Med nærhet til Genevé og de franske alper er dette hotellet en perle.

Legger man turen til Genevé og leier bil finnes det utallige muligheter for å bo godt og oppleve fantastiske omgivelser.

Det er en kjensgjerning at det er vel over middels dyrt å bo og spise i Sveits. Når den franske grensen bare er noe kilometer unna er det mye å spare på å bo på den franske siden fremfor i sentrum av Genevé. Hilton Évian-les-Bains var dermed et sikkert valg.

Utsøkt beliggenhet

Hotellet ligger helt nede ved Lake Geneva i den franske småbyen Évian. Ja, du tenkte riktig – der flaskevannet med samme navn kommer fra. Adkomsten med bil er veldig enkel, og hotellet har en egen garasje man kan stå i mot betaling.

Hilton Évian-Les-Bains utsikt
Panoramabilde fra balkongen.

Beliggenheten er upåklagelig. Évian virker ved første øyekast som et chartersted da man ser rekken av hoteller og casinoer langs innsjøen. Stemningen er derimot en helt annen. Det er mye roligere og utsikten mot Lake Geneva og Lausanne over på den andre siden er majestetisk. Évian er visstnok en «high-end» feriedestinasjon og spaby.

Varm velkomst

Den rolige stemningen kan meget mulig skyldes at det var lavsesong. Men det er ingen ulempe. Snarere tvert imot.

Ved innsjekk ble jeg og reisefølget møtt med «we have been expecting you, Mr. Berg». Vi trengte bare å signere på noen papirer, da jeg allerede hadde foretatt innsjekk via Hiltons app på forhånd. Her hadde jeg valgt rom og oppgitt ønsker for oppholdet.

I utgangspunktet hadde jeg booket en King Superior Suite, men gullkortet i Hilton ga en oppgradering til King Executive Suite – hotellets beste rom etter presidentsuiten. Dette var en 60 kvadratmeter stor suite med stue, soverom og bad med adskilt toalett, dusj og badekar.

Hilton Évian-Les-Bains bad
Moderne og romslig bad.

Luksuriøst rom

Rommet var plassert like ved Executive Lounge i toppetasjen og hadde en stor balkong med hotellets aller beste utsikt. Vi hadde tilgang til alle fasiliteter som lounge, spa, treningsrom og innendørs/utendørs basseng. Alt var med andre ord lagt til rette for et opphold i luksusklasse.

I tillegg til å være stort var rommet også rent og innholdsrikt. Minibaren var velfylt, badekåpene og tøflene var på plass og det bugnet over av håndklær og toalettartikler. Det var både fjernsyn i stuen og på soveværelset.

Ordinær mat

Frokost var inkludert. Dette var en enkel buffet i fransk stil. Det grunnleggende var på plass, men det søte sto helt klart i fokus. Syltetøy, pannekaker, croissanter og baguetter sto fremme. I tillegg var det en del frisk frukt og frokostblandinger.

Hilton Évian-Les-Bains frokost
Frokostbuffeten.

Servicen var utmerket. Selv om engelskkunnskapene var noe begrenset ble vi hele tiden fulgt opp og fikk servert varm drikke ved bordet. Det samme gjaldt hotellets restaurant.

Her var maten helt ordinær, men smakfull. For større kulinariske opplevelser anbefaler jeg å besøke noen lokale restauranter fremfor hotellets egen. Denne er nemlig veldig lik det man får på Hiltons hoteller ellers i verden.

Behagelig Executive Lounge

Hilton Évian-Les-Bains executive lounge
Et lite utsnitt av loungen.

Lite smaker så godt som det som er gratis, sies det. Når man får fri tilgang til loungen måtte denne selvsagt benyttes. Selv om utvalget var noe tynt, fikk man servert enkle snitter i tillegg til mineralvann og et grunnleggende utvalg av alkoholholdige drikkevarer.

Utsikten var like fin som på rommet. Særlig vakkert var det å sitte der og slappe av mens solen gikk ned og Lausanne lyste opp på den andre siden av innsjøen.

Hilton Évian-Les-Bains executive lounge 2
Smakfulle småretter servert i loungen.

Innbydende spa og basseng

Etter å ha nytt solnedgangen i loungen bar det ned i spaavdelingen for å sette prikken over i-en. Nå fikk jeg ikke prøvd noen av behandlingene, men bassenget var spa nok i seg selv for min del. Treningsrommet var ellers stort og moderne.

Hilton Évian-Les-Bains spa
Inngang til spa.

Til tross for at det var noe kaldt ute, var bassenget oppvarmet. Lite slår den deilige følelsen av å kjenne den friske ettermiddagsbrisen i håret mens kroppen er trygt plassert i det perfekt tempererte vannet. Dersom det ble litt i friskeste laget kunne også bassenget innendørs benyttes.

Med tilgang til badstue, dampbadstue og regnskogdusjer ble opplevelsen fullkommen. Rett og slett førsteklasses avslapning.

Hilton Évian-Les-Bains basseng
Innendørs basseng.

Konklusjon

Alt i alt er dette et topp moderne hotell med utmerket service og alt du kan tenke deg av fasiliteter. Jeg anbefaler å booke et executive-rom for å få tilgang til alle godene. Det er vel verdt prisen.

Min stjernevurdering: 5 av 6.