Utsøkt beliggenhet og moderne fasiliteter, men mat og service midt på treet.

Skal man til Bergen som turist er Radisson Blu Royal Hotel i Bergen det ypperste alternativet med hensyn til beliggenhet – på Bryggen. Særlig praktisk er også adkomsten fra flyplassen. Flybussen stopper like utenfor hotellinngangen. Dette kommer særdeles godt med om man har glemt paraplyen.

Jeg ble innlosjert på et rom i business class i hotellets øverste etasje. Dette var med skråtak, fin utsikt og med alle fasiliteter på plass: minibar, morgenkåpe, tøfler, kaffemaskin og mulighet for frokost på rommet. Sengen var god og trykket i dusjen overraskende godt til Radisson Blu å være.

Radisson Blu Royal Hotel Bergen
Fint business class-rom med gode senger.

Skuffende mat

Selv om hotellet innfridde mine forventninger på å så å si alle områder, er det en del å hente på matsiden – spesielt frokosten. Denne var i enkleste laget for et hotell i denne klassen. Det manglet både bacon og søt bakst. Dessuten var utvalget ellers relativt beskjedent. Derimot var det meget god plass i frokostsalen til tross for fullt hotell.

Jeg fikk også anledning til å prøve restauranten Filini, som forøvrig påberoper seg å ha Bergens beste italienske pizza. Mitt umiddelbare inntrykk var at den ikke skilte seg merkbart ut fra andre italienske pizzarestauranter her til lands, skjønt pizzaen smakte godt.

Følelse av å være utenlands

Servicen var et kapittel for seg. For det første ble det ikke snakket norsk andre steder enn i resepsjonen. Dette er i og for seg ikke problematisk, men gir et inntrykk av at man ikke akkurat har valgt på øverste hylle i ansettelsesprosessen, og da tenker jeg ikke bare på språket, men servicen som ble ytt. Denne sto ikke i stil med det uttrykket hotellet ellers ga.

Konklusjon

Til tross for en del feilleveranser i bestillingen, gikk det seg til til slutt og både jeg og selskapet fikk en fin opplevelse. Dette gjelder forøvrig oppholdet ellers også.

Min stjernevurdering: 4 av 6.