Innfrir hotellet eller overskygges det av sine ekstravagante omgivelser?

Puerto Banús er en eksklusiv marina beliggende sydvest i Marbella. Området er kjent for høy champagneføring og overdådig luksusliv.

Her handler det om å se og bli sett. Yatchene ligger på rekke og rad med dyre biler parkert elegant foran til alles forlystelse – og misunnelse. Det var derfor med stor spenning jeg skulle innta et femstjerners strandhotell her.

Høye krav

Gran Hotel Guadalpin Banus er et enkeltstående hotell som ikke er tilknyttet noen av de store kjedene. Vanligvis en type hotell jeg styrer unna. Denne gangen skulle bli et unntak.

Gran Hotel Guadalpin Banus Marbella inngangsparti
Hotellets hovedinngang.

Jeg stiller som kjent meget høye krav når et hotell kategoriserer seg selv som fem stjerner. Av erfaring fra ymse charterdestinasjoner vet jeg at tilbøyeligheten for å slenge på en ekstra stjerne er høy. Jeg krysset fingrene for at Gran Hotel Guadalpin Banus var et hederlig unntak.

Suite med privat jacuzzi

Jeg ankom hotellet i drosje og ble varmt mottatt av kjentfolk i resepsjonsområdet. Innsjekk forløp seg profesjonelt og effektivt, og jeg ble guidet til rommet. Dette skulle være en 74 kvadratmeter stor juniorsuite i toppetasjen med to terrasser og privat jacuzzi. Spenningen var til å ta og føle på idet jeg entret rommet.

Gran Hotel Guadalpin Banus Marbella rom
Dunkelt interiør på rommet.

Førsteinntrykket dalte noe da jeg fikk se interiøret. Dette minnet unektelig om et typisk eldre sydenhotell. Gjennomsyrende dyp rødfarve, brune detaljer og tobakksgule vegger. Nuvel. Du skal ikke skue hunden på hårene.

Like innenfor døren var et fullt utstyrt minikjøkken i glossy sort. Her kunne du altså snekre sammen måltidene og drinkene selv. Ikke det første jeg tenker på når jeg er på ferie, men sikkert praktisk å ha.

Gran Hotel Guadalpin Banus Marbella kjøkken
Sort kjøkken.

Inne på minikjøkkenet var det også et ferdigfylt kjøleskap. Ikke en tradisjonell minibar, men et lite kjøleskap med drikke og snacks. Prisene var definitivt ikke noe å skrive hjem om.

Godt brukt

Videre inn i suiten var oppholdsrommet med en sofagruppe, spisestue og fjernsyn. Et ganske trangt og overfylt rom i grunnen. Soveværelset var adskilt og hadde direkte adgang til badet. Både seng og bad virket å være godt brukt.

Gran Hotel Guadalpin Banus Marbella detaljer rom
Soverom.

Badet var forøvrig stort med et badekar med jacuzzimuligheter. Toalett og bidé var noe adskilt fra resten. Det var også to servanter og en rekke toalettarikler. Herunder barberingssett, kam, tannbørste og alt av såper. Med andre ord et rikholdig utvalg. Du kunne fint ha glemt toalettmappen hjemme for å si det sånn.

Gran Hotel Guadalpin Banus Marbella bad
Innholdsrikt bad.

Spektakulær terrasse

Det som var spektakulært med suiten var den enorme terrassen på toppen. Først gikk du ut på en egen balkong med en trapp som ledet opp til en større takterrasse bestående av jacuzzi, sittegrupper og solsenger. Her var det altså ikke behov for å bevege seg ned på det anmassende bassengområdet og kjempe om solsengene. Herlig.

Gran Hotel Guadalpin Banus Marbella terrasse
Utsøkt privat terrasse.

Jeg kastet skjorten og la meg med en gang til rette på terrassen. Solen stekte og temperaturen var aldeles nydelig. Nå var det bare å kose seg.

Gran Hotel Guadalpin Banus Marbella bassengområde
Innbydende bassengområde.

Room service uten avgift

Etterhvert begynte maven å melde fra om påfyll. Jeg fikk opplyst av reisefølget at room service utrolig nok var avgiftsfritt. Det var altså ikke noe å spare på å tusle ned i restauranten. Du kunne like så greit innta måltidet på egen terrasse. Praktfullt.

Gran Hotel Guadalpin Banus Marbella room service
Enkel room service.

Menyen lå klar på rommet, og jeg tok en titt. Utvalget var nokså tradisjonelt. Sandwich, toast, burger, pasta og ymse kjøtt- og fiskeretter. For anledningen hadde jeg lyst på en enkel toast av ost og skinke. Jeg prøvde også pastaen ved en annen anledning. Helt greie måltider.

Det skal nevnes at presentasjonen var utsøkt. Maten ble servert på en måte som så både fristende og elegant ut.

Jacuzzi i solnedgang

Etter å ha dempet sulten var det igjen anledning til å kjenne på solen, og ikke minst teste jacuzzien. Denne hadde varmt vann, så det fristet ikke å hoppe oppi før solen var begynt å ebbe ut.

Gran Hotel Guadalpin Banus Marbella jacuzzi
Privat jacuzzi på terrassen.

Lite kan måle seg med å se solen gå ned, kjenne det bli kjøligere i luften og samtidig sitte godt plassert i boblebadet. En himmelsk avslutning på dagen.

God mat fra morgen til kveld

Når det gjaldt bespisning utenom room service, var det flere restauranter å velge mellom. Jeg prøvde kun den italienske. Denne hadde i likhet med roomservicen god mat. Pizzaen var dog i en klasse for seg, og minnet veldig om den du får på Villa Paradiso i Oslo.

Gran Hotel Guadalpin Banus Marbella middag
Middag i hotellets italienske restaurant.

Frokosten var elegant presentert og hadde et rikt utvalg av varmt og kaldt. Du fikk din skreddersydde omelett ved å henvende deg til kokken som åpent sto og laget den. Det ble også servert sprudlevann og ferskpresset appelsinjuice.

Gran Hotel Guadalpin Banus Marbella frokostbuffet
Rikt utvalg av pålegg til frokost.
Gran Hotel Guadalpin Banus Marbella champagnefrokost
Sprudlevann til frokost.
Gran Hotel Guadalpin Banus Marbella brød
Frokostbrød.

Mange fasiliteter

Hotellet har en utsøkt beliggenhet med direkte adkomst til stranden. I tillegg kan det friste med et eget bassengområde. Jeg testet hverken bassengområdet eller stranden noe særlig, men det å ha dette tilbudet er ganske unikt og forlokkende.

Gran Hotel Guadalpin Banus Marbella strand
Egen del av stranden forbeholdt hotellet.

Strandpromenaden er forøvrig ypperlig til å sykle eller gå seg en tur på. Denne går helt inn til havnen fylt med luksusyatcher – en spasertur jeg absolutt vil anbefale. Dessuten er det et stort utvalg av luksusbutikker her for dem med fyldige lommebøker.

Hotellet har ellers en god del elementer ved seg som minner om fem stjerner. Blant annet får du bilen din kjørt opp og ned av garasjen på forespørsel uten ekstra kostnad utover noen slanter i tips. Reisefølget slo bare på tråden fra rommet og ba om å få bilen klargjort for tur. Behagelig.

Gran Hotel Guadalpin Banus Marbella jacuzzi
Stemning i jacuzzien.

Servicen var forøvrig upåklagelig. Alt personell var hyggelige og imøtekommende uten å presse seg på. Dette hever opplevelsen mange hakk.

Konklusjon

Alt i alt opplever jeg Gran Hotel Guadalpin Banus som et femstjerners sydenhotell med alt av fasiliteter. Ikke helt lik de aller beste i klassen, men heller ikke så veldig mye dårligere.

Min stjernevurdering: 4+ av 6.

Flere bilder

Gran Hotel Guadalpin Banus Marbella solseng
Fantastiske avslapningsmuligheter.
Gran Hotel Guadalpin Banus Marbella utendørs
Sitteplasser utenfor.
Gran Hotel Guadalpin Banus Marbella utsikt mot basseng
Utsikt mot basseng.
Gran Hotel Guadalpin Banus Marbella frokostbuffet frukt
Rikelig utvalg til frokost.
Gran Hotel Guadalpin Banus Marbella pizza
Nydelig stenovnsbak pizza.
Gran Hotel Guadalpin Banus Marbella italiensk forrett
Lekker italiensk forrett.
Gran Hotel Guadalpin Banus Marbella room service
Enkel toast til room service.
Gran Hotel Guadalpin Banus Marbella adkomst terrasse
Adkomst til terrassen.
Gran Hotel Guadalpin Banus Marbella tv
Foreldet fjernsyn.
Gran Hotel Guadalpin Banus Marbella badeartikler
Forseggjorte badeartikler.
Gran Hotel Guadalpin Banus Marbella utgang
Utgang til balkong og terrasse.
Gran Hotel Guadalpin Banus Marbella seng
To enkeltsenger slått sammen.

Visste du at?

Først og fremst takk for at du leste innlegget. Jeg håper du likte det. Visste du forresten at det kommer nye anmeldelser hver søndag? Ikke gå glipp av de spennende reportasjene fremover. Følg med her!