Kan hotellet forsvare sin høye score og gode rykte når jeg sjekker inn?

Av 27 hoteller i Stavanger havner Radisson Blu Royal på en solid fjerdeplass hos TripAdvisor. Det får fire stjerner og merkelappen «luksus».

Anmeldere hevder det er mye hotell for pengene. Kanskje ikke så rart med oljekrisen tungt hengende over byen og derav mange tomme rom som naturlig nok presser prisene.

Denne fredags ettermiddagen ankommer jeg med flybussen fra Sola. Den stopper midt mellom Radisson Blu Royal og Radisson Blu Atlantic. Heldigvis åpnet ikke himmelens sluser seg før jeg var trygt sluset inn på hotellet.

Radisson Blu Royal Stavanger fasade
Fasade som innbyr til en luksuriøs opplevelse.

Effektiv innsjekk

I resepsjonen sto det én resepsjonist med en annen gjest foran meg i køen. Ikke all verdens trafikk med andre ord. Idet det var min tur ble jeg høflig ønsket velkommen. Innsjekk forløp seg ytterst profesjonelt og effektivt.

Radisson Blu Royal Stavanger resepsjon
Moderne resepsjon.

Jeg ble forøvrig informert om oppgradert rom til business class i åttende etasje. Spennende, tenkte jeg, og satte kursen mot heisen som befant seg like bak meg. Denne skulle vise seg på langt nær å være like effektiv som innsjekkingen.

Imens heisen gjorde seg klar fikk jeg anledning til å titte meg litt rundt. Omgivelsene så moderne og oppdaterte ut. Spesielt restauranten 24 North. Ettersom jeg bare skulle tilbringe én natt her, var jeg litt usikker på om jeg rakk å teste denne.

Radisson Blu Royal Stavanger restaurant 24 North
Moderne omgivelser i restauranten 24 North.

Pling. Der var heisen. Jeg satte kursen opp mot åttende etasje og spankulerte videre mot rommet. Hele etasjen var «business class floor» utstyrt med isbit- og skopussemaskin.

Radisson Blu Royal Stavanger business class floor
Egen business class-etasje.

Utsøkt velkomstgave

Førsteinntrykket da jeg kom inn var at dette lignet et ordinært, men moderne Radisson Blu-rom.

Radisson Blu Royal Stavanger rom
Et standard business class-rom.

Idet jeg gikk lenger inn ble jeg slått i bakken av en særdeles forseggjort velkomstgave bestående fersk frukt, smoothie og spekemat. I tillegg lå det et personlig velkomstbrev som informerte om alt jeg hadde krav på under oppholdet.

Radisson Blu Royal Stavanger velkomstgave
Enestående velkomstgave.

Utsikten ned mot havnen var upåklagelig. Sengen var stor, myk og komfortabel. Det lå badekåpe og tøfler på, og minibaren var velfylt, dog uten vin. Her lå det meste til rette for å kose seg.

Badet var nyoppusset og hadde dusj. Trykket var ok. Det lå også et utvidet sortiment av badeartikler ved vasken. Blant annet tannbørste/tannkrem, barberingssett og de vanlige såpene. Her var det fullt mulig å glemme toalettmappen.

Radisson Blu Royal Stavanger bad
Upåklagelig bad.
Radisson Blu Royal Stavanger amenities
Rikholdig utvalg av toalettartikler.
Radisson Blu Royal Stavanger bad
Topp moderne bad.

Tid for room service

Ettersom jeg ankom sent og skulle opp tidlig neste dag, besluttet jeg meg for å gå for room service og frokost på sengen fremfor en tur ned i restauranten 24 North.

Radisson Blu Royal Stavanger room service
Skuffende room service.

I roomservicemenyen ble det reklamert med stenovnsbakt pizza. Nam, tenkte jeg, og slo på tråden. Ti minutter senere var den på døren. Overraskende kjapt. Nå var jeg spent på resultatet. Var dette hjemmelaget pizza?

Da jeg åpnet esken så pizzaen faretruende rund og fin ut. Dette måtte være maskinlaget bunn. Og jommen sa jeg smør. Bakt i stenovn var den nok, men det hjalp lite når bunnen ikke var hjemmelaget. Skuffende.

Noe mangler

Sulten ble dog dempet, og jeg gjorde meg klar til å runde av. Før jeg kunne ta kvelden måtte jeg henge ut frokostskiltet. Da oppdaget jeg at dette manglet på rommet.

Jeg ringte ned til resepsjonen og ba om å få et. Den samme resepsjonisten som sjekket meg inn var oppe på under fem minutter. Utrolig responstid.

Jeg krysset av for hva jeg ønsket å starte dagen med. I tillegg smøg jeg inn et ønske om bacon, selv om det kun er en kald frokost du har krav på.

Radisson Blu Royal Stavanger business class
Mye inkludert i business class.

Frokost på sengen

Neste morgen kom frokosten på slaget klokken åtte, akkurat som jeg hadde ønsket. Nok en gang upåklagelig responstid.

Inn kom et enormt fat med både varm og kald frokost. Egg og bacon, brødkurv med lyst og mørkt brød i tillegg til croissanter, pålegg, fersk frukt, frokostblanding, juice og kakao. Du verden for et utvalg, og alt dette skulle jeg fortære? Jeg skulle ihvertfall forsøke.

Radisson Blu Royal Stavanger frokost på sengen
Fantastisk frokost på sengen.

Etter en fortreffelig frokost var på tide å si adjø. Ennå hadde jeg ikke rukket å teste bassenget og boblebadet. Det får bli en annen gang.

Ved utsjekk var det kun én resepsjonist tilgjengelig, og hun var opptatt med å rette på en bestilling i telefonen. Det tok sin tid. Men til slutt ble det min tur, og jeg fikk sagt adjø.

Radisson Blu Royal Stavanger utsikt
Utsikt ned mot restauranten fra heisen.

Konklusjon

Alt i alt var jeg særdeles tilfreds med oppholdet. Til tross for noe smårusk var dette en ekte hotellopplevelse med alt inkludert, og det til en rimelig penge. Her skal jeg definitivt bo igjen.

Min stjernevurdering: 5 av 6.