Et mylder av mer eller mindre like lounger å velge i. Fant jeg frem?

Etter en lang reise fra Australia kunne jeg ikke si at jeg gledet meg stort til syv timer på Schiphol. Nå hadde jeg aldri testet KLMs Crown Lounge tidligere, men forventningene var ikke all verden.

Schiphol er hovedbasen til KLM. Derfor var det ingen overraskelse at deres tilstedeværelse her ville være stor. Reisefølget og jeg trodde nemlig vi hadde funnet frem til loungen like ved gate, men dette viste seg å være non-Schengen-varianten. Dermed måtte vi spasere videre.

Like ved denne non-Schengen-loungen var det faktisk også et hotell. Fristelsen var stor til å legge seg inn her for noen timer blund, men vi tok oss sammen og sparte de kronene i stedet i håp om at crown-loungen ville levere.

Bedre enn Aspire?

Vi fant etterhvert passkontrollen og kom oss over i EU. Her var omgivelsene kjente, og jeg kunne erindre fra sist, da jeg fløy med Star Alliance, hvor loungen lå, nemlig rett ved siden av Aspire Lounge. Jeg håpet inderlig at KLM var bedre.

KLM Crown Lounge Schiphol Amsterdam inngang
Inngang til Crown Lounge.

Like utenfor var det full jungelstemning. Rikelig med beplantning og fuglekvitter så intenst at selv Tarzan ville rygget. Heldigvis var det roligere omgivelser inne i loungen.

KLM Crown Lounge Schiphol Amsterdam resepsjon
Resepsjonen.

Vi ble møtt av en betjent resepsjon og henviste oss her for å få adgang. Ettersom jeg er statusløs i SkyTeam hadde jeg kun business class-billetten å gå på. Det virket dessuten ikke som at KLM skilte mellom gullmedlemmer og andre. Alle måtte inn i samme lounge.

KLM Crown Lounge Schiphol Amsterdam adgang
Hvem har adgang?

Godt med plass

Vel inne ble jeg overveldet over størrelsen. Her så det ikke ut til å bli trangt om plassen, selv ikke i rushtiden. Det var en fredag morgen og således burde det vært smekkfullt. Herlig.

KLM Crown Lounge Schiphol Amsterdam sitteplasser
Rikelig med sitteplasser.

Med så mange sitteplasser å velge fikk reisefølget og jeg beslutningsvegring. Vi endte etterhvert opp med en sittegruppe innerst i loungen. Det vi da ikke visste var at dette var rett ved røkesalongen, og dermed sivet det ut gammel tobakk i rikt monn. Vi måtte forsøke på ny.

KLM Crown Lounge Schiphol Amsterdam røkerom
Røkesalong.

Jeg benyttet anledningen til å utforske fasilitetene på vei mot nye sitteplasser. Det var to buffeter som preget lokalet. Den ene noe fyldigere enn den andre, men likheten var at de var rigget for lett frokost.

KLM Crown Lounge Schiphol Amsterdam frukt og magasiner
Frukt og magasiner.

Søt frokost

Det bugnet over av frukt og kaffemaskinen gikk på høygir. Det var dessuten satt frem en rekke småkaker. Her ble jeg tipset av reisefølget om å smake på en hollandsk karamellkjeks. Jeg ble umiddelbart frelst. Det sto også doughnuts og croissanter fremme.

KLM Crown Lounge Schiphol Amsterdam bakst
Bakst til forlystelse.

Vinen kom fra flasker og var pent linet opp. Styrkedråpene likeså hengende fra veggen. Her var det bare å skjenke selv til du stupte. Det var med andre ord intet å utsette på barskapet, selv om det helligste vannet uteble.

KLM Crown Lounge Schiphol Amsterdam selvskjenk bar
Selvskjenk i baren.

Varmmat

Først fryktet jeg at det kun var småkaker og drikke på menyen. Heldigvis fant jeg en langt rikere buffet lenger inne i loungen. Her bød de på en fullferdig frokost bestående av innskrumpede pølser, eggkombinasjoner, pålegg, brød og frokostblandinger. Her var det også frukt, men ferdig oppkuttet.

KLM Crown Lounge Schiphol Amsterdam frokost
Pølser til frokost.

Interiøret i loungen var elegant, men samtidig nøkternt. Det var tydelige henvisninger til landet vi befant oss i. Variasjonen av stoler og luftige lokaler gjorde loungen trivelig kjedelig.

KLM Crown Lounge Schiphol Amsterdam varierte sitteplasser
Varierte sitteplasser.

Lukkede toaletter

Av fasiliteter foruten mat og drikke hadde du rikelig med toaletter og endog dusjfasiliteter. Disse var velholdte og rene. Jeg var bare glad vi slapp unna de åpne avlukkene i Australia. Her var båsene hermetisk lukket.

KLM Crown Lounge Schiphol Amsterdam toalett
Rene toaletter.

Forøvrig var det brukbart Wi-Fi tilgjengelig og en rekke skjermer med informasjon om flyavgangene. Du hadde også egne kontoravlukker. Jeg hadde i grunnen lite å klage på, selv om jeg ikke ville tilbrakt mer tid enn nødvendig her.

Konklusjon

Alt i alt en fin lounge med god plass. Alt av nødvendigheter er til stede. Det er ikke noe ekstraordinært å spore. Dette er rett og slett en trivelig, men noe kjedelig hverdagslounge.

Min stjernevurdering: 4 av 6.

Video

Flere bilder

KLM Crown Lounge Schiphol Amsterdam aviser
Et utvalg papiraviser.
KLM Crown Lounge Schiphol Amsterdam business corner
Få jobben gjort i forretningskroken.
KLM Crown Lounge Schiphol Amsterdam arbeidsplass
Rikelig med arbeidsplasser.
KLM Crown Lounge Schiphol Amsterdam brus
Brusdispenser.
KLM Crown Lounge Schiphol Amsterdam interiør
Artig interiør.
KLM Crown Lounge Schiphol Amsterdam vin
Oppstilt vin.
KLM Crown Lounge Schiphol Amsterdam omgivelser
Lekre omgivelser.
KLM Crown Lounge Schiphol Amsterdam brennevin
Selvskjenk av brennevin.
KLM Crown Lounge Schiphol Amsterdam øl
Bryggeri eller lounge?
KLM Crown Lounge Schiphol Amsterdam champagne
Sprudlende dråper.
KLM Crown Lounge Schiphol Amsterdam reisefølget
Reisefølget storkoset seg.

Fortsettelse med KLM Business Class

Følg med neste uke for turen videre i KLM Business Class. Ble det en verdig fortsettelse?