Et spektakulært hotell som tar det blå til et helt nytt nivå.

Forventningene var skyhøye idet jeg steg ut av drosjen midt i sentrum av Berlin for å ta inn på dette legendariske og luksuriøse hotellet. Lenge har jeg drømt om å legge turen hit, og endelig var dagen kommet.

Radisson Blu Berlin inngang
Inngangspartiet.

Pikkoloen var på pletten og ønsket oss varmt velkommen. Bagasjen ble tatt hånd om og vi ble geleidet mot resepsjonen for innsjekk. Reisefølget og jeg ble stående noen minutter å måpe til det store akvariet som fylte hele lobbyen mens vi ventet på å bli betjent.

Radisson Blu Berlin innsjekk
Klart for innsjekk.

Kun det beste

Etter noe venting ble det vår tur. Resepsjonisten sjekket oss høflig og ordinært inn, og kunne informere om at vi hadde fått to juniorsuiter i øverste etasje. Det vanket ellers lite informasjon om rommene, og det ble noe usikkert hvilket rom som tilhørte hvem. Pikkoloen fulgte oss derimot helt til værelsene og kunne underveis fortelle hvilket han syntes var best.

Radisson Blu Berlin velkomstgave
Særdeles hyggelig velkomstgave.

Med en blogger i følget var det ingen tvil om hvem som skulle ha suiten med utsikt mot Berliner Dom og kanalen. Jeg fikk bagasjen satt av i entreen og ruslet inn. Her ble jeg først slått i bakken av den spektakulære velkomstgaven før jeg vendte blikket mot domen.

Radisson Blu Berlin panorama utsikt
Panoramabilde av utsikten.

Luksuriøs velkomst

Sprudlevann, friske jordbær med sjokolade, et hyggelig velkomstkort og den utsikten. Du verden, her kunne jeg tilbrakt uker. Dessverre ventet bare to dager, men sannelig skulle det nytes.

Radisson Blu Berlin panorama stue
Panoramabilde av oppholdsrommet.

Suiten var på hele 47 kvadratmeter og hadde en åpen og spenstig inndeling av rom. Fra entreen hadde du direkte adgang til både bad og stue. I tillegg til en mindre sofagruppe var det også et stort skrivebord, minibar og Nespresso-maskin i stuen.

Radisson Blu Berlin bad
Romslig bad med dusj og kar.

Dette var en hjørnesuite med vinduer nærmest overalt. Både fra soveværelset og stuen var det utgang til den franske balkongen. Pussig nok var det ikke noen fullverdig balkong slik noen av de andre rommene på hotellet hadde. Nuvel. Det gikk i alle fall an å lufte seg.

Radisson Blu Berlin utsikt
Herlig morgenutsikt.

Stort og åpent bad

Badet knyttet sammen entreen og soveværelset på en elegant måte. Her hadde du både badekar og dusj i tillegg til to vasker. Forøvrig var de ordinære badeartiklene fra Radisson Blu på plass, dog i fyldigere utgaver. Trykket i dusjen var også helt greit, men bar preg av forsøk på besparelser. Det så ikke ut til å plage reisefølget nevneverdig.

Radisson Blu Berlin reisefølget bad
Klar for et bad.

I bunn og grunn var suiten ganske typisk Radisson Blu. Det var hverken de spektakulære nyhetene eller kjedelige manglene. Utsikten og beliggenheten var derimot i en helt annen liga. Virkelig storslått.

Bedøvende spray

Sengen var forøvrig stor og god. Det underligste jeg oppdaget på soveværelset var en liten boks med en sprayflaske inni liggende i sengen. Dette var visstnok et middel du skulle spraye på puten for å sove bedre. Jøss, tenkte jeg, er det Amsterdam vi er i?

Radisson Blu Berlin reisefølget seng
Nydusjet og klar for sengen.

Jeg fikk senere opplyst at det var helt vanlig å tilby på rom i en høyere prisklasse. Den dag i dag vet jeg fortsatt ikke hva det var i sprayen, men antar at det var noe humbug fra helsekostbransjen. Å sove klarer jeg utmerket godt på egen hånd, så ellers takk.

Radisson Blu Berlin panorama soverom
Panoramabilde av soveværelset.

Vann i lange baner

Foruten fine suiter og et storslått akvarium midt i lobbyen, byr hotellet også på en spa-avdeling med svømmebasseng. Både reisefølget og jeg forsøkte ved flere anledninger å ta oss en tur ned hit, men ble overveldet av alle barna som plasket i bassenget. Ingen av oss var helt i humør til å dra i badeland.

Radisson Blu Berlin basseng
Folksomt i bassenget.

Apropos plasking, akvariet som tiltrekker seg tusenvis av besøkende, og som gjør dette hotellet så unikt, er faktisk ikke Radisson Blus. På en guidet omvisning ble vi fortalt at det sto her da hotellet ble bygget. Det koster dessuten penger å komme på innsiden. Å beskue det fra utsiden er derimot helt gratis og holdt i massevis for min del.

Radisson Blu Berlin akvarium
Spektakulært akvarium.

Bespisning

Foruten alt det blå tilbyr hotellet også grillrestauranten HEat. Det er her frokost serveres i tillegg til middag på kveldstid. Jeg fikk behørig testet begge deler.

Radisson Blu Berlin Heat
Panoramabilde av restauranten.

Frokosten har tatt etter Radisson Blus nye konsept med delikat presentasjon av maten, noe jeg forøvrig er stor tilhenger av. Selv om alt kanskje ikke er så praktisk som før, så ser det unektelig fristende ut.

Radisson Blu Berlin heat
Utenfor restauranten HEat.

Bacon i skål

Frokostsalen er romslig og buffeten innholdsrik. Jeg liker særlig godt at baconet står fremme i en skål i motsetning til andre Radisson Blu-hoteller hvor det ligger én skive på hvert speilegg. Dessuten er juicen ferskpresset og det står sprudlevann fremme til forlystelse.

Radisson Blu Berlin velkomst frokost
Hyggelig velkomst til frokost.

Utvalget av brød er også rikt og varierende. Påleggene smakfulle og frukten fersk. Du kan også få skreddersydd din egen omelett fra en kokk som står ute i buffetområdet. Servicen er forøvrig upåklagelig.

Radisson Blu Berlin bacon frokost
Heldigvis bacon til frokost.

Utnytt beliggenheten

Hotellets beliggenhet er utsøkt. Det er gangavstand til en rekke kjente museer. I byggets underetasje ligger blant annet DDR-museet. Ved kanalen like utenfor kan du enkelt starte en båttur. Jeg anbefaler forøvrig en visitt inn i Berliner Dom. Utsikten fra toppen er verdt å få med seg.

Radisson Blu Berlin lounge
Dette kunne vært en lounge.

Etter et usedvanlig hyggelig og innholdsrikt opphold gikk det mot slutten. Det eneste jeg følte manglet var en lounge å kunne slappe av i etter all sightseeingen. Denne hadde vært perfekt å ha i toppetasjen.

Radisson Blu Berlin utsjekk
Egen skranke for gullmedlemmer ved utsjekk.

Ved utsjekk var forøvrig den samme pikkoloen på plass. Han småpratet og tok hånd om bagasjen vår mens vi fikset papirarbeidet. Vi takket varmt for oss og ruslet ut mot drosjen. Nå sto et nytt hotell for tur.

Radisson Blu Berlin portier
Hjelpsom og meget hyggelig portier.

Konklusjon

Alt i alt svarte oppholdet på Radisson Blu Berlin til forventningene og mer til. Fremragende service, spektakulære fasiliteter og perfekt beliggenhet gjør dette til et hotell jeg anbefaler. Dessuten får du mye luksus for pengene.

Min stjernevurdering: 5 av 6.

Video

Flere bilder

Radisson Blu Berlin resepsjon
Innbydende resepsjonsområde.
Radisson Blu Berlin lobby bar
Deler av lobbybaren.
Radisson Blu Berlin kontor
Helt grei kontorplass.
Radisson Blu Berlin seng
Deilig myk seng med fantastisk utsikt.
Radisson Blu Berlin Nespresso
Nespresso-maskinen på plass.
Radisson Blu Berlin minibar
Greit utvalg i minibaren.
Radisson Blu Berlin badeartikler
Tradisjonelt utvalg av forstørrede badeartikler.
Radisson Blu Berlin utsikt
Uslåelig utsikt mot Berliner Dom.
Radisson Blu Berlin korridor
Nokså tradisjonell Radisson-korridor.
Radisson Blu Berlin frokostbuffet
Innbydende frokostbuffet.
Radisson Blu Berlin frokostsal
Detalj fra frokostsal.
Radisson Blu Berlin utmerkelser
Hotellets utmerkelser ved inngangspartiet.
Radisson Blu Berlin utenfor
Hotellet sett fra utsiden.

I sitt ess

Radisson Blu Berlin reisefølget velkomst
Reisefølget satte pris på velkomsten.
Radisson Blu Berlin reisefølget kontor
Reisefølget tester kontorplassen.
Radisson Blu Berlin reisefølget jordbær
Reisefølget vet å nyte godene.

Bli med inn i presidentsuiten

Når kun det beste er godt nok. Klikk her for å lese anmeldelsen!

Radisson Blu Berlin presidentsuite