Overfylt og dårlig matutvalg, men med en fyldig og betjent bar. 

Det er ingen hemmelighet at jeg tidligere har hatt nokså miserable opplevelser knyttet til United Airlines, både på bakken og i luften. Som Star Alliance Gold-medlem har jeg dog intet annet valg over dammen.

Reisefølget og jeg drøyde i det lengste med å reise fra hotellet og til flyplassen. Vi hadde begge en uggen fornemmelse om at loungen på SFO ikke var all verden å trakte etter. Da var det tross alt bedre å slappe av lengst mulig i Ritz-Carltons.

Kun ett valg

Allikevel er det ingen dum ting å ha litt ekstra tid på vei mot flyplassen. Vi hadde regnet inn en liten time til å utforske loungen. Dessverre skulle jeg ønske at denne timen var kortere.

United Club Lounge San Francisco inngang
Anonymt inngangsparti.

Ettersom jeg visste at flere Star Alliance-selskaper hadde lounge på SFO, spurte jeg i skranken om hvilken vi som fløy SAS Business hadde tilgang til. Ikke overraskende var svaret United Club. Dette til tross for at også EVA Air — et femstjerners flyselskap i alliansen — også hadde lounge her. Denne måtte vi derimot se langt etter.

United Club Lounge San Francisco rulletrapp
Opp en rulletrapp.

Storslåtte lokaler

Reisefølget og jeg hadde meget dempede forventninger idet vi spaserte inn i loungen. Denne var bygget likt som United Club i Houston med en enorm resepsjon og rulletrapper opp til selve buffetområdet og sitteplassene. Nokså prangende, men det sto slett ikke i stil med resten.

United Club Lounge San Francisco resepsjon
Prangende resepsjon.

Lokalene var virkelig lyse, åpne og flotte. Alt lå til rette for å bygge en lounge i verdensklasse. Dessverre visste ikke United å utnytte dette. Den svære reklamen for Polaris-loungen i inngangen fristet i grunnen mer enn hele denne loungen tilsammen.

United Club Lounge San Francisco Polaris
Reklame for Polaris-loungen-

Smekkfullt

For det første var det smekkfullt av passasjerer fra ymse Star Alliance-selskaper. Turkish Airlines skulle nemlig fly samtidig som SAS, og det krydde av tyrkiske familier i loungen. Med bestemor på slep i rullestol og et hav av krakilske unger var det alt annet enn hyggelig å slappe av her før avgang.

United Club Lounge San Francisco fullt
Trangt om plassen.

Til tross for det store lokalet var det tynt med sitteplasser. Reisefølget og jeg fant derimot noen helt innerst i lokalet uten utsikt. Utsikten forøvrig var storslått mot rullebanen. Med en god plass var det slett ikke umulig å få tiden til å gå ved å titte ut.

United Club Lounge San Francisco utsikt
Utsøkt utsikt.

Dårlig med mat

Buffetområdet var som forventet lite og med dårlig matutvalg. Du hadde de sedvanlige to suppene og oppkuttede grønnsaker til. Av snacks var det satt frem en nøtteblanding og en skål med brun frukt. Det sto også noe søtt og hvitt brød med syltetøy og smør fremme. Trolig rester etter frokosten.

United Club Lounge San Francisco vann snacks
Vann og snacks.

Litt senere dukket det opp noen oster og salami du også kunne ha på brødet. Dette måtte være billigste sort. Smaken var besk. Det lå også noen innpakkede kjeks fremme, så her var det mulig med ost og vin. Jeg sto elegant over.

United Club Lounge San Francisco buffet mat
Tynt utvalg av mat.

Fullverdig bar

United er kjent for å ha fullverdige barer i loungene sine. Denne var intet unntak. Av drikke forøvrig hadde du springvann med frukter i som sto fremme i tillegg til en automat som kunne by på all verdens av leskedrikker ut fra samme kran. Cherry-cola, vanilje-cola og mange andre rare varianter kunne du velge. Jeg holdt meg til det tradisjonelle.

United Club Lounge San Francisco betjent bar
Betjent bar.

Det United skal ha skryt for er den fyldige baren som er betjent av en bartender. Her var det mange eksklusive merkevarer av vin og brennevin. Det jeg derimot stiller spørsmål ved er hvor sannsynlig det er at du får nytte av denne baren med mindre du er feriereisende. United hadde tjent mer på å satse på mat fremfor drikke.

United Club Lounge San Francisco bar alkohol
Styrkedråper på rekke og rad.

Det at det står plastglass fremme er derimot direkte skandaløst av en internasjonal lounge. Her burde det vært ordentlige glass. Heldigvis fikk du dette i baren.

Skittent

Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen. United Club minner mer om en skral innenrikslounge enn den eksklusive internasjonale loungen det burde vært. Jeg ville i grunnen fortest mulig ut og heller sitte ved gaten, men først måtte jeg teste toalettene.

United Club Lounge San Francisco toalett
Skitne toaletter.

Disse var skitne og direkte ufyselige. Det var nesten så jeg heller gikk på de offentlige toalettene ute i terminalen. Men må man, så må man.

Få fasiliteter

Av underholdning bød loungen på noen amerikanske og kinesiske aviser i tillegg til en rotete og uryddig magasinhylle. Det var selvsagt også gratis Wi-Fi tilgjengelig, men kvaliteten var ikke noe å skryte av. Tvert imot.

United Club Lounge San Francisco oversikt
Adjø for denne gang.

Jeg hadde fått nok. Nå gledet jeg meg bare til å komme meg ombord på SAS for et bedre måltid og en god natts søvn.

Konklusjon

Alt i alt nok en miserabel United-opplevelse. Jeg anbefaler å spise før du ankommer eller ombord i flyet. Styr unna og ikke planlegg ekstra tid på flyplassen bare for å vente i denne loungen.

Min stjernevurdering: 2 av 6.

Video

Flere bilder

United Club Lounge San Francisco stoler
Stoler ute i resepsjonsområdet.
United Club Lounge San Francisco utsikt
Lyst med god utsikt.
United Club Lounge San Francisco bar
Fyldig bar.
United Club Lounge San Francisco rullebane
Behagelig å kaste blikket på rullebanen.
United Club Lounge San Francisco buffet
Deler av buffeten.
United Club Lounge San Francisco vann
Vann og plastkopper.
United Club Lounge San Francisco magasinhylle
Rotete magasinhylle.
United Club Lounge San Francisco pålegg
Slapp salami.
United Club Lounge San Francisco aviser
Godt utvalg av aviser.
United Club Lounge San Francisco brus
Brus fra dispenser og springvann med is.
United Club Lounge San Francisco First Class
Førsteklasse var det bare å glemme.

Business class neste!

Gå ikke glipp av den ekstravagante turen tilbake til Norge. Klikk her for å lese anmeldelsen!