Et rent og moderne forretningshotell med fine rom og skrantende service. 

Det skal godt gjøres å matche forrige visitt til New York City. Kontrasten denne gang er så stor som den kan bli mellom to femstjerners Hilton-hoteller. Sist besøkte jeg ærverdige Waldorf Astoria i Midtown. Denne gangen skulle jeg tilbringe to netter i Downtown på Conrad – Hiltons urbane luksushotellkjede.

Jeg er meget tilfreds med Hiltons hoteller, både når det gjelder beliggenhet og fasiliteter. Derfor er det ekstra gøy å prøve forskjellige konsepter. For å være ærlig har jeg ikke helt forstått Conrad-konseptet som visstnok skal være urbant, inspirerende og ha god service. Mitt førsteinntrykk ved ankomst var at dette var et sterilt forretningshotell. Det var lite personlig preg og inspirasjon å finne.

Uryddig innsjekk

Det er sjelden jeg opplever kø i resepsjonen, men denne gangen måtte jeg finne meg i å stille meg bakerst og vente. Hotellet hadde åpenbart problemer med nøkkelkortene, og dette skapte problemer ved innsjekk. Dette gjorde at jeg ble mottatt av en litt forvirret og stresset resepsjonist.

Vedkommende visste ikke helt hva han skulle gjøre, men fikk sjekket meg inn og sendt en annen opp med meg for å låse opp rommet. Jeg fikk også et brev som visstnok skulle inneholde breakfast vouchers og kode til Internett. Ved åpning var det intet annet å finne enn et ferdigtrykt velkomstbrev hvor de ønsket meg som «basismedlem av Hilton» velkommen. Ganske pussig ettersom jeg er gullmedlem.

Jeg tok en telefon ned til resepsjonen for å etterspørre frokostkupongene og Wi-Fi-koden. Her ble det bare blink på én av to. Frokostkupongene ble sendt opp på døren. Det viste seg at disse var knyttet til den kontinentale frokosten som er inkludert for gullmedlemmer, og ikke den jeg hadde booket med rommet.

Conrad New York Hotellrom
Moderne og romslig suite.

Tynn frokost og slett service

Neste morgen fikk jeg anledning til å teste frokosten. Her skulle man tro det ventet en overdådig buffet, men skuffelsen ble stor. Frokostkupongen jeg hadde med ned viste seg å gi rett til å velge juice/kaffe og én av fem særdeles enkle frokostretter. Jeg tok ett glass juice og to croissanter. Her måtte jeg reddes av en kraftig amerikansk lunch skulle det holde ut dagen.

For å få klarhet i hva frokosten jeg hadde booket i «bed and breakfast» faktisk innebar, måtte jeg en tur innom resepsjonen. Her ble jeg fortalt at det var alt annet enn det tynne utvalget jeg først var blitt presentert. Resepsjonisten opplyste om at den foregikk på rommet og at man kunne velge alt hva maven behaget fra menyen. Her slo mine skeptiske antenner ut.

Det både var og er for godt til å være sant. Derfor ringte jeg ned til room service for å forhøre meg ytterligere en gang. Her fikk jeg vite at man kunne velge frokost fra menyen til en verdi av $20, og den måtte spises nede i restauranten. Når man betaler opptil $60 ekstra pr. natt for «bed and breakfast»-pakke fremstår dette som en vits.

Conrad New York Hotellrom minibar
Velfylt minibar med stive priser.

Fantastiske rom

Til tross for misvisende beskjeder fra de ansatte og en skuffelse av en frokost, er det rommene på dette hotellet man faktisk betaler for, og disse er særdeles fine. Utsikten er så som så, men fasilitetene og størrelsen på bad, stue og soveværelse er upåklagelig. Rommet er topp moderne med en velfylt minibar, rikt utvalg av snacks, kaffemaskin, badekåpe, tøfler med mer.

Badet er delt i to hvor dusjen er i et eget rom. Her får man plass til mange store amerikanere. En deilig regnskogdusj med et rikt utvalg av badeartikler og et drøss av myke håndklær. Sengen var stor, myk og velduftende med et nydelig sengetøy. Renholdet var prikkfritt. Med andre ord et tvers igjennom fantastisk rom.

Conrad New York Hotellrom
Ikke verst med en liten bar på rommet.

Konklusjon

Til tross for blandet service og skuffende frokost, er Conrad et fint hotell å bo på hvis du skal tilbringe mye tid i Downtown og finansdistriktet. Det er et stykke unna de store severdighetene (foruten One World Trade Center) og det er noe kronglete komme seg rundt dit man vil. Som turist ville jeg valgt et annet hotell med mindre fine rom er alfa og omega.

Min stjernevurdering: 4 av 6.