Hva kan måle seg med 101 kvadratmeter luksus på toppen av Berlin?

Nikolai Suite er navnet på den største og eneste suiten i dette kaliberet på femstjerners Radisson Blu Berlin. Her skulle jeg egentlig tilbringe oppholdet, men noen var kommet meg i forkjøpet. Allikevel fikk jeg bli med på en eksklusiv omvisning.

Heisen føk opp i sjette etasje. Vi ble geleidet mot en stor dør i hjørnet av korridoren. Utenfor var det et meget synlig kamerasystem. Her var det bare å si adjø til det tradisjonelle kikkhullet.

Nikolai Suite Radisson Blu Berlin dør
Storslått dør med kamerasystem.

Vertinnen åpnet den tunge døren og ønsket oss velkommen inn. Den umiddelbare utsikten var ikke så veldig prangende. Det var i grunnen bare en enkel entré med adgang til de øvrige rommene. Jeg spaserte umiddelbart til soveværelset.

Maritimt

Farvene i interiøret bar tydelig preg av å være maritimt inspirert. Her var det lyseblått, lysebrunt og oransje i skjønn harmoni. For meg så det mest ut som en godt brukt lugar som trengte en oppussing. Jeg fikk senere bekreftet at denne suiten heller ikke var blitt oppgradert på en stund.

Nikolai Suite Radisson Blu Berlin seng
Ganske ordinær seng.

På soveværelset var det en helt ordinær seng. Den så ikke særlig storslått ut som tilsvarende i presidentsuiten på Radisson Blu Scandinavia i Oslo. Men du skal ikke skue hunden på hårene. Jeg fikk ikke testet den. Mulig den var vel så god som den i juniorsuiten.

Luftig bad med bobler

Fra soveværelset ruslet jeg videre inn på badet. Dette var i direkte tilknytning og bød på et jacuzzibadekar, to servanter og dusj. Speilet var oppstykket med et fjernsyn imellom. Spenstig, men ikke i nærheten av like godt utført som på JW Marriott Marquis i Miami.

Nikolai Suite Radisson Blu Berlin bad
Både badekar og dusj.

Fra badet gikk turen videre inn i stuen. Her var det en sofagruppe og et fjernsyn i tillegg til en storslått utsikt. Det mest spektakulære med dette rommet var det lille akvariet i veggen. Dette var visstnok unikt. Ingen andre hotellrom hadde dette.

Nikolai Suite Radisson Blu Berlin akvarium
Eget akvarium i suiten.

Når sant skal sies har jeg sett større akvarium. Å reklamere for det som noe spesielt med suiten er kanskje litt i overkant, men det var absolutt en hyggelig detalj. Et rom mot hovedakvariet i lobbyen er muligens langt mer spektakulært.

Møterom og kjøkken

Fra stuen spaserte jeg videre mot møterommet – eller spisestuen alt ettersom hvordan du ser det. De dyporansje stolene minnet mer om et foreldet møtelokale i mine øyne. Her hadde du Nespresso-maskin og direkte adkomst til kjøkkenet.

Nikolai Suite Radisson Blu Berlin Nespresso
Nespresso-maskin på møterommet.

Via det lett utstyrte kjøkkenet kom du igjen ut i entreen. Her var det også et lite gjestetoalett. Og det var det. Vi var altså kommet rundt.

Nikolai Suite Radisson Blu Berlin toalett
Gjestetoalettet.

Oppdelingen av suiten var veldig praktisk og oversiktlig, men langt fra særlig storslått. Du fikk ikke følelsen av at dette var 101 kvadratmeter. Det manglet dessuten balkong utover den franske varianten.

Jeg takket uansett for titten og ruslet betenksomt ut.

Konklusjon

Alt i alt var dette en helt grei suite. Jeg hadde ikke takket nei til å bo her, men er usikker på om jeg ville betalt full pris. Nå skal det nevnes at denne prisen også var veldig lav tatt lignende suiter i andre byer i betraktning. Sånn sett ville det gikk valuta for pengene.

Min stjernevurdering: 4 av 6.

Video

Flere bilder

Nikolai Suite Radisson Blu Berlin stue
Romslig stue med god utsikt bak gardinene.
Nikolai Suite Radisson Blu Berlin korridor
Elegant korridor inn mot stuen.
Nikolai Suite Radisson Blu Berlin bad
Stor dusj, to servanter og godt med plass.
Nikolai Suite Radisson Blu Berlin kjøkken
Enkelt tekjøkken.
Nikolai Suite Radisson Blu Berlin boblebad
Badekar med bobler.
Nikolai Suite Radisson Blu Berlin bord
Appelsinfarvet møterom.