waldorf Astoria New York
Waldorf Astoria New York er nå historie.

En annen ulempe med Hilton er deres manglende tilstedeværelse i Norge. Bor du mye på hotell i Skandinavia er tilbudet meget begrenset, spesielt nå hvor Hilton Copenhagen er lagt ned. Reiser du derimot mye rundt i verden kan det være mer aktuelt.

Ingen ekstra service

Både som «statusløs» gjest og som gullkortinnehaver har jeg opplevd dårlig service og sterkt kritikkverdige hendelser. Hilton har aldri vært villige til å gi noe ekstra uten at jeg har måttet betale for det, endog de inkluderte fordelene har de vært gniene på. I år var det derfor nok for min del. Jeg sa opp gullkortet.

Caribe Hilton basseng
Caribe Hilton ser ut som paradis, men var langt unna i virkeligheten.

Når både de store fordelene uteblir og servicen er elendig, kan jeg ikke annet enn å fraråde å satse på gullkort i Hilton. Mulig jeg har vært veldig uheldig, men min konklusjon er at det er bedre å kjøpe seg inn på de beste rommene på de fineste hotellene fremfor å satse på status og håpe på fordeler.

Konklusjon

Få fordeler og lite gjennomslag gjør at Hilton Honors Gold faller igjennom. Du får følelsen av å måtte tigge etter det lille ekstra og selv da uteblir det. Dette er ikke verdt hverken å trakte etter eller å satse på.

Min stjernevurdering: 3 av 6.

Noen av mine anmeldelser