Et eksklusivt hotell med alt av fasiliteter og nærhet til flyplassen.

I disse dager er kanskje ikke Istanbul det mest aktuelle reisemålet, men som en mellomstasjon på vei ut i den store verden funker det fortsatt.

Jeg bodde på Renaissance Polat i forbindelse med en layover med Turkish Airlines på vei mot Boston. Med drøyt 16 timer til neste flyvning, og en natt imellom, var det ikke noe annet valg enn å ta inn på hotell.

Generøst av Turkish Airlines

Det skal nevnes at hotellet ikke ble valgt selv, men var en service Turkish Airlines tilbød til sine reisende i business class med en layover på over åtte timer. Forøvrig et meget generøst tilbud som flere flyselskaper bør bli inspirert av.

Det skal nevnes at hotellet er blitt oppusset siden jeg var her, noe som også var sårt tiltrengt.

Renaissance Polat Istanbul Hotel sikkerhet
Sikkerheten i høysetet ved ankomst.

Det første som møter deg idet taxien har kjørt deg frem til inngangen er en sikkerhetskontroll likt den du finner på flyplassen. Vakten var dog slepphendt og ville neppe blitt ansatt på noen flyplass.

Executive-rom med fantastisk utsikt

Ved innsjekk ble vi tatt vel imot. Alt var fikset på forhånd, og vi ble informert om hotellets fasiliteter og hva vi hadde krav på. Rommet for anledningen var et Executive Room med tilgang til Club Lounge.

Renaissance Polat Istanbul Hotel utsikt
Uslåelig utsikt.

Etter å ha sust opp i høyden, låste vi oss inn på rommet. Det som møtte oss var en storslått utsikt mot Marmarasjøens inngang til Bosphorus-stredet. Nå manglet bare en balkong til å nyte synet.

Renaissance Polat Istanbul Hotel Executive Room
Executive-rom i gammel stil.

Rommet var ellers helt ordinært. Det oset ikke akkurat av luksus med gammelt interiør og slitt bad. Størrelsen var også helt normal. Dette til tross, alt av fasiliteter som badekåpe, tøfler og minibar var på plass.

Klassisk lounge

Etter en rask dusj bar det av gårde for å sjekke ut loungen. Dessverre viste det seg at vi var kommet for sent til hors d’oeuvre. Det som sto fremme var kun enkel snacks og noe mineralvann i kjøleskapet.

Renaissance Polat Istanbul Hotel Club Lounge
Tilbaketrukket Club Lounge.

Loungen var åpen 24 timer i døgnet, men serveringen varierte alt ettersom når du kom. Det var blant annet fullt mulig å spise frokost her, selv om utvalget er noe tynnere enn nede i buffetrestauranten.

Renaissance Polat Istanbul Hotel Club Lounge mat
Frokost i loungen.

Helt grei mat

I hotellets hovedrestaurant er derimot frokostbuffeten overdådig innholdsrik med alt av internasjonale og tyrkiske delikatesser. Utsikten mot bassengområdet og muligheten til å sitte utendørs ga også en utsøkt opplevelse på morgenkvisten.

Renaissance Polat Istanbul Hotel frokost
Utsøkt frokoststemning.

Maten som ble servert på kveldstid i samme lokaler var mer ordinær hotellmat. Jeg valgte en klassisk burger. Kjøttet smakte unektelig som tyrkisk kebab og var ikke i nærheten av det vi ellers kjenner som hamburger — med unntak av utseendet. Men ned gikk det uansett.

Renaissance Polat Istanbul Hotel restaurant
Burger med smak av kebab i restauranten.

Litt for mange fasiliteter?

Til tross for noe kort tid på hotellet fikk reisefølget og jeg testet bassengområdet. Dette var stort og hadde massevis av plasser. Det var også et innendørs basseng med tilhørende spaavdeling tilgjengelig. Dette ble dog ikke testet.

Renaissance Polat Istanbul Hotel basseng
Stort utendørs basseng.

Hotellet hadde i grunnen alt. Det var ikke noe behov for å gå ut for hverken å spise, shoppe eller slappe av. Det pussige var dog alle de falske merkevarebutikkene i hotellets hovedetasje. Ja, dette er Tyrkia, men det sømmer seg allikevel ikke å selge falske Rolex-ur på et femstjerners hotell.

Konklusjon

Alt i alt var dette en utsøkt layover. Jeg kunne lett ha bodd her igjen dersom jeg skulle tilbrakt flere dager i Istanbul. Det skal dog nevnes at hotellet ligger noe utenfor sentrum og at det er lite å foreta seg i området.

Min stjernevurdering: 5 av 6.

Flere bilder

Renaissance Polat Istanbul Hotel rom
Stemningsfull morgenstund.
Renaissance Polat Istanbul Hotel bad
Bad av eldre standard.
Renaissance Polat Istanbul Hotel basseng
Romslig basseng.
Renaissance Polat Istanbul Hotel Club Lounge utsikt
Storslått utsikt fra loungen.
Renaissance Polat Istanbul Hotel Club Lounge
Frokost i loungen.
Renaissance Polat Istanbul Hotel frokost brød
Deler av utvalget til frokost.
Renaissance Polat Istanbul Hotel innendørs basseng
Innendørs basseng og spa.