Jeg fryktet det skulle bli et dyrt mareritt, men fikk meg en positiv overraskelse.

På forhånd hadde jeg hørt rykter om strenge krav og dyr prosess. Det skulle vise seg å være langt fra virkeligheten. Visum er nemlig gratis og fås digitalt.

Pussig nok skriver Regjeringen.no at visum kun fås hos reisebyrå eller flyselskap. Det var her jeg trodde vi måtte bestille tjenesten via Singapore Airlines for en god slump dollar. Litt ekstra research viste seg raskt å gi avkastning.

Du søker nemlig direkte via grensekontrollens offisielle nettsider her. Bekreftelsen på innvilget visum får du noen timer senere på e-post. Veldig enkelt.

Merk at dette kun gjelder turistvisum for opphold under tre måneder. Har du noe rusk på rullebladet er jeg stygt redd at prosessen ikke blir like enkel som min.

Transittvisum?

Skal du bare mellomlande i Australia på tur videre mot for eksempel New Zealand eller andre eksotiske steder i nærområdene, trenger du vanligvis ikke visum.

Jeg slapp unna til New Zealand, men vil anbefale deg å høre med flyselskapet. Visum er jo uansett gratis, så det skader ikke å søke for sikkerhets skyld.

God tur til Australia!