Visstnok Brisbanes mest fornemme hotell, men det var noe som skurret. 

Etter en behagelig 24-timersreise med Singapore Airlines hoppet vi ombord i drosjen som skulle ta oss til sentrum av Brisbane. Turen tok knappe halvtimen og vi ankom på ettermiddagen lokal tid.

Sofitel Hotel Brisbane ankomst
Ingen prangende ankomst.

Sjåføren slet med å lempe ut flyttelasset mens jeg iakttok omgivelsene. Inngangspartiet var i grunnen ikke så prangende, og minnet unektelig om Hilton i San Francisco. Det var luftig med både bar og restaurant i direkte tilknytning til resepsjonsområdet.

Ingen gullbehandling

Ettersom jeg ikke har gullkort i Sofitel fikk jeg ikke anledning til å tråkke på teppet i den prioriterte innsjekken. Det var dog ingen krise. Vi var nemlig de eneste her.

Sofitel Hotel Brisbane resepsjon gullmedlem
Resepsjon for gullmedlemmer.

En fransk pike sjekket oss forsiktig inn. Jeg prøvde å spørre om vi hadde fått en oppgradering, men piken snakket det bort i at vi hadde fått noen fine Club-rom. Det var forsåvidt det jeg hadde bestilt og var forberedt på. Med andre ord intet ekstra å spore her.

Sofitel Hotel Brisbane fordeler med club
Fordelene med club-rom.

Pikkoloen hadde tatt hånd om koffertene slik at vi kunne spasere elegant mot heisen. Her virket det som at noen hadde vært på heisatur. Det var konfettirester på gulvet og dårlig vasket. «Dette var ikke helt i vår stil», utbrøt reisefølget, mens vi forsøkte å beholde et åpent sinn.

Club-rom i 28. etasje

Rommene våre lå i 28. etasje på Club-delen. Det var tydelig merket. Her var det ingen standardrom å finne. Vel inne ble jeg slått i bakken av utsikten. Rommet i seg selv var derimot ikke mye å rope hurra for.

Sofitel Hotel Brisbane club floor
Selvsagt på Club Floor.

Det var rent og pent, fasilitetene moderne og hadde det du forventet av et Club-rom. Med oss fra innsjekk fikk vi også et skriv over hva som var inkludert. Det var ikke stort å skryte av.

Sofitel Hotel Brisbane rom
Moderne værelse.

Sengen var myk, minibaren grei (9 dollar for en flaske Evian-vann!) og utvalget av amenities på badet helt ok. I skapet var det badekåpe og slippers i tillegg til sy- og skopusseutstyr. Reisefølget så ut til å trives i den myke badekåpen.

Sofitel Hotel Brisbane morgenkåpe
Reisefølget fant seg til rette i morgenkåpen.

Det som overrasket meg med badet var at du hadde badekar og dusj i ett. I tillegg var dusjhodet festet i veggen akkurat som i USA. En uskikk jeg ikke kan fordra. Nuvel. Dette var en overgang fra tidligere rom hvor jeg hadde hatt både dusj og badekar.

Sofitel Hotel Brisbane badekar
Badekar.

«Trangt og ordinært»

Fra naboværelset kunne jeg høre misnøyen bre om seg. Det var trangt og ordinært, mumlet reisefølget. Kanskje ikke så rart etter å ha blitt vant til suiter større enn en normal leilighet. Det tar på å rykke ned i standard.

Sofitel Hotel Brisbane utsikt
Fenomenal utsikt.

I mine øyne var rommet helt ok og i henhold til forventning. Det var hverken store positive overraskelser eller negative skuffelser. Prisen var kanskje i overkant stiv, men det koster å bo godt. Høydepunktet var utvilsomt den flotte utsikten.

Club Lounge

Club-rom inkluderte naturlig nok adgang til Club Lounge. Her spiste vi både frokost og hors d’oeuvre. I tillegg fikk vi gjentatte ganger opp room service for å nyte her med fri flyt av drikkevarer.

Sofitel Hotel Brisbane Club Lounge inngang
Inngangen.

Foruten loungen bød hotellet på en rekke fasiliteter. Du hadde som nevnt både bar og restaurant nede i resepsjonsområdet. Dette så ikke særlig appetittvekkende ut, og vi styrte unna å spise her på grunn av den bråkete stemningen og ukoselige lokalet.

Oppe på sentralstasjon

Hotellet lå forøvrig oppe på en sentralstasjon. Det var med andre ord umulig å få en mer sentral beliggenhet i Brisbane enn dette. Du kunne altså bare ta rulletrappen ned og gå direkte på toget eller metroen. Fantastisk. Utenfor lå også en rekke barer og restauranter.

Sofitel Hotel Brisbane fasade
Hotellets fasade.

Inne på hotellet hadde du ellers et bassengområde, trimrom og spaavdeling. Du skulle kanskje tro at alt lå på samme plan, men trimrommet lå rett ved loungen i toppetasjen. Her hadde du direkte adgang til kjøkkenviften og en upåklagelig utsikt. Jeg vet ikke om jeg ville trent her for å si det forsiktig.

Sofitel Hotel Brisbane fitness
Inngangen til fitnessenteret.

Basseng og solterrasse

Bassengområdet lå et par etasjer over resepsjonen med flott utsikt utover downtown. Her hadde du i tillegg til et greit basseng en solterrasse det gikk an å slappe av på. Solen var stort sett til stede hele døgnet.

Sofitel Hotel Brisbane bassengområde
Lite bassengområde.

Det skal nevnes at jeg sto over å plaske i bassenget. Dette av den enkle grunn at det ikke fantes noen dusjer for å skylle av seg før du hoppet uti eller da du kom opp. Om det ikke var plagsomt mange folk i vannet, ville selskapet av bakterier vært langt større.

Sofitel Hotel Brisbane ikke ryddet
Uryddig og ekkelt.

Det skal også nevnes at solterrassen bar preg av ikke å bli ryddet. Her sto det en dag tomme room service-fat og madrassene var slengt rundt. Med andre ord lite innbydende. Om ikke jeg forventet en badevakt som redde opp solsengene for deg, så forventet jeg at det var ryddig.

Sofitel Hotel Brisbane utsikt dag
Utsikten på dagtid.

Kansellering

Servicen var ellers tilbaketrukket og tidvis fraværende i alle ledd på hotellet. Ingen gjorde noe forsøk på personlig kontakt eller genuin interesse for oss som gjester. Dette til tross for at vi var i vennlighetens hjemland: Australia.

Sofitel Hotel Brisbane adjø
På tide å si adjø.

I utgangspunktet hadde reisefølget og jeg booket hele oppholdet vårt på dette hotellet, men fant ut midtveis at vi skulle kansellere og finne oss noe nytt. Dette var dels på grunn av høy pris, men også følelsen av lav verdi for pengene.

Konklusjon

Alt i alt et helt ordinært hotell med en del svakheter. Hadde dette vært fire stjerner ville jeg kunnet leve med det, men når du påberoper deg den femte er fallhøyden enorm. Dette falt derfor igjennom for min del.

Min stjernevurdering: 4- av 6.

Video

Flere bilder

Sofitel Hotel Brisbane resepsjon
Resepsjon for club-gjester.
Sofitel Hotel Brisbane seng
Deilig seng.
Sofitel Hotel Brisbane reisefølget rom
Reisefølget besiktiger værelset.
Sofitel Hotel Brisbane reisefølget toalettsaker
Reisefølget iakttar toalettsakene.
Sofitel Hotel Brisbane toalettartikler
Greit utvalg av toalettartikler.
Sofitel Hotel Brisbane minibar
Minibaren.
Sofitel Hotel Brisbane trimrom
Velutstyrt trimrom.
Sofitel Hotel Brisbane fitness apparater
Greit utvalg av apparater.
Sofitel Hotel Brisbane håndklær trimrom
Håndklær på trimrommet.
Sofitel Hotel Brisbane fitness
Noe spesielt farvevalg.
Sofitel Hotel Brisbane utsikt natt
Utsikt fra solterrassen på kveldstid.
Sofitel Hotel Brisbane søppel
Søppel på fellesområdene.
Sofitel Hotel Brisbane spa
Spa.
Sofitel Hotel Brisbane kjendiser
Vegg av kjendiser som har bodd på hotellet.
Sofitel Hotel Brisbane velkomstgave
Generøs velkomstgave.
Sofitel Hotel Brisbane pizza room service
Pizza fra room service.
Sofitel Hotel Brisbane pasta room service
Pasta fra room service.
Sofitel Hotel Brisbane basseng
Bassenget sett ovenfra.
Sofitel Hotel Brisbane inngang gate
Inngang fra gaten.
Sofitel Hotel Brisbane business center
Business center.

Hvor går turen videre?

Oppholdet ble brutt opp med en flytur lenger syd. Følg med neste uke for en spennende fortsettelse!