Alle elsker komfort, men kanskje noen litt mer enn andre. Hva er triksene? 

Det er ingen hemmelighet at jeg foretrekker å fly business class når jeg er ute på langturer. For det første er det mer behagelig og for det andre gir det flere poeng i bagasjen. Men gratis er det ikke.

Jeg skulle gjerne ønske at det var noen kjappe snarveier til billige business class-billetter, men det ligger ofte mange timer med research bak. I dette innlegget skal jeg dele noen av metodene mine for å finne frem i jungelen av flyselskaper og billetter.

1) Finn et godt verktøy

Gode verktøyer er alfa og omega. Min favoritt er ITA Software. Dette er en rik søkemotor som også er grunnlaget for mer populære og brukervennlige Google Flights. Du kan ikke bestille billettene herfra, men du kan søke deg frem til dem.

Google Flights
Google Flights er et artig leketøy.

Søkemotoren lar deg blant annet velge kabinklasse slik at du slipper å bla deg igjennom lokkepriser og andre unødvendigheter. I tillegg kan du velge valuta slik at du slipper å konvertere prisene manuelt dersom du velger et utenlandsk flyselskap.

ITA er noe treg, men gir et greit oversiktsbilde over når billettene er billigst og hvilke flyselskaper som tilbyr prisene. Jeg kan først som sist si at det gjelder å være fleksibel for å få tak i de rimeligste billettene.

Ulempen er som nevnt at det ikke går an å booke direkte. Og det å finne igjen prisen hos det aktuelle flyselskapet kan være et tidkrevende mareritt. Ofte må jeg via tredjeparter som Expedia for å få booket. Men det er som regel verdt strevet til slutt når bookingen er gått igjennom.

2) Følg med på kampanjer

Å søke seg igjennom hele jordkloden i ITA tar unødvendig mye tid. Derfor følger jeg også med på når flyselskapene har tilbudskampanjer slik at dette fungerer som et utgangspunkt for søkene. Igjen, destinasjon og tidspunkt må være fleksibelt.

Singapore Airlines Kampanje
Eksempel på kampanje fra Singapore Airlines.

Mitt tips er at du melder deg på flyselskapenes nyhetsbrev og følger dem i sosiale medier for å være blant de første som mottar tilbudene. Eventuelt kan nettsider som SecretFlying.com og forum for «frequent travelers» være en enkel inngangsbillett til førstehånds informasjon.

3) Vær lojal mot et bonusprogram

Sist, men ikke minst, er kanskje det aller beste tipset å være lojal mot ett flyselskap eller én allianse. Jeg har for eksempel valgt SAS og Star Alliance. Her samler jeg alle poengene jeg tjener for så å ta de ut i bonusbilletter eller oppgraderinger.

SAS diamantkort
Et diamantkort fra SAS kan hjelpe på.

Du skal fly nokså mye for å tjene opp nok til business class på poeng, så derfor er det viktig at du er konsekvent i inntjeningen. En snarvei er å slå til på business class-billetter på tilbud til et sted langt, langt vekk. Da samler du mange poeng og flyr samtidig godt – og kan trolig nyte godt av en oppgradering på neste tur.

Lykke til med jakten!