Har du tenkt deg ut i Oslo i kveld kan du starte med en spektakulær topptur.

Hoteller er ofte ikke kjent for de store mat- og drikkeopplevelsene, ihvertfall ikke her i lille Norge. Det kan fort snu dersom du tar deg en tur opp i 21. etasje på Radisson Blu Scandinavia Hotel.

Jeg fikk anledning til å besøke den nyrenoverte baren på Oslos tak, og ble bergtatt av utsikten. Baren er designet av Snøhetta for å gi en opplevelse av å stå på en fjelltopp. Og det er ikke bare noe markedsførerne sier, for det var virkelig spektakulært.

Summit Bar Oslo panorama
Ikke engang et panoramabilde kan fange utsikten.

Panoramavinduene gir en 360-graders utsikt over hovedstaden og minner unektelig om ekvivalenter i storbyer som New York og Tokyo – dog i en helt annen høydeskala.

Intimt

Det som overrasket meg var allikevel barens størrelse. Denne hadde ikke plass til veldig mange mennesker, og hvis hele hotellet har fri tilgang lukter jeg at det fort blir fullt dersom ikke-boende skulle ta turen innom.

Summit Bar Oslo atmosfære
For en atmosfære!

For anledningen var vi et par håndfuller, og det var fremdeles luftig, men med noe mer enn det blir det fort veldig intimt. Det som slo meg var hvor spektakulært det ville vært om hele toppetasjen var en kombinert bar og restaurant i samme fjelltoppdesign. Da hadde vi snakket turistmagnet.

Summit Bar Oslo utvalg
Rikt utvalg.

Jeg testet forøvrig ikke innholdet i baren denne gang, men kunne notere meg et rikt utvalg av drikkevarer og lett snacks. Bartenderne var dessuten profesjonelle og drinkene som ble snekret sammen så fristende ut.

Flere bilder

Summit Bar Oslo utvalg
Fyldig bar.
Summit Bar Oslo snack
Litt å bite i.
Summit Bar Oslo lys
Mørket begynner å falle på.

Summit Bar Oslo solnedgang

Summit Bar Oslo bak baren
En smugtitt bak baren.
Summit Bar Oslo detalj
Stemning.
Summit Bar Oslo inngang
Inngangsparti.
PS! Jeg er nominert som årets beste norske reiseblogger. Les mer her!