Ny kabin, brede seter og god mat, men skandaløst dårlig Wi-Fi. 

Etter en kjapp mellomlanding og visitt i den nitriste loungen gledet jeg meg stort til å ta fatt på det første lange strekket østover. 12 timer i luften ventet før ankomst Singapore.

Nede ved gaten var alt linet opp slik det skulle med tydelig merking av prioritert ombordstigning og vanlig økonomi. Boarding var ikke gått i gang ennå, så reisefølget og jeg stilte oss fremst i køen.

Singapore Airlines Business Class Amsterdam Singapore gate
Tydelig oppdelt gate.

Etter at de trillende og babygråtvåte passasjerene var inne var det vår tur. Dessverre skulle vi bli snytt for å komme aller først ettersom en i reisefølget hadde surret med navnet på billetten og visumet til Australia. Heldigvis ble det raskt ordnet og vi kom oss med.

Ny kabin

Vel inne var kabinen akkurat slik jeg husket den fra turen i fjor via Moskva. Den eneste forskjellen var at det nå hang noen kranser rundt omkring i kabinen i anledning høytiden. Ellers var det meste som før.

Singapore Airlines Business Class Amsterdam Singapore sete
Brede seter.

Etter å ha tatt noen bilder før det røynet på folk, kom velkomstdrinken. Reisefølget gjøv løs på champagnen og feiret av ferien offisielt var i gang. Jeg kastet meg derimot over menyen for å se hvilke kulinariske fristelser som sto for døren.

Singapore Airlines Business Class Amsterdam Singapore meny forside
Farverik forside på menyen.

Meny og «Book the Cook»

Denne gangen hadde jeg valgt å bestille mat fra Singapore Airlines’ «Book the Cook»-konsept. Dermed utgikk de fire hovedrettene for min del. Dette til tross, forretten og desserten var den samme som for resten av flokken.

Singapore Airlines Business Class Amsterdam Singapore meny lunch
Lunchmenyen.

Forøvrig holdt den vanlige velkomstprosedyren stand. Den varme kluten kom, avistrallen trillet igjennom kabinen og alt ble klargjort for take-off. Vel oppe i luften gikk serveringen i gang.

Singapore Airlines Business Class Amsterdam Singapore velkomstdrink
Servering av velkomstdrink.

Vi skulle nemlig ha en full treretters lunch før et par timer søvn etterfulgt av frokost ved landing. Men før trallen kom måtte jeg teste Wi-Fi-en.

Ubrukelig Wi-Fi

At Singapore Airlines ikke tilbyr Wi-Fi gratis til sine business class-passasjerer er under enhver kritikk. Denne gangen bestemte jeg meg derfor for å kjøpe og teste hastigheten. Skuffelsen skulle vise seg å bli komplett da jeg innså at farten var lik som på SAS’ gratisnett.

Det var for eksempel umulig å snappe eller laste ned bilder fra Instagram. Det gikk så vidt an å sende meldinger. Jeg forventet ikke å streame video, men dette var rett og slett skandaløst til 22 dollar. Jeg angret umiddelbart og la fra meg iPhonen mens maten rullet ut i kabinen.

Singapore Airlines Business Class Amsterdam Singapore servering
Servering av drinken til aperitiffen.

Nøttefri appetittvekker

Først ut var appetittvekkeren i følge med nok en drink. Overraskende nok hadde de byttet ut de varme nøttene med noen grillspyd. Ikke meg imot, selv om porsjonen var såpass generøs at den kunne fungert som en forrett.

Singapore Airlines Business Class Amsterdam Singapore chicken satay
Chicken satay til aperitiff.

Smaken var forøvrig upåklagelig. Her var det tydelig grillsmak. Hverken kylling- eller oksespydet var tørt, og den kruttsterke sausen til satte i gang ganen.

Kveitete forrett

Like etterpå fulgte forretten. Her var pussig nok ikke noe valg. Enten du ville eller ei måtte du ta den røkte kveiten. Smaken var så som så, men presentasjonen var usedvanlig spenstig. Det var første gang jeg hadde fått servert rosa saus. Grønnsakene til var forøvrig overraskende sprø.

Singapore Airlines Business Class Amsterdam Singapore kveite forrett
Kveite til forrett.

Svineaktig hovedrett

Med forretten foreviget bar det over på hovedretten. Jeg husket ærlig talt ikke hva jeg hadde bestilt, men det var ihvertfall noe svineaktig. Av utseendet å dømme minnet det om en slapt stekt schnitzel. Det smakte også sånn.

Singapore Airlines Business Class Amsterdam Singapore schnitzel hovedrett
Schnitzelaktig hovedrett.

Risen til hadde konsistensen og smaken til pasta. Til tross for et røft og ubestemmelig utseende smakte retten godt. Jeg fant ikke helt ut av hva jeg skulle sette fingeren på, men det var noe der jeg ikke fikk fatt på.

Kirsebæris til dessert

Nuvel. Jeg gjorde klart for dessert. Her kunne du velge mellom kirsebæriskrem, appelsinmousse og ostefat. Jeg gikk for iskremen. Denne var helt ordinær. Det skal godt gjøres å gjøre noe feil med frossen fløte. Smaken var forøvrig fyldig og mild.

Singapore Airlines Business Class Amsterdam Singapore dessert is
Ugjennomtrengelig is til dessert.

Etterhvert kom trallen med frukt og ost. Jeg knabbet til meg noe fersk frukt mens jeg forberedte meg på en blund. Det hadde vært en lang dag med en vekkerklokke innstilt på 4:30.

Intet amenity kit

Før jeg ba flyvertinnen re opp sengen tok jeg meg en tur på toalettet for å sjekke fasilitetene. Som kjent får du jo ikke noe amenity kit og finner alt du trenger av såper, kremer, tannbørster og barberingsutstyr her. Toalettet var forøvrig romslig og velutstyrt. Akkurat som jeg husket det.

Singapore Airlines Business Class Amsterdam Singapore toalett
Hylle med kluter og amenities på toalettet.

Tilbake på plassen min var nå setet omgjort til seng. Det lodne reisefølget så ut til å ha funnet seg godt til rette allerede. Nå var det min tur.

Singapore Airlines Business Class Amsterdam Singapore reisefølget seng
Reisefølget visste å ta seg til rette i sengen.

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke blir helt fortrolig med disse setene. De er jo nærmest bredere enn de er lange. For en på to meter må de jo være et mareritt å sove i. Nuvel. Jeg fant en okay liggestilling til slutt.

«Mellommåltid»

Etter et par timers blund våknet jeg av at sulten kallet. Jeg bestemte meg for å benytte meg av «mellommåltidene». Her kunne du velge mellom en rekke ulike nudler og sandwicher i tillegg til snacks og frukt. Jeg slo til og gikk for kyllingnudlene.

Singapore Airlines Business Class Amsterdam Singapore nudler
Nudler som mellommåltid.

Lite visste jeg at dette skulle være et fullverdig måltid. Ned på bordet falt nemlig en tung gryte overfylt av nudler og badende kylling. Du store fjærkre, tenkte jeg, og fiklet litt med spisepinnene før jeg gjøv løs. Kunne jeg få plass til frokost nå?

Singapore Airlines Business Class Amsterdam Singapore underholdning
Underholdningssystemet ombord.

Nudlene smakte i og for seg greit. Litt kjedelige kanskje, men kraftfulle så det holdt. Mens jeg prøvde å fordøye gildet tittet jeg litt på skjermen for å se om jeg fant noen filmer som fristet, men innså raskt at jeg var for trett. Dermed ble det noen timer til for øyet før frokosten banket på.

Fireretters frokost

Det var nemlig ikke hvilken som helst frokost. Den besto av fire retter og var mer enn jeg hadde plass til etter den gryten med nudler. Først ut kom noe fersk frukt som en lett appetittvekker.

Singapore Airlines Business Class Amsterdam Singapore frukt frokost
Frukt som frokostens forrett.

Deretter fulgte en skål med cornflakes eller eventuelt yogurt med müsli for den som foretrakk det. Jeg gikk for cornflakesen mens jeg ventet på belgiske vafler til hovedrett.

Singapore Airlines Business Class Amsterdam Singapore cornflakes frokost
Cornflakes til frokost.

Vaflene så unektelig delikate ut. Til min store glede var porsjonen også liten. På smak var de upåklagelige. Hverken for søte eller salte, men akkurat passe. Konsistensen var derimot en katastrofe. De var stenharde og bar preg av altfor lang tid i varmemaskinen.

Singapore Airlines Business Class Amsterdam Singapore belgisk vaffel
Belgisk vaffel som frokostens høydepunkt.

Jeg nippet til sjokolademelken mens jeg tittet ut av vinduet. Her skimtet jeg det berømte havnebassenget utenfor Singapore. Vi nærmet oss landing.

Singapore Airlines Business Class Amsterdam Singapore Changi
Vel nede på Changi.

Nede på bakken hadde vi knappe halvannen time før flyet gikk videre mot Brisbane. Denne ble selvsagt tilbrakt i SilverKris-loungen.

Konklusjon

Alt i alt en behagelig reise med god mat og høflig service. Jeg forventer kanskje noe mer av et femstjerners flyselskap enn for eksempel SAS, men føler allikevel at det lille ekstra mangler. Mulig jeg må opp i førsteklasse for å finne det.

Min stjernevurdering: 5- av 6.

Video

Flere bilder

Singapore Airlines Business Class Amsterdam Singapore sete
Romslig sete.
Singapore Airlines Business Class Amsterdam Singapore krans
Julekransen på plass.
Singapore Airlines Business Class Amsterdam Singapore velkomstdrink
Skål!
Singapore Airlines Business Class Amsterdam Singapore meny introduksjon
Velkomstside i menyen.
Singapore Airlines Business Class Amsterdam Singapore meny småretter
Øvrige småretter.
Singapore Airlines Business Class Amsterdam Singapore meny frokost
Frokostmenyen.
Singapore Airlines Business Class Amsterdam Singapore meny vin
Beskrivelse av vinene.
Singapore Airlines Business Class Amsterdam Singapore meny vin
Mer vin.
Singapore Airlines Business Class Amsterdam Singapore meny brennevin
Brennevin og alkoholfritt.
Singapore Airlines Business Class Amsterdam Singapore meny kaffe te
Kaffeutvalget.
Singapore Airlines Business Class Amsterdam Singapore meny te
Friser det med te?
Singapore Airlines Business Class Amsterdam Singapore meny te
Mer te.
Singapore Airlines Business Class Amsterdam Singapore toalett amenities
Toalettsaker.
Singapore Airlines Business Class Amsterdam Singapore toalett
Forholdsvis små toaletter.
Singapore Airlines Business Class Amsterdam Singapore servering aperitiff
Servering av aperitiff.
Singapore Airlines Business Class Amsterdam Singapore ost dessert
Ostefatet til dessert.
Singapore Airlines Business Class Amsterdam Singapore reisefølget sete
Reisefølget fant seg godt til rette i setet.
Singapore Airlines Business Class Amsterdam Singapore seng
Setet omgjort til seng.

Følg med videre

Nok en langdistanse venter før målet er nådd. Klikk her for å lese fortsettelsen!