Egen rad og lite folk gir god stemning, men…

Det var en nydelig vinterdag i Holmenkollen. Sneen hadde lagt seg i løpet av natten og det var ikke tegn til hverken tåke eller uvær. Det fristet nesten bare å bli hjemme, men jeg kunne jo ikke skuffe romantikkens hovedstad.

Flyet denne fredagen gikk på formiddagen. Jeg hadde bevisst valgt direkteruten utenfor rushtiden og håpet derfor at det ville være rolig på flyplassen. Det skulle vise seg å stemme.

Ettersom været var så fint tok jeg sjansen på at det ikke skulle være kanselleringer eller forsinkelser, og dro noe sent av sted. Vel ombord i Flytoget gikk alt bokstavelig talt på skinner. Jeg var fremme drøye timen før avreise.

SAS Plus Oslo Paris Gardermoen
Julestemning på Gardermoen.

Kø i innsjekk

Køen i business-innsjekken gikk utenfor sperrebåndene. Jeg som foretrekker manuell innsjekk måtte pent finne meg i å benytte automatene. Valget var jo å miste flyet på grunn av køen. Det var uaktuelt.

SAS Plus Oslo Paris bagasje
Hvor mye bagasje skulle jeg ta med?

Det er som kjent ikke noe hokus pokus å reise til Frankrike. Det er like lett som en snartur til Trondheim. Billetten hadde jeg i appen og bagasjen sendte jeg selv. Det føltes faktisk mer eksklusivt å gjøre det slik enn å stå i den lange køen.

SAS Plus Oslo Paris fast track
Heldigvis tynt i fasttracken.

Kjapt igjennom til frokost

Jeg ruslet videre igjennom fast track, som faktisk var rask denne gangen ettersom rushtiden var forbi. Dermed fikk jeg noen minutter ekstra i loungen. Det var ikke meg imot. Nå håpet jeg bare frokosten fortsatt sto fremme. Den kanininspirerte lunchen fristet ikke.

SAS Plus Oslo Paris frokost lounge
Frokost i loungen.

Jommen sa jeg smør. Inne i gullstuen var det fortsatt frokost. Dog noe ribbet, men fortsatt litt pålegg igjen. Jeg fylte på mens jeg iakttok de luftige omgivelsene. Så deilig det var med lite folk. Jeg må reise mer på dette tidspunktet, konkluderte jeg.

En rad for meg selv

Gaten for anledningen var helt i enden av den nye terminalen. Jeg ruslet i høvelig tid for å sikre at jeg kom først ombord. I appen hadde jeg på forhånd sett at det var mye ledig og bevisst byttet sete slik at jeg fikk en egen rad for meg selv. Nå gjensto det å se om planleggingen min funket.

SAS Plus Oslo Paris gate
Fremme ved gaten.

Jeg sto fremst i køen og kom naturlig nok først ombord. Nesten halve flyet var Plus. Dette til tross for at bare halvparten var solgt. Jeg klaget ikke og slo meg ned mot vinduet på rad 8 mens det strømmet på.

SAS Plus Oslo Paris rad
Ville jeg få raden for meg selv?

Været var fortsatt strålende og det var ikke behov for av-isning. Dermed fløy vi av gårde på tiden. Nå ventet jeg spent på serveringen. Hva befant seg i «kuben» denne formiddagen?

SAS Plus Oslo Paris take-off
Take-off fra et Jessheim i vinterdrakt.

Servering i boks

Lite etter at skiltet med fest setebelte var slukket kom den varme kluten igjennom kabinen. Jeg rengjorde fasilitetene og gjorde meg klar for påfyll.

SAS Plus Oslo Paris varm klut
Varm klut.

Matboksen kom nesten like fort etterpå, og reisefølget så ut til å være tilfreds med fangsten. Jeg var derimot noe lunken til innholdet. Spesielt det muffinsaktige brødet som ble servert til.

SAS Plus Oslo Paris reisefølget matboks
Reisefølget kastet seg over matboksen.

Innholdet så i og for seg greit ut. Det var en kyllingsalat iblandet noe gulrotsaus, brunost og eplecider. Det hørtes i grunnen kulinarisk ut, men var helt ordinært på smak. Måltidet var jo tross alt kaldt. Om ikke annet var innpakningen lekker.

SAS Plus Oslo Paris kyllingsalat
Kyllingsalat i boksen.

Til måltidet kunne du velge fritt fra drikketrallen. Jeg gikk for en enkel smoothie, men du kunne også velge vin, bobler eller andre styrkedråper.

SAS Plus Oslo Paris mat
Smoothie til maten.

Knusktørt

Det muffinsaktige brødet var knusktørt og lunkent. Det nærmest smuldret opp i esken og var direkte smakløst. Hva i all verden er dette? Et mislykket forsøk på scones? Jeg sendte det i retur.

SAS Plus Oslo Paris tørt
Knusktørt brød.

I utgangspunktet trodde jeg dette brødet var desserten. Det var helt til en liten konfekteske kom igjennom kabinen. SAS delte altså ut noen små bokser med konfekt til alle. Slett ikke dum på smak, men jeg savnet melkesjokoladen og ba om denne i tillegg til noen cookies.

SAS Plus Oslo Paris konfekt
Konfekt til dessert.

Enkle fasiliteter

Måltidet gikk fort over og det var fortsatt godt over timen igjen til landing. Ettersom jeg satt alene på raden min tok jeg meg en tur på toalettet.

SAS Plus Oslo Paris toalett
Ordinært toalett.

Vanligvis bryr jeg ikke mine medpassasjerer med sånt på såpass korte turer, men denne gangen satt jeg jo alene. Toalettet var helt ordinært uten noen ekstra fasiliteter. Må man, så må man.

SAS Plus Oslo Paris landing
Klart for landing på Charles de Gaulle.

Det var gøy å tenke tilbake på turen min i økonomiklasse med Garuda Indonesia og sammenligne med dette som skulle være en premiumopplevelse med SAS. Hos Garuda serverte de varmmat innenriks. Jeg sier ikke mer.

Konklusjon

Alt i alt en helt grei tur som ble ekstra behagelig med en seterad for seg selv. Ingen kulinarisk matopplevelse eller minnerik service. Akkurat som forventet av SAS.

Min stjernevurdering: 4 av 6.

Flere bilder

SAS Plus Oslo Paris julestemning lounge
Julestemning også i loungen.
SAS Plus Oslo Paris fly
Kabinen.
SAS Plus Oslo Paris vinter
Tørt vintervær.
SAS Plus Oslo Paris meny
Den ordinære menyen.
SAS Plus Oslo Paris reisefølget sete
Med raden for meg selv sikret også reisefølget seg eget sete.

Hvor skal jeg bo?

Klikk her for å lese anmeldelsen av Marriott Rive Gauche Hotel i Paris.