Skulle jeg få en minnerik hjemreise i gode seter eller ble det kun blokkert midtsete?

Som jeg tidligere har nevnt flere ganger kan det være rene bingoen hvilket business class-sete du får innad Europa med Turkish Airlines. Dermed var spenningen stor også denne gang. Ville det bli en storslått avslutning?

Turkish Airlines CIP Lounge Istanbul soloppgang
Vakker soloppgang i loungen.

Etter en avslappende morgenstund i loungen bar det av gårde til gate. Som vanlig var denne et stykke unna og vi fikk dermed blodsirkulasjonen i gang.

Mange køer

Vel fremme var boarding ennå ikke begynt, men de ulike ombordstigningsklassene var tydelig inndelt. Det var hele fire ulike køer å stille seg i. Selv om det på min billett ikke sto noen klasse, antok jeg at jeg var A. Jeg registrerte nemlig noen andre passasjerer med gullbånd på håndbagasjen som også stilte seg her.

Turkish Airlines Business Class Istanbul Oslo gate
Tydelig oppmerket i soner ved gate.

A-køen var åpenbart ikke kun for oss i business class. Foran meg sto en vilter barnefamilie som helt klart skulle lenger bak i flykroppen enn oss. Jeg hørte reisefølget ergre seg over denne prioriteten. Jeg la tørt til at det ikke var lenge før rullestolen ventet og at vi dermed alltid havnet i første rekke.

Turkish Airlines Business Class Istanbul Oslo fly
Utsikt mot flyet.

Store seter

Vel ombord kunne jeg senke skuldrene. Det var store business class-seter og ikke bare blokkerte midtseter i økonomiklassestil. Med andre ord var flyet likt det vi fløy nedover. Det skulle til forandring vise seg at hele kabinen denne gang var full.

Turkish Airlines Business Class Istanbul Oslo kabin
Kabinen sett forfra.

Etter at den bakre kabinen også var fylt opp kunne velkomstservicen gå i gang. Først ut var velkomstdrinken. Jeg sviktet ikke min tradisjon og gikk for den friske limonaden.

Limonade til velkomstdrink.

Like etterpå kom hodetelefonene og beskjeden om at disse ble samlet inn igjen ved reisens slutt. I setet foran hørte jeg et sukk. De trodde at de skulle få hodetelefonene til odel og eie. Hva nå enn de skulle med dem.

Videre fulgte avistrallen og det var klart for take-off.

Dagens meny

Solen skinte over Istanbul mens skiltet med fest setebelte slukket og menyene ble delt ut. For anledningen var det en enkel variant bestående av ymse tyrkisk frokost. Jeg var ennå mett etter besøket i loungen og vurderte å stå over.

Turkish Airlines Business Class Istanbul Oslo meny
Dagens meny.

Mens jeg tenkte meg om kom de varme klutene. Jeg rengjorde både meg selv og setet. Beslutningen om bespisning ble også tatt. Jeg tok imot brettet med forrett, men sto elegant over hovedretten.

Turkish Airlines Business Class Istanbul Oslo varm klut
Utdeling av varm klut.

Lett frokost

På bordet kom en liten fruktsalat, oster, grønnsaker og annet tyrkisk pålegg. Like etterpå fulgte brødkurven. Dette skulle bli en lett vegetarfrokost.

Turkish Airlines Business Class Istanbul Oslo frokost
Tyrkisk frokost.

Reisefølget var derimot mer enn klar for varmmat og gikk for en gözleme av ost og spinat. I mine øyne lignet det på en fylt pannekake, noe som også ble bekreftet. Det smakte visstnok godt. Nå angret jeg.

Turkish Airlines Business Class Istanbul Oslo gözleme
Tyrkisk gözleme.

Nuvel. Gjort var gjort. Det ventet heller ingen dessert utover kaffe og brennevin. For å være ærlig så var jeg ganske så mett etter hele den lange turen fra Jakarta, og gledet meg i grunnen mest til å komme frem.

Turkish Airlines Business Class Istanbul Oslo dessert
Kaffe, te og styrkedråper til dessert.

Ordinære fasiliteter

Jeg stakk ellers en kjapp tur innom toalettet for å utforske fasilitetene. Her var det helt ordinære forhold. Såpen og lotionen sto fremme, men utover det var det meste som på flytoaletter ellers.

Turkish Airlines Business Class Istanbul Oslo toalett
Alminnelig toalett.

Det var ikke Wi-Fi ombord og jeg sto over å teste underholdningssystemet denne gangen. Det var tross alt bare snakk om en drøy tre timers flytur.

Turkish Airlines Business Class Istanbul Oslo Norge
Tilbake i norsk luftrom.

Ut av vinduet så jeg nå Jessheims vakre sletter bre om seg. Det nærmet seg landing. Reisen var ved veis ende.

Konklusjon

Alt i alt en tur helt i tråd med forventning. Ingen store overraskelser hverken kulinarisk eller med hensyn til service. Turkish Airlines byr fortsatt på Europas beste business class.

Min stjernevurdering: 5 av 6.

Video

Flere bilder

Turkish Airlines Business Class Istanbul Oslo barnefamilie
Barnefamilier først…
Turkish Airlines Business Class Istanbul Oslo seter
Romslige seter.
Turkish Airlines Business Class Istanbul Oslo avis
Dagens avis.
Turkish Airlines Business Class Istanbul Oslo rullebane
Klar for take-off.
Turkish Airlines Business Class Istanbul Oslo luften
I luften.
Turkish Airlines Business Class Istanbul Oslo frokost
Lekker frokost.
Turkish Airlines Business Class Istanbul Oslo varmmat
Varmmat på vei.

Les også de andre innleggene fra reisen: