En innenrikslounge av de sjeldne med privat inngang og betjent bar.

Virgin Australia er ikke med i noen flyallianse og jeg har heller ikke noe statuskort her. Dermed var den eneste måten å komme seg inn i loungen deres i Sydney på å bestille business class. Noe jeg selvsagt gjorde etter den trange økonomiklasseturen nedover.

Du kan enten spasere igjennom deres «Premium Entry» direkte fra utsiden av terminalen eller sjekke inn på vanlig vis og gå igjennom sikkerhetskontrollen inne i avgangshallen. Jeg gikk selvsagt for førstnevnte.

Virgin Australia Business Class Sydney Brisbane premium entry
Premium entry for business class.

Rett inn i loungen

Jeg må si jeg ble noe overrumplet da jeg innså at vi var kommet rett inn i loungen. Jeg hadde ikke vært i kontakt med de vanlig dødelige i det hele tatt. Det var ingen i resepsjonen da vi kom inn og kunne således bare slå oss ned.

Virgin Australia Lounge Sydney resepsjon
Ubetjent resepsjon.

Det var lite folk i loungen denne sene ettermiddagen. Dermed var det ingen utfordring å finne plass. Snarere ble valgmulighetene for store. Sjeldent hadde jeg sett en så stor innenrikslounge.

Virgin Australia Lounge Sydney utsikt
Utsikten.

Ute var det godt over tredve grader, og du kunne kjenne solen steke igjennom de store vinduene mot rullebanen. For første gang gikk jeg i shorts i en lounge, og det viste seg raskt at jeg ikke var alene. Her satt det et par laidbacke australiere i surfeantrekk. Herlig.

Fyldig buffet

Etter å ha satt fra meg bagasjen ruslet jeg bort til buffeten. Denne var lang og bød på en rekke forfriskninger. Aldri før hadde jeg sett så mye drikke. Det bøttet over av øltyper, vin sto fremme i flasker og en barista fikset kaffen for deg. Brus skjenket du selv fra dispenser mens ølen ble servert fra bartenderen.

Virgin Australia Lounge Sydney oversikt
Oversikt over buffetområdet.

Av mat var det selvsagt rikelig med salat i tillegg pålegg og en toastmaskin. Ikke noe gourmetmåltid, men det funket som et lett måltid før reisen gikk videre. Jeg nøyet meg med grønnsakene denne gangen ettersom jeg visste at det ville bli full middag i luften.

Virgin Australia Lounge Sydney pasta og salat
Pasta og salater.

Det var også rikelig med snacks til stede. Heldigvis hadde de normal salt chips og ikke det frokostblandningsaktige tøvet visse andre lounger byr på. Jeg hadde i grunnen lite å utsette på bespisningen.

Virgin Australia Lounge Sydney vin
Rikt utvalg av vin.

Wi-Fi, aviser og dusj

Av fasiliteter ellers hadde du selvsagt Wi-Fi og en rekke lokale aviser tilgjengelig. Wi-Fi-en kunne med fordel vært mer stabil, men det fungerte til lette oppgaver. Jeg savnet noe internasjonalt lesestoff, men måtte ikke glemme at dette var en innenrikslounge.

Virgin Australia Lounge Sydney aviser
Aviser og magasiner.

Toalettfasilitetene var mer enn godkjent. Selv om de var få i antallet var de velutstyrte. Her hadde du nemlig dusj tilgjengelig, hva du enn skal med det for korte innenriksreiser.

Virgin Australia Lounge Sydney dusj
Endog dusj.

Mens «mate»-ene klasket hverandre på ryggen og sa på gjensyn ruslet jeg litt rundt i lokalet for å få en fornemmelse av størrelsen. Du hadde kontorplasser, barkrakker, sofakroker og godstoler overalt. Her var det bare å velge og vrake.

Virgin Australia Lounge Sydney sitteplass
Varierte sitteplasser.

Dessverre fikk vi ikke så lang tid til å nyte loungen. Flyet gikk om en snau time, og jeg ville sikre meg å komme først ombord.

Konklusjon

Alt i alt en fenomenal innenrikslounge som leverer over forventning. Privat inngang, rikelig med sitteplasser og brukbar mat og drikke trekker opp. Hit vil jeg tilbake.

Min stjernevurdering: 5 av 6.

Video

Flere bilder

Virgin Australia Lounge Sydney inngang
Inngangen fra terminalen.
Virgin Australia Lounge Sydney buffet grønnsaker
Epler og grønnsaker i buffeten.
Virgin Australia Lounge Sydney suppe
Suppen var på plass.
Virgin Australia Lounge Sydney kaffe og te
Kaffe og te var selvsagt på plass.
Virgin Australia Lounge Sydney buffet
Buffeten.
Virgin Australia Lounge Sydney skopuss
Skal det være en skopuss?
Virgin Australia Lounge Sydney toalett
Lekre toalettfasiliteter.
Virgin Australia Lounge Sydney lyst
Lyse omgivelser.
Virgin Australia Lounge Sydney buffet
Mer av buffetområdet.