Jeg klarer ikke bestemme meg: hip eller harry? 

Etter en skandaløs loungeopplevelse på JFK og en nitrist tur over dammen var jeg mer enn klar for å teste TAP Portugals splitter nye lounge i Lisboa. Tidligere har jeg testet fellesvarianten Lounge ANA, og var nå meget spent på å se hvordan TAP hadde satt sammen sin egen.

Det viste seg at loungen lå i samme etasje som den gamle. Inngangspartiet lå lekkert og innbydende til i den hotellignende korridoren. Utenfor var en oversikt over flyselskapene som hadde adgang. Jeg merket meg at hele Star Alliance nå var samlet her – inkludert SAS. Herlig.

TAP Lounge Lisbon inngang
Den splitter nye TAP-loungen.

Splitter hvitt

Vi ble ønsket velkommen i resepsjonen og spaserte elegant inn. Det første som slo meg var hvor lyst og luftig alt var. Det var høyt under taket og store vinduer med utsikt mot rullebanen. I tillegg var alt i hvitt. Det ble jo rene høyfjellspåsken dette.

TAP Lounge Lisbon oversikt
Lyst og romslig lokale.

Nuvel. Reisefølget og jeg slo oss ned i de noe underlige sofaene formet som benker. Her satt du tett på andre gjester og manglet bord til å sette fra deg mat og drikke. Det meste annet var nemlig opptatt.

TAP Lounge Lisbon sitteplass
Varierte sitteplasser.

Tilbake til fremtiden

Jeg benyttet anledningen til å iaktta omgivelsene. Det slo meg hvor futuristisk designet loungen var. Hvitt i kontrast til sterk grønn med mye bruk av sirkler og søyler. Jeg fikk en «tilbake til fremtiden»-følelse og undret over at man i det hele tatt kunne finne på å innrede sånn i 2017.

TAP Lounge Lisbon sitteplasser
Futuristisk design.

Interiøret var alt annet enn avslappende, så jeg ruslet bort til buffetområdet for å sjekke om jeg kunne finne noe påfyll i stedet. Mitt umiddelbare inntrykk var at det bugnet over av mat.

Mye mat og drikke

Bordet var flatt og dekket av fat med rundstykker, boller, frukt, salat, pålegg og snitter. Utover kaldrettene var det stekte poteter og pasta. Det var utvilsomt noe for enhver smak, men særlig eksklusivt ble det dog ikke.

TAP Lounge Lisbon buffet
Både varmt og kaldt å finne i buffeten.

Når det gjaldt drikke sto det en rekke portugisiske viner på kjøl i et meget underlig skap. Brus fikk du på dispenser like ved og øl på kran. I tillegg var det var rikelig med kaffemaskiner. Verdt å nevne er det også at du kunne be om sterkere saker i en egen betjent bar.

TAP Lounge Lisbon bar
Betjent bar.

Greit med fasiliteter

Av fasiliteter utover mat og drikke hadde du en stillesone med bedre lenestoler til å slappe av i, barneavdeling og kontoravlukke. Det var dessuten rikelig med dusjer og toaletter.

TAP Lounge Lisbon hvilerom
Hvilerom.

Når det gjaldt toalettene slet jeg litt med å finne frem til riktig i de blendende lyse omgivelsene. Det futuristiske designet på pissoarene og vaskene var mer til forvirring enn praktisk nytte. At vaskene i tillegg var plassert flere steder brøt også med min logikk. Nuvel. Jeg fikk gjort det jeg skulle.

TAP Lounge Lisbon toalett
Den futuristiske designen går igjen.

Analog og digital underholdning

Av underholdning hadde du selvsagt gratis Wi-Fi som var enkelt å koble seg til. Passord sto på en lapp ved hvert bord. Dersom du var i det analoge hjørnet kunne du nyte en rekke trykte medier i alt fra glansede magasiner til tyngre dagsaviser. Vel å merke det meste på portugisisk.

TAP Lounge Lisbon magasinhylle
Fyldig magasinhylle med portugisisk lesestoff.

Det ble bare knappe timen i loungen før vi måtte sette kursen videre mot gate. Jeg hadde derimot fått sett nok, men var fortsatt i tvil om det hele var hipt eller harry. Om ikke annet så la jeg ihvertfall merke til loungen, og den ville trolig ikke gå i glemmeboken med det første.

Konklusjon

Alt i alt en annerledes lounge utseendemessig, men forholdsvis tradisjonell innholdsmessig. Her får du det du forventer av fasiliteter i noe mer tilbaketrukne omgivelser. Jeg besøker den gjerne igjen.

Min stjernevurdering: 4 av 6.

Video

Flere bilder

TAP Lounge Lisbon ANA
Den gamle Star Alliance-loungen.
TAP Lounge Lisbon adgang
Mange flyselskaper som har adgang.
TAP Lounge Lisbon futuristisk design
Spenstig design.
TAP Lounge Lisbon magasiner
Tavle og magasiner.
TAP Lounge Lisbon utsikt buffet
Utsikt mot buffetområdet.
TAP Lounge Lisbon buffet
Deler av buffeten.
TAP Lounge Lisbon drikke
Drikke på boks og flaske.
TAP Lounge Lisbon dispenser
Flytende på tank.
TAP Lounge Lisbon vin
Vin på flasker i dispenser.
TAP Lounge Lisbon brus
Øl og brus på dispenser.
TAP Lounge Lisbon toalett
Rundt på toalettet.
TAP Lounge Lisbon toalett
Glansede overflater på toalettet.
TAP Lounge Lisbon vask
Felles vask.
TAP Lounge Lisbon fullt
Trangt om plassen ved bordene.
TAP Lounge Lisbon datarom
Datarom.
TAP Lounge Lisbon barnebuffet
Barnebuffeten.
TAP Lounge Lisbon utsikt
Utsøkt utsikt.
TAP Lounge Lisbon utsikt
Utsikt mot rullebanen.