En fenomenal lounge skadet av litt for høye forventninger?

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg hadde betydelige forhåpninger til SilverKris-loungen på verdens beste flyplass Changi. Dette var tross alt Singapore Airlines’ hovedbase, og det burde ikke bli spart på noe.

I verdensklasse?

Med Turkish Airlines’ storslåtte lounge i Istanbul friskt i minnet, forventet jeg mye av det samme av Singapore Airlines. Især ettersom de er et femstjerners flyselskap i motsetning til Turkish som kun er fire stjerner. Nå skal det dog nevnes at Istanbul-varianten har vunnet en rekke priser og er i verdensklasse.

Men det er lov å ha forventninger. Jeg var derfor spent på om disse ble innfridd idet jeg skulle besøke SilverKris-loungen for aller første gang. Denne anmeldelsen baserer seg forøvrig på flere besøk gjennom hele døgnet.

Singapore Airlines SilverKris Lounge inngang
Tydelig skiltet.

Mitt første møte med loungen ble en tidlig lørdag morgen. Dette er muligens den roligste tiden å være her. Det ga meg mulighet til behørig å utforske alle fasilitetene. La oss ta det fra begynnelsen av.

Tre å velge i

Loungen jeg besøkte ligger i terminal 3. Her har du tre varianter liggende tett inntil hverandre. Én for gullmedlemmer som reiser på økonomiklasse, én for business class-passasjerer og en for reisende i first class/suites. Reisefølget og jeg forsøkte oss på førstnevnte, men ble sendt direkte videre til business class-loungen. Pussig. Har vi ikke adgang som gullmedlemmer?

Singapore Airlines SilverKris Lounge gullkort
Egen lounge for de med gullkort på økonomiklasse.

Denne loungen var tydeligvis en lettere variant av business class-versjonen, og ettersom vi begge fløy på business class, kunne vi jo ikke få noe dårligere enn det vi hadde krav på. Dermed ruslet vi videre mot den riktige loungen.

Blomstrende

Her ble vi møtt av en blomstrende resepsjon med smilende ansatte som tok oss imot utenfor skrankene. De validerte billettene og ønsket oss varmt velkommen. Like innenfor oppdaget vi at det var nok en resepsjon. Denne var forbeholdt førsteklasse. Akk ja, neste gang går vi hit, sa jeg til reisefølget, mens vi ruslet inn i den enorme business class-loungen.

Singapore Airlines SilverKris Lounge business class
Tydelig merket hvor business class hører til.

Det var tynt befolket denne morgenen, og vi kunne velge og vrake i plasser. Vi gikk for en med utsikt ned mot terminalen. Reisefølget gikk kjapt bort mot barområdet for å starte dagen med noen styrkedråper. Jeg derimot kjente på sulten og gikk bort til buffeten.

Singapore Airlines SilverKris Lounge frokost frukt
Fersk frukt til frokost.

Asiatisk buffet

For anledningen var det frokost på menyen, vel å merke av den asiatiske varianten. Du hadde noe frukt, ferskt brød og yogurt av det tradisjonelle. Ellers var det ris med diverse varme retter av både kjøtt og vegetarisk art. Jeg var døgnvill og gikk for middagsmat.

Singapore Airlines SilverKris Lounge varmmat
Varmmat.

Av drikke var det store kjøleskap med mineralvann, juice, vann og øl på bokser. Her slapp du tamme dispensere og kunne endog ta med deg drikke ut fra loungen dersom du ville oppdage alt av fasiliteter flyplassen bød på.

Singapore Airlines SilverKris Lounge drikke
Rikelig med leskedrikker.

Rikelig med alkohol

Av alkohol var utvalget som forventet. Hvitvin på isbiter, flere sorter rødvin fremme og en god blanding av brennevin. I tillegg hang det en lapp ved siden av som informerte om at du kunne huke tak i en av de ansatte for å få tilgang på flere eksklusive varianter, herunder champagne.

Singapore Airlines SilverKris Lounge bar
Barhjørnet.

Drikkevarene var de samme gjennom hele dagen og sto alltid fremme. Maten var også noenlunde lik med noen små variasjoner. Frukten og yogurten ble ved lunchtider erstattet av salat, mens kjøttrettene forble de samme. Du hadde minipizzaer, sursøtt svinekjøtt, currykylling, vårruller og en rekke kinesiske varianter jeg hverken smakte på eller visste hva var.

Storkjøkken

Maten smakte helt greit, men bar tidvis preg av storkjøkken. Utrolig nok var kantinefølelsen påtagende til tross for de eksklusive omgivelsene. Jeg savnet dessuten flere søtsaker. Dessertene var ok, men kunne vært flere. Det var forøvrig tilgang på snacks og nøtter ved baren.

Singapore Airlines SilverKris Lounge interiør
Innbydende interiør.

Av fasiliteter ellers bød loungen på rene toaletter og dusjer, aviser og magasiner i rikt monn til underholdning og et meget utstabilt Wi-Fi.

Rene og innholdsrike toaletter

På toalettene var det tilgang på gratis tannbørster, barbersett, kammer og kremer. Du trengte med andre ord ikke å ta med deg toalettmappen igjennom sikkerhetskontrollen.

Singapore Airlines SilverKris Lounge toalett
Innbydende toalettfasiliteter.

Til enhver tid var det personer inne på badene som rengjorde og sørget for innbydende toaletter og dusjer til gjestene. Ganske likt som i Istanbul hvor de hadde egne toalettansvarlige. Allikevel var det stort og upersonlig.

Det som trekker ned

Loungen forøvrig bar preg av å være en anelse for stor. Ved rushtidene var det som å være nede i terminalen. Det krydde av folk og var trangt om plassen. Muligheten for avslapning var minimale. Og akkurat det trekker veldig ned. Spesielt det at det ikke var noen stillerom eller muligheter for å legge seg ned og sove.

Singapore Airlines SilverKris Lounge detaljer
Flotte detaljer.

Servicen var dog ypperlig. Samtlige mennesker jeg traff smilte og var hyggelige. Resepsjonen var behjelpende med å skrive ut og fikse billetter. Du følte deg godt ivaretatt.

Konklusjon

Alt i alt var dette en stor og helt grei lounge. Mat- og drikkeutvalget var innholdsrikt, men manglet det lille ekstra. Det var tynt med fasiliteter og kunne tidvis være stressende å være her i rushtiden. Men det funker for et par timer.

Min stjernevurdering: 4 av 6.

Flere bilder

Singapore Airlines SilverKris Lounge billett
Ingen dum billett å blafre med.
Singapore Airlines SilverKris Lounge reisefølget
Reisefølget slapper av i en av skinnstolene.
Singapore Airlines SilverKris Lounge skranke
Behjelpelig resepsjon.
Singapore Airlines SilverKris Lounge utsikt
Utsikt ned mot terminalen.
Singapore Airlines SilverKris Lounge bar
Lekker bardisk.
Singapore Airlines SilverKris Lounge frokost
Deler av frokostbuffeten.
Singapore Airlines SilverKris Lounge buffet
Deller av den asiatiske buffeten.
Singapore Airlines SilverKris Lounge aviser
Rikt utvalg av aviser.
Singapore Airlines SilverKris Lounge mat buffet
Asiatiske gryter.
Singapore Airlines SilverKris Lounge gryte
Ukjent asiatisk delikatesse.
Singapore Airlines SilverKris Lounge champagne
Bobler til disposisjon.
Singapore Airlines SilverKris Lounge toalettsaker
Gratis toalettsaker.

Lyst til å lese mer?

Få med deg den spektakulære anmeldelsen av Singapore Airlines’ business class her!