Når du blir husket igjen fra forrige tur er mye gjort. 

Etter et utsøkt opphold på InterContinental Wellington bar det av gårde mot flyplassen for å sjekke inn på turen tilbake til Singapore for nye eksklusive eventyr.

Det var sent på ettermiddagen og vi ankom i god tid før flyet skulle gå. Jeg var dermed spent på om innsjekk var satt opp og om det var mulig å sjekke inn. Til tross for en liten flyplass var alt i skjønneste orden da vi ankom.

Blå løper

Singapore Airlines hadde tydelig satt opp og markert sin egen innsjekking. Her var det delt inn i økonomiklasse og business. Reisefølget og jeg spaserte elegant bort til business class som for anledningen var prydet med blå løpere.

Singapore Airlines Business Class Wellington Canberra Changi innsjekk
Lekker innsjekk.

Dessverre fikk vi ikke gleden av å spasere forbi en større kø i økonomiklasse, men vi kom raskt til innsjekk uansett. Her ble vi hyggelig betjent og billettene utstedt. Jeg måtte for sikkerhets skyld forhøre meg om adgang til lounge ettersom flyplassen var såpass liten at jeg fryktet at det ikke var gjort plass til dette her.

Singapore Airlines Business Class Wellington Canberra Changi billett
Alt klart for avreise.

Damen i skranken kunne på høfligste vis forklare hvor loungen lå. Dessverre viste det seg at sikkerhetskontrollen før loungen ennå ikke var åpnet. Dermed måtte vi slå ihjel noen minutter utenfor i påvente av at sikkerhetsvaktene kom.

Først ombord

Etter en drøy times avslapning i loungen bar det av gårde til gate. Hverken reisefølget eller jeg ville gå glipp av den prioriterte ombordstigningen – som igjen var tydelig markert.

Singapore Airlines Business Class Wellington Canberra Changi gate
Tydelig oppmerket i gate.

Vi stilte oss først i køen og spaserte elegant ombord. I døren ble vi møtt av flyvertinner som kunne ønske «Mr. Berg» velkommen ombord igjen. Du verden, tenkte jeg. Var det samme crew? Både reisefølget og jeg var en smule forvirret og hadde rett som det var ytret at vi syntes alle så så like ut.

Gjenkjent

Jeg dro opp iPhonen for å sjekke bildene jeg tok under forrige tur. Og jommen sa jeg smør. Det var samme crew. Like etterpå kom en ny en bort til oss, nærmest like sjokkert som det vi var, og spurte hvordan vi hadde hatt det.

Singapore Airlines Business Class Wellington Canberra Changi sete
Tobakksgule seter.

Dette var service på ypperste nivå. Endelig merket jeg litt av den personlige touchen jeg hadde savnet fra de foregående turene.

Singapore Airlines Business Class Wellington Canberra Changi sete
Hyggelige seter når du reiser sammen med noen.

Småpraten gikk i løst og fast mens de øvrige passasjerene smått om senn kom ombord. Det så ut til å bli ganske så luftig i business-kabinen på turen ned mot Canberra hvor vi skulle mellomlande. Jeg kunne nemlig telle business-passasjerene på én hånd.

Fyldig meny i vente

Etter at de fleste var kommet ombord gikk serveringen i gang. Først ute var velkomstdrinken. Deretter kom den varme kluten før det ble klargjort for take-off.

Singapore Airlines Business Class Wellington Canberra Changi velkomstdrink
Skal det være en velkomstdrink?

Jeg benyttet anledningen til å smugkikke i menyen. Vi skulle helt klart ikke sulte i løpet av den drøyt ti timer lange turen. På turen ned mot Canberra skulle vi få servert en «light dinner» hvoretter «sleeper service» på vei opp mot Singapore. Det var jo tross alt i sorteste natten vi skulle fly.

Singapore Airlines Business Class Wellington Canberra Changi meny lett middag
Lett middag på turen mot Canberra.

Du kan forøvrig se hele menyen med drikkeutvalg til slutt i innlegget.

Nøtter i pose

I marsjhøyde gikk serveringen i gang. Først ut var drinkene vi hadde bestilt før take-off. Disse ble servert med en pose nøtter til. Hva skjedde med skålen og de varme nøttene?

Singapore Airlines Business Class Wellington Canberra Changi aperitiff
Aperitiff.

Reisefølget var meget tilfreds med å slippe oppvarmingen. Jeg derimot stusset over denne mindre luksuriøse gesten fra et femstjerners flyselskap. Nuvel. Nøttene smakte det samme og besto av den samme blandingen som ellers. Jeg var bare «nøtt» til å akseptere det.

Det reker ikke meg

Etter at appetittvekkeren var unnagjort sto en solid treretter for døren. Først ut med forretten bestående av frukt og reker. Her hadde du ikke noe valg og måtte bare ta det som ble servert. Spisefølget var i ekstase over digre rekene.

Singapore Airlines Business Class Wellington Canberra Changi forrett
Skalldyr til forrett.

Hovedretten kunne du derimot velge selv: biff i bearnaise, teriyakilaks eller spansk kyllingbryst med chorizo. Jeg gikk selvsagt for sistnevnte.

Saftig kylling i fyrrig pølse

Kyllingen ble servert i en skål rikelig fylt med kraft og toppet med chorizo i tomatsaus. Som tilbehør hadde du potetmos og behandlede grønnsaker. I grunnen en ganske enkel rett, men som en hissig latino på smak.

Singapore Airlines Business Class Wellington Canberra Changi kylling hovedrett
Saftig kylling til hovedrett.

Kyllingen var saftig som få og hadde en nydelig harmoni med den sterke chorizoen. Potetmosen var derimot en anelse for søt og fyldig for min gane.

Singapore Airlines Business Class Wellington Canberra Changi hovedrett biff
Biff til hovedrett på reisefølget.

Ved siden av meg satt reisefølget som slet med sin biff. Denne så helt ordinær ut og var også det på smak. Jeg var glad jeg ikke valgte denne.

Trippel sjokoladeglede

Maven sa egentlig stopp, men ennå var det én rett igjen, nemlig dessert. Jeg kunne heller ikke dy meg da jeg tittet i menyen og innså at det var «triple chocolate ice cream» som ventet. Reisefølget gikk derimot for ostefatet med en nydelig dessertvin til.

Singapore Airlines Business Class Wellington Canberra Changi dessert ost

Og sjokoladen var vel så god som jeg hadde forestilt meg. Det eneste de kunne spart seg var den syrlige sausen på toppen. Søtt og surt hører ikke sammen i min dessertgane. Derimot var den knasende sprø toppingen himmelsk og ga meg assosiasjoner til gylne softisdager.

Singapore Airlines Business Class Wellington Canberra Changi sjokolade dessert
Nydelig sjokolade til dessert.

En kort blund

Med treretteren innenbords bestemte jeg meg for å lukke øynene før landing i Canberra. Før jeg visste ordet av det var vi nede på bakken. Turen fløy bokstavelig talt av sted.

Singapore Airlines Business Class Wellington Canberra Changi landing
Landing i Canberra.

Som sedvanlig måtte alle passasjerer forlate flyet – også oss som hadde gjennomgående billett til Singapore. En meningsløs praksis, spør du meg, men vi kunne ikke protestere.

Brysom mellomlanding

Forbi de bryske grensekontrollørene og inn i en steril transitthall uten lounge måtte vi vente i de neste to timene før flyet igjen var klart til å boarde. Det pussige denne gang var at Singapore Airlines ikke engang tilbød oss matvoucher i den lokale kiosken slik som ved forrige tur.

Singapore Airlines Business Class Wellington Canberra Changi transitt
Transitthallen i Canberra.

Nuvel. Jeg stilte meg fremst i køen og var igjen først ombord. Ingen av oss kom til å lide noen matmangel på turen mot Singapore. Det var sikkert og visst.

Alt nytt

Crewet var igjen byttet ut og alt føltes ut som en helt ny flytur. Jakken ble tatt, velkomstdrinken servert og avisene/magasinene tilbudt. Deretter fulgte den varme kluten før det igjen var take-off og klart for en servering i marsjhøyde.

Singapore Airlines Business Class Wellington Canberra Changi velkomstdrink
Nok en velkomstdrink.

Til kontrast fra forrige tur var det nå kun en enkel hovedrett med noe frukt til dessert som sto på menyen. Du kunne velge mellom biff, sandwich og dim sum. Her var hovedformålet å få deg til å sovne fortest mulig. Maten kom nemlig raskt.

Dim sum

Jeg gikk for dim sum, men ba om å få slippe scampien. Men før jeg kunne gyve løs på denne kom skålen med varme nøtter og den forhåndsbestilte drinken. Pussig nok var nøttene tilbake i normal form denne gang. Kanskje Singapore Airlines har en tidsbegrensning på når nøttene kommer i skål og pose?

Singapore Airlines Business Class Wellington Canberra Changi aperitiff
Aperitiff nummer to.

Nuvel. Jeg merket at trettheten kom sigende og var mer enn klar for å få servert hovedretten. Dim sum-en smakte som på en asiatisk restaurant, men smaksløkene mine var så svekket av tretthet at jeg bare hev den i meg og klargjorde setet for leggetid.

Singapore Airlines Business Class Wellington Canberra Changi middag
Middag før leggetid.

Trettheten vant

Reisefølget hadde alt sluknet og sto elegant over alle måltider på denne flyvningen. Det var kanskje ikke så dumt. Selv sluknet jeg ganske så fort og gikk glipp av frokosten. Plutselig så jeg en rekke containerskip ved havnen i Singapore og forsto at vi alt var fremme.

Singapore Airlines Business Class Wellington Canberra Changi seng
Sengen redd opp og klart for leggetid.

I Singapore var det grytidlig på morgenen og flyplassen var nærmest ribbet for folk. Immigrasjonen gikk lekende lett og bagasjen var forholdsvis raskt på plass. Nå ventet nok et eventyr.

Konklusjon

Alt i alt var det en særdeles fin reise med Singapore Airlines denne natten fra Wellington via Canberra til Singapore. Servicen hadde løftet seg et hakk og maten var utvilsomt smakfull. Bare synd jeg sov bort det meste.

Min stjernevurdering: 5 av 6.

Video

Flere bilder

Singapore Airlines Business Class Wellington Canberra Changi appetittvekker
Servering av aperitiff.
Singapore Airlines Business Class Wellington Canberra Changi reisefølget
Reisefølget koser seg med forretten.
Singapore Airlines Business Class Wellington Canberra Changi servering dessert
Servering av desserten.
Singapore Airlines Business Class Wellington Canberra Changi toalett
Enkle toaletter.
Singapore Airlines Business Class Wellington Canberra Changi magasiner
Skal det være noe å lese på?
Singapore Airlines Business Class Wellington Canberra Changi varm klut
Utdeling av varm klut.
Singapore Airlines Business Class Wellington Canberra Changi frukt dessert
Frukt til dessert.

Singapore Airlines Business Class Wellington Canberra Changi landing

Singapore Airlines Business Class Wellington Canberra Changi immigrasjon
Ingen kø i immigrasjonen.
Singapore Airlines Business Class Wellington Canberra Changi bagasjebånd
Frodig og tropisk bagasjebånd.

Menyen

Singapore Airlines Business Class Wellington Canberra Changi meny
Forsiden.
Singapore Airlines Business Class Wellington Canberra Changi meny intro
Introduksjon.
Singapore Airlines Business Class Wellington Canberra Changi meny sleeper service
Sleeper service.
Singapore Airlines Business Class Wellington Canberra Changi meny vin
Vinutvalget.
Singapore Airlines Business Class Wellington Canberra Changi meny drikke
Mer drikke.
Singapore Airlines Business Class Wellington Canberra Changi meny bar
Barmeny.
Singapore Airlines Business Class Wellington Canberra Changi meny drikke uten alkohol
Drikke uten alkohol.
Singapore Airlines Business Class Wellington Canberra Changi meny kaffe
Kaffe.
Singapore Airlines Business Class Wellington Canberra Changi meny te
Te.

En spektakulær fortsettelse

Les anmeldelsen av et av verdens mest eksklusive og legendariske hoteller få forunt å besøke.