En velkjent lounge, men med en luftig overraskelse. 

Lufthansas lounger er ofte veldig like i tilbud og utforming. Denne i Hamburg er intet unntak.

Senator-loungen ligger vegg i vegg med Business-loungen og deler resepsjon. Tilbudet i de to loungene er tilnærmet helt likt. Hovedforskjellen er at det kun er de med status i Lufthansa eller Star Alliance Gold som kommer inn i Senator-loungen. Dermed besøkte jeg også denne.

Mottagelsen i resepsjonen er effektiv og hyggelig. På det tidspunktet da jeg besøkte loungen var det heldigvis ikke mange reisende og ingen kamp om plassene. Den er nemlig ikke blant de største, slik at jeg kan lett se for meg at den er ganske overfylt i rushtiden.

Behagelig stemning og velkjent service

Lufthansa Senator Lounge Hamburg oversikt
Oversiktsbilde av loungen.

Stemningen er behagelig med dype skinnstoler satt opp mot hverandre. Buffeten for anledningen bar preg av å være i sjiktet mellom frokost og lunch. Det var enkle pålegg, croissanter, påsmurte rundstykker og salat tilgjengelig. For min del fristet ingen av delene da jeg nettopp hadde fortært en tyngre hotellfrokost.

Derimot falt jeg for fristelsen med å hive innpå med litt snacks og de velkjente gummibjørnene. Drikkeutvalget er forøvrig godt, og det er mulig å blande seg litt av hvert før man gyver løs på flyturen. Jeg sto elegant over.

Lufthansa Senator Lounge Hamburg drikke 2
Rimelig greit utvalg av alkohol.

Loungen har det du etterspør i en lounge. Det er ikke noe som mangler og ikke noe som overgår forventningene. Toalettene er rene og innbydende. Utvalget av aviser og magasiner helt ok. Det unike med denne loungen er derimot den store utendørs terrassen – enhver flyspotters drøm.

Frisk luft

Ettersom været var ganske innenfor, tok jeg meg en tur utenfor for å sikre meg noen bilder mens jeg lot tankene, bokstavelig talt, fly. Luften inne i loungen blir også ganske tung og tett, særlig hvis det er mange til stede. Litt frisk luft er da ikke å forakte.

Lufthansa Senator Lounge Hamburg terrasse
Panoramabilde tatt fra terrassen.

Konklusjon

Alt i alt er dette en velkjent oase som innbyr til avslapning før turen går videre. Lufthansa leverer som alltid.

Min stjernevurdering: 4 av 6.

Flere bilder

Lufthansa Senator Lounge Hamburg frokost
Rykende ferske croissanter.
Lufthansa Senator Lounge Hamburg buffet
Enkel buffet.
Lufthansa Senator Lounge Hamburg terrasse 2
Utendørs terrasse.