Ingen gourmetrestaurant, men et mer enn godt nok sted hvis alternativet er McDonald’s.

TGI Friday’s er ikke stedet du tar med deg fornemme forretningsforbindelser eller arrangerer storslåtte feiringer. Allikevel er det et sted som er lett tilgjengelig med mat som alle liker.

Det er spesielt tilgjengeligheten midt på Aker Brygge som gjør Friday’s til et kjapt og enkelt alternativ. Ihvertfall har jeg flere ganger falt for fristelsen til å stikke innom. Spesielt hvis jeg nylig har spist italiensk og ikke har lyst til å besøke naboen Olivia i stedet.

Ettersom jeg har spist på Friday’s ved flere anledninger den siste tiden vil denne anmeldelsen ta for seg stedet generelt fremfor ett spesielt besøk.

Hvorfor Aker Brygge?

La meg begynne med å forklare hvorfor jeg velger akkurat Friday’s-restauranten på Aker Brygge. Det er av den enkle grunn at de øvrige stedene i byen, især Karl Johan, har et rykte på seg for å være særdeles dårlig. Etter flere ganger slakt av Aftenposten tør jeg rett og slett ikke sette min ben der.

TGI Friday's Aker Brygge utsikt
En nydelig høstdag på Aker Brygge.

Friday’s på Aker Brygge har jeg derimot aldri lest noen anmeldelse fra. Dermed er det på høy tid at noen foretar en med tanke på populariteten stedet har.

Det skal sies at jeg sjelden har opplevd dårlig mat og service her. Det er ofte kø ved inngangen og vanskelig å få bord på populære tider. Spesielt vanskelig er det å få bord ute hvis solen skinner. Det skal dog nevnes at jeg har klart det med litt flaks flere ganger.

God fast food

Maten som serveres på Friday’s kjennetegnes som amerikansk fast food. Typisk burger, kyllingvinger, pulled pork, spareribs, grillspyd og fries. Og selvsagt milkshakes og kaker til dessert.

TGI Friday's Aker Brygge burger
Cheeseburger.

Jeg pleier enten å gå for Jack Daniels’ burger eller spareribs. Det er store porsjoner som metter. Jeg mener derimot at det er litt tynt med fries på tallerkenen i forhold til kjøtt.

Den slappe coleslawen som gjerne følger med som pynt på hver rett har jeg aldri smakt eller kommer til å smake på. Den ser nemlig ut til å ha vært med flere runder inn og ut fra kjøkkenet.

Appetittvekkende

Til forrett har jeg ofte valgt Buffalo Wings eller Sesame Jack Chicken Strips. Dette er enkel mat for alles ganer og fungerer fint som en lett appetittvekker.

TGI Friday's Aker Brygge forret
Sesame Jack Chicken Strips til forrett.

Min definitive favoritt er Bacon Crusted Ribs. Denne har jeg spist flere ganger. Bacon på ribs = smør på flesk, tenker du kanskje. Men da har du ikke møtt en sann grisens venn. Det blir aldri for mye svineri.

TGI Friday's Aker Brygge spareribs
Bacon Crusted Ribs til hovedrett.

Kalorier er et ukjent begrep på Friday’s. Når jeg er ute etter skikkelig fast food runder jeg ofte måltidene av med en Oreo-milkshake. Dette er min favoritt av alle milkshaker jeg har smakt. Tykk, fyldig og meget smakfull. Du føler deg nærmest gravid i siste måned med en slik innenbords.

TGI Friday's Aker Brygge Oreo milkshake
Nydelig Oreo-milkshake til dessert.

Støyende omgivelser

Omgivelsene er nokså støyende. Du tar ikke med deg besta på ettermiddagste på Friday’s for å si det slik. Da er jeg stygt redd høreapparatet stopper.

I tillegg er dette et sted som frekventeres hyppig av fnisende tenåringsgjenger. Ofte har de det også veldig gøy med hverandre når en utsatt i gjengen plutselig får bursdag og de overblide svenske servitørene fyrer i gang «happy birthday» med heliumstemme.

Servicen er forøvrig hyggelig svensk. Jeg har sjeldent opplevd sure fjes selv om det tidvis går litt i surr med oppfølgingen. Det virker som at hver servitør har ganske mange bord å forholde seg til, og da er det naturlig å overse påfyll av brus og oppfølging av regningen.

Konklusjon

Alt i alt er TGI Friday’s på Aker Brygge et greit sted å få seg en kjapp og uformell matbit. Det er hakket over McDonald’s, men fortsatt et stykke fra de tradisjonelle og særpregede restaurantene. Med andre ord fyller det en mellomposisjon i markedet på lik linje med Egon.

Prisnivået er ellers helt greit til Norge å være. På en nydelig og solrik dag anbefaler jeg å sitte utendørs og betrakte det yrende folkelivet. Men book bord hvis du vil være garantert plass.

Min stjernevurdering: 4 av 6.

PS! Liker du bloggen min? Lik meg her også!