Etter flere anbefalinger måtte denne perlen av en restaurant på Majorstuen testes.

Når jeg er ute og spiser stiller jeg vanligvis ikke de aller største kravene. Jeg er ikke blant dem som jakter kunstverk til stive priser på tallerkenen. For meg er det mye viktigere at jeg får vanlig mat som smaker godt i hyggelige omgivelser. En god burger er med andre ord midt i blinken for meg.

Man skal ikke undervurdere kunsten å lage en god burger. Her er Kverneriet i særklasse blant det jeg har smakt i Oslo. Illegal Burger på Grünerløkka og Døgnvill på Tjuvholmen må se seg slått i støvlene. For ikke å snakke TGI Friday’s. Sistnevnte blir nesten som McDonald’s i forhold.

Beregn god tid

Det er ikke enkelt å få bord på Kverneriet på populære dager. Jeg prøvde å reservere en uke i forveien, men til ingen nytte. Derimot møtte jeg og reisefølget opp og håpet på å finne et ledig bord. Ventetiden var estimert til en time. Vi takket ja til å stå på liste, og ble bedt om å komme tilbake om en drøy time. Dette funket og vi fikk bord.

Førsteinntrykket er at dette er et hipt sted. Man møtes av hyggelige servitører i casual outfits som vennskapelig henviser oss til bordet. Selv om det ser ut til å være en forholdsvis stor restaurant, merker man fort at det er fullt. Man sitter nærmest som på en fransk fortauskafé tett i tett med andre. Lydnivået er høyt, men ikke på grunn av støyende musikk – heldigvis.

Selv om det kan føles litt kaotisk har servitørene kontroll. Vi blir ekspedert raskt og maten kommer til normal tid. Førsteinntrykket av denne er ikke oppsiktsvekkende, men ei heller skuffende. Det er først når man setter tennene i at man skjønner at gullfuglen er skutt. Maken til god burger skal man lete lenge etter.

Assosiasjoner over dammen

Kverneriet Majorstuen Oslo hambruger spareribs
Burger og spareribs med fries.

Jeg får etter første tygg assosiasjoner til å være på roadtrip i USA; følelsen av å være på et barbecuekalas er slående. De friterte potetskivene smaker aldeles utmerket. De er tykke, helt perfekt fritert og serveres med en nydelig majonesblanding.

Om man er blant dem som ofte legger igjen fries, skjer ikke dette på Kverneriet. Merk at friesene og dressingen må kjøpes i tillegg.

Ordinær milkshake

Etter en magisk middag må en dessert til. Valget falt naturlig nok på en skikkelig fet milkshake. Kverneriet lager sine shakes av Ben & Jerry’s, og forventningene var høye.

Dessverre var dette en ganske ordinær opplevelse. Det var rett og slett Ben & Jerry’s mikset sammen i en blender. En ok opplevelse for dem som liker isen, men ingen skikkelig milkshake etter min mening.

Konklusjon

Prisnivået er forøvrig greit. Noe dyrere enn TGI Friday’s, men verdt differansen og vel så det. Alt i alt er jeg særdeles tilfreds med besøket, og det blir definitivt ikke siste gang jeg legger turen innom Kverneriet.

Min stjernevurdering: 5 av 6.

PS! Liker du bloggen min? Lik meg her også!