Hva? Finnes det en annen lounge enn SAS’ for Star Alliance-reisende på Arlanda?

Lettere sjokkert stilte jeg meg det spørsmålet idet jeg oppdaget loungen på innsiden av passkontrollen i non-Schengen-terminalen.

Reisefølget og jeg hadde nemlig gått litt før fra SAS Gold Lounge for å være sikre på at vi rakk den prioriterte ombordstigningen. Ifølge skjermene var denne ennå ikke gått i gang, og vi tenkte som så at det ikke skadet å spørre om adgang til denne loungen. Foran oss gikk nemlig en gjest med billett på samme flyvning – som kom inn.

Slipper vi inn?

Fra utsiden så Arlanda Lounge nokså liten og anonym ut. Like innenfor var det en resepsjonist som tok oss imot. Boardingkortene ble scannet og vi slapp utrolig nok inn.

Stockholm Arlanda Lounge resepsjon
Tilbaketrukket resepsjon.

Det viste seg senere at Singapore Airlines benyttet seg av denne loungen i tillegg til SAS’. Det betyr at du har to lounger til disposisjon på Arlanda — gullstuen og denne. Med andre ord ingen vits å stresse for å rekke frem til gaten i tide.

Enkel buffet

Både reisefølget og jeg var nokså mette etter tre frokoster. Dermed ble det bare en enkel titt innom. Førsteinntrykket var ganske enkelt. Buffeten var liten, men hadde et helt ordinært utvalg av frokost med pålegg, salater og brød. I tillegg var det rikelig med snacks.

Stockholm Arlanda Lounge drikke
Snacks og vin.

Av drikke så det ikke ut til at det var noe av sterkere kaliber foruten vin tilgjengelig. Derimot var det godt med leskedrikker. Disse var i kontrast til SAS ikke på dispenser, men i bokser og flasker. Her kunne du altså snike med deg en colaboks dersom det skulle skorte på serveringen ombord. Jeg sto elegant over.

Stockholm Arlanda Lounge drikke
Øl og brus på boks.

Få fasiliteter

For anledningen hadde vi nesten loungen for oss selv. Dermed fikk jeg muligheten til å ta meg en runde rundt for å sjekke ut fasilitetene. Det minnet om en enkel «contract lounge» uten de store høydepunktene.

Stockholm Arlanda Lounge oversikt
Luftig og godt med sitteplasser.

Du hadde rikelig med sitteplasser, en egen barneavdeling og en liten hylle med aviser og magasiner. Toaletter var det også, skjønt disse var av meget enkel standard. Og det var det.

Konklusjon

Alt i alt var det en grei lounge for et kortere opphold. Jeg anbefaler allikevel å tilbringe mesteparten av tiden i SAS’ gullstue.

Min stjernevurdering: 4 av 6.

Flere bilder

Stockholm Arlanda Lounge buffet
Oversiktsbilde av buffeten.
Stockholm Arlanda Lounge mat
Greit utvalg av mat.
Stockholm Arlanda Lounge utsikt
Utsikt mot tårnet.
Stockholm Arlanda Lounge aviser
Aviser til lesning kun i loungen.
Stockholm Arlanda Lounge toalett
Enkle toaletter.
Stockholm Arlanda Lounge barneavdeling
Hyggelig barnekrok.
Stockholm Arlanda Lounge kontor
Kontorplasser.

Hvor går turen videre?

Klikk her for å lese den eksklusive reportasjen fra Singapore Airlines’ splitter nye business class til Moskva.