Perfekt beliggende hotell med forholdsvis god service.

Vanligvis anmelder jeg hoteller like etter et enkelt besøk. Denne gangen baserer jeg hele min vurdering på flere opphold. At jeg har valgt å bo her opptil flere ganger, tyder på at jeg er tilfreds med det jeg er blitt tilbudt, og det kan jeg også slå fast først som sist.

Adkomsten til hotellet med tog og flytog er enkel med Nationaltheateret som nærmeste stasjon. Hotellet ligger i rolige omgivelser like ved slottet med nærhet til det meste av det Oslo har å by på for turister. Dette preges også hotellet av, da det de aller fleste gangene jeg har bodd her har vært store busslass med asiater tråkkende rundt i resepsjonen.

Radisson Blu Scandinavia Hotel rom
Dunkelt, men stort rom.

Når det er sagt er jeg alltid blitt godt mottatt i resepsjonen. Vanligvis pleier jeg å bo på businessclassrom, men den ene gangen jeg bodde på standardrom, oppgraderte resepsjonisten meg kostnadsfritt ved innsjekk. Veldig hyggelig service som legges merke til.

Fine og oppussede rom

Når det gjelder rommene er disse omsider blitt oppusset. Dette var sårt trengende, da hotellet tidligere var nokså godt brukt. Jeg pleier å bli tildelt rom i en av de høyere etasjene, og dette er sterkt å anbefale, da utsikten er fenomenal.

Radisson Blu Scandinavia Hotel bad
Moderne og innbydende bad.

Forøvrig inneholder businessclassrom det det pleier på Radisson Blu. Minibar, badekåpe, tøfler, badeartikler, Nespresso-maskin, room service og en rekke andre serviceelementer på forespørsel. Selv om jeg har opplevd tomme minibarer og noe varierende kvalitet på renhold og standard på rommet, er alle basiselementene for et godt hotellopphold til stede.

Radisson Blu Scandinavia Hotel badeartikler
Badeartiklene var på plass.

Kaotisk frokost og ok mat

Jeg har spist frokost i restauranten til flere ulike tider, både når det er rushtid og når det er rolig. Mitt generelle inntrykk er at det er ganske kaotisk til tider. Frokostsalen er stor, men blir fort full i rushtiden.

Utvalget av mat bærer preg av innsparingstiltak, da det har variert hver gang jeg har spist der. Bacon ligger noen ganger som slappe skiver på eggene og andre ganger i egne beholdere. Presentasjonen har heller ikke vært særlig innbydende. Dette har hele Radisson Blu derimot endret nå, slik at det skal visuelt se mye bedre ut.

Konklusjon

Ellers er maten i restauranten og room service ok. Man får fylt maven i rolige omgivelser. Dersom man søker større kulinariske opplevelser vil jeg derimot anbefale å legge turen ut i Oslo sentrum. Utover dette er Radisson Blu Scandinavia generelt et hotell å anbefale.

Stjernevurdering: 4+ av 6.