En bortgjemt kronjuvel verdt å besøke. 

Da jeg booket rom på The Ritz-Carlton Bali fant jeg ingen med adgang til Club Lounge. Pussig, tenkte jeg, og slo fra meg tanken om at det i det hele tatt var en lounge der ettersom det var en stor resort.

Det tok derimot ikke lang tid etter innsjekk før jeg oppdaget den lille oasen gjemt inne i hotellets enorme have. På stenen utenfor hovedinngangen sto det klart og tydelig Club Lounge.

Ikke gratis

Reisefølget og jeg stakk innom for å forhøre oss om mulighetene for oppgradering. Prisen var litt over 70 dollar per person per dag. En ganske stiv pris i utgangspunktet, men tatt hotellets priser ellers i betraktning var det faktisk rimelig. Vi slo til.

Vi fikk utdelt et ark med hva Club-adgangen inkluderte:

  • Personlig inn- og utsjekk
  • Frokost
  • Lunch
  • Afternoon tea
  • Hors d’oeuvre
  • Drinker og kake
  • To gratis vask og press av klær
  • Eget basseng forbeholdt Club-gjester

Til litt over 70 dollar var det altså utrolig mye du fikk for pengene. Hverken reisefølget eller jeg var i tvil. Dette skulle vi ha. Her var det jo snakk om et lite hotell i hotellet. Akkurat den følelsen vi hadde savnet.

Storslått frokost

Første måltid var frokost neste dag. Forventningene var høye. Det skulle bli deilig å slippe folkemassene. Førsteinntrykket var storslått og avslappende.

Ritz-Carlton Bali Club Lounge frokostbuffet
Oversikt over frokostbuffeten.

Storslått i den forstand at buffeten blåste meg av banen. Maken til lekker presentasjon kan jeg sjelden huske å ha opplevd i en lounge. Det var massevis av oppkuttet frukt, ferskpressede juicer, pålegg, brød og varmmat. Det var heller ingen andre folk der og dermed særdeles avslappende.

Ritz-Carlton Bali Club Lounge frokost frukt og bær
Deilig frukt og bær.

Servitrisen kom hen til bordet og spurte hva vi ønsket å drikke. Reisefølget gikk for en enkel kaffe og bestilte en skreddersydd omelett, mens jeg nøyet meg med juice og kakao.

Ritz-Carlton Bali Club Lounge omelett frokost
Lekker omelett.

Det var forresten ikke en hvilken som helst omelett du kunne få. Valget sto mellom en med foie gras eller hummer og trøffel. Med andre ord eksklusive råvarer av ypperste kvalitet.

Ritz-Carlton Bali Club Lounge bacon frokost
Bacon til frokost.

Det som imponerte meg var alle de lekre detaljene. Det at merkelappene på juicene var ekte blader med skrift på fremfor enkle gjenbrukbare papirlapper var ett eksempel. Et annet var bruken av blomster og grønt til å pynte med. Virkelig innbydende.

Fullverdig lunch

Med frokosten innenbords gledet vi oss allerede til lunchen. Denne ble servert på like lekkert vis. Det var en rekke småretter satt frem i tillegg til to varmretter og farverike kaker.

Ritz-Carlton Bali Club Lounge lunch
Frukt og kanapeer til lunch.

Varmrettene var nudler, kylling og en eller annen blomkålsuppe. Dersom du foretrakk kaldmat sto det også noen ferdigsmurte baguetter og snitter fremme. Til å være en såkalt light lunch minnet det i mine øyne mer om en fullverdig lunchbuffet.

Ritz-Carlton Bali Club Lounge sandwich lunch
Sandwicher.

Mens vi hugget innpå vurderte reisefølget og jeg om ikke bare skulle flytte permanent inn i loungen. Det var jo knappe to timer til neste servering igjen. Vi sjekket derfor ut bassengområdet, men oppdaget at solen ikke nådde frem gjennom buskene. Dermed bar det ut på stranden igjen før det var dags for afternoon tea.

Afternoon tea og dyr kaffe

Til afternoon tea var buffeten nok engang fylt til randen. Denne gangen av søtsaker, kanapeer og frukt. Det hele minnet unektelig om en lett hors d’oeuvre.

Ritz-Carlton Bali Club Lounge kaker
Fristelser på rekke og rad.

Vi hadde fått anbefalt å prøve kopi luwak — verdens dyreste kaffe brygget på bønner av bæsj. Denne selges visstnok for mellom 35 og 80 dollar per kopp, men skulle være inkludert i loungen. Dessverre viste det seg at varelagrene var tomme for anledningen – til stor skuffelse for reisefølget.

Ritz-Carlton Bali Club Lounge kaffe
Egen kaffebar.

Med kort tid til neste servering bar det av sted til spa-avdelingen for å slappe av. Jeg må innrømme at maven begynte å merke alle måltidene. Ville det være plass til hors d’oeuvre?

Hors d’oeuvre og middag

Plass eller ei. Klokken seks gikk vil til hors d’oeuvre. Vi ble som vanlig ønsket varmt velkommen og ført hen til bordet. Her ble drikkebestillingen tatt. Det var åpen bar og fri flyt. Dette måtte utnyttes, og jeg bestilte en mojito.

Ritz-Carlton Bali Club Lounge hors d'oeuvre drink
Drink til hors d’oeuvre.

Buffeten var nå fylt med kanapeer, sushi og diverse indonesiske varmretter. Utvalget minnet også her mer om en fullverdig middag enn en lett forrett som egentlig er hensikten. Jeg må ærlig innrømme at mettheten alt hadde meldt seg, og jeg måtte la øynene spise denne gang.

Ritz-Carlton Bali Club Lounge hors d'oeuvre kanapeer
Kanapeer i bøtter og spann.

Etterhvert som det gikk mot natt ble buffeten skiftet ut med lekre kaker og fondue. Her klarte jeg rett og slett ikke dy meg og hev innpå med de nydelige sjokoladekakene.

Ritz-Carlton Bali Club Lounge dessert
Utsøkte søte fristelser.

God investering

En lang dag med mange serveringer gikk mot slutten. Å kjøpe adgang til Club-loungen var turens beste investering. Du trengte ikke spise noen andre steder og fikk full forpleining fra morgen til kveld.

Ritz-Carlton Bali Club Lounge basseng
Eget bassengområde for Club-gjester.

Det at loungen lå i en egen bungalow med privat basseng gjorde at du hadde en stille oase med utømmelig servering du kunne nyte til det fulle uten bekymringer. Servicen var personlig, høflig og særdeles imøtekommende. Dette var avslapning en konge verdig.

Konklusjon

Alt i alt en utsøkt lounge med alt av tenkelige fasiliteter. Matutvalget var det beste jeg noensinne har opplevd i en hotellounge. Her var det intet å klage på. Kun ren nytelse. Anbefales på det varmeste.

Min stjernevurdering: 6 av 6.

Video

Flere bilder

Ritz-Carlton Bali Club Lounge drikke frokost
Forfriskninger til frokost.
Ritz-Carlton Bali Club Lounge sitteplasser
Datakrok og sitteplasser.
Ritz-Carlton Bali Club Lounge omelett frokost
Skreddersydd omelett til frokost.
Ritz-Carlton Bali Club Lounge frokost pålegg
Diverse pålegg.
Ritz-Carlton Bali Club Lounge frokostbuffet
Oster til frokost.
Ritz-Carlton Bali Club Lounge frokost varmmat
Diverse varmretter.
Ritz-Carlton Bali Club Lounge sitteplasser
Rikelig med sitteplasser.
Ritz-Carlton Bali Club Lounge aviser og magasiner
Aviser og magasiner med utsikt.
Ritz-Carlton Bali Club Lounge panorama
Panoramabilde av loungen.
Ritz-Carlton Bali Club Lounge søtsaker
Søtsaker i lange baner.
Ritz-Carlton Bali Club Lounge toaletter
Toaletter utendørs.
Ritz-Carlton Bali Club Lounge terrasse
Terrasse for den som vil sitte ute.
Ritz-Carlton Bali Club Lounge lunchbuffet
Lunchbuffeten.
Ritz-Carlton Bali Club Lounge kaker til lunch
Kaker til lunch.
Ritz-Carlton Bali Club Lounge afternoon tea
Afternoon tea.
Ritz-Carlton Bali Club Lounge kaker afternoon tea
Kaker til afternoon tea.
Ritz-Carlton Bali Club Lounge frukt
Lekker pynt.
Ritz-Carlton Bali Club Lounge hors d'oeuvre
Buffet til hors d’oeuvre.
Ritz-Carlton Bali Club Lounge hors d'oeuvre buffet
Mer av buffeten.
Ritz-Carlton Bali Club Lounge hors d'oeuvre småretter
Lekre småretter.
Ritz-Carlton Bali Club Lounge hors d'oeuvre kaker
Fyldige kaker.
Ritz-Carlton Bali Club Lounge hors d'oeuvre buffet
Nok å velge i.
Ritz-Carlton Bali Club Lounge hors d'oeuvre drikke
Drikken som sto fremme under hors d’oeuvre.
Ritz-Carlton Bali Club Lounge dessert
Dessert.