Litt over klokken halv ti lokal tid den 4. juli hørte jeg to skudd bli avfyrt på hotellet jeg og familien bor på i San Juan på Puerto Rico.

Fra suiten i åttende etasje kunne jeg se folk løpe i dekning fra bassengområdet og inn mot resepsjon. Like etter kom politiet og meldingene om at et barn var skutt. Deretter kom rapporter om væpnet ran med tre skadede.

Ting er ennå veldig usikkert og bassengområdet er avsperret.

Jeg vil forøvrig informere om at både jeg og min familie er i trygghet selv om situasjonen er ganske dramatisk og uavklart for øyeblikket.

Bildet ovenfor er tatt tidligere i dag og viser mange gjester i god stemning på amerikanernes nasjonaldag. Dypt tragisk at avslutningen på dagen skulle bli så fatal.

Siste nytt

Rapporter morgenen 5. juli bekrefter at en 10 år gammel gutt ble drept og to andre skadet. Det ser ut til å ha vært et narkotikarelatert oppgjør, da de involverte hadde en lengre kriminell historie.

Dårlig håndtert av hotellet

Hotellet ga ikke noen som helst form for informasjon hverken før, under eller etter skytingen. Ei heller ble noen synlige ekstraordinære sikkerhetstiltak iverksatt.

Mye tyder på at Caribe Hiltons ledelse har valgt en strategi om å skjule hendelsen for å opprettholde omdømmet sitt. En hjerterå og kald strategi som jeg ikke skal la forbigå i stillhet.