Ulidelig ventetid og maks uflaks i en rotete buffetrestaurant.

Ettersom vi hadde spist de fleste måltider i loungen var vi alle nysgjerrige på å prøve noe nytt, til tross for at maten trolig ville være den samme. Vi havnet da i buffetrestauranten Asia hvor frokosten også ble servert.

Nok engang ble vi geleidet inn fra lobbyen. Det var umulig å gå noe sted uten følge. Jeg følte meg som en arabisk sjeik der jeg ble oppvartet fra alle bauger og kanter.

Restaurant Asia Ritz-Carlton Jakarta meny
Innholdsrik meny.

Ved inngangen fikk vi se menyen for å sjekke om det var noe for våre ganer her. Og det var det. Utvalget var som på en vanlig hotellrestaurant, dog en anelse mer fyldig.

Velg buffet

Til tross for en stor á la carte-meny hintet servitrisen hele tiden til at vi burde ta buffet. Men dette hadde vi spist nok av allerede. Vi ville teste noen velkomponerte retter. Det skulle senere vise seg å være en uheldig beslutning.

Restaurant Asia Ritz-Carlton Jakarta buffet
Lite å utsette på buffeten.

Restauranten var stor og nokså uoversiktlig. Servitørene virket stressede og uoppmerksomme. Det tok tid før vi fikk bestilt. Da vi omsider fikk kontakt gikk jeg for en enkel Hong Kong Noodle. Reisefølget var derimot interessert i forrett og gikk for bakt potet.

Restaurant Asia Ritz-Carlton Jakarta variert mat
Variert utvalg av asiatiske delikatesser.

Uendelig ventetid

Den neste halvannen timen skulle bli en interessant opplevelse. Vi fikk nemlig ikke maten, ikke engang forrettene. Og da disse omsider kom viste det seg å være feil. Dette til tross for at servitøren hadde gjentatt bestillingen to ganger. Hvordan kunne det skje?

Restaurant Asia Ritz-Carlton Jakarta feil rett
Forretten vi ikke hadde bestilt.

Oppgitte satt vi der og nippet til de siste skvettene av drikke. Hvitvinen til vel over norsk pris var nå blitt lunken og stemningen likeså.

Bakt potet til forrett

Etterhvert kom de bakte potene. At disse skulle være en forrett overrasket oss alle. Her var det mat for et helt måltid. Ihvertfall med tanke på hvor mye brød reisefølget hadde gomlet i seg mens de hadde ventet.

Restaurant Asia Ritz-Carlton Jakarta potet
Potet og kjøttsaus til forrett.

Jeg måtte trå til og smake litt på potetene som ble servert med en kjøttsaus til. Smaken var upåklagelig. En enkel og god forrett. Drøye 20 minutter senere kom hovedretten.

Luftige assosiasjoner

Nudlene mine lignet unektelig på de jeg hadde fått på Singapore Airlines tidligere. Smaken var også lik. Med andre ord helt greit, men jeg hadde forventet litt mer kjærlighet nede på bakken enn i luften. Ned gikk det uansett.

Restaurant Asia Ritz-Carlton Jakarta nudler
Nudler med flere godsaker i.

Reisefølget bestilte en wokrett og nasi goreng. Disse var både smakfulle og lekkert presentert. Det var altså ikke noe å utsette på maten som sådan, selv om stemningen var ødelagt av den lange ventetiden.

Restaurant Asia Ritz-Carlton Jakarta nasi goreng
Nasjonalretten nasi goreng.

Ønskesang

De prøvde iherdig å blidgjøre også og vi fikk blant annet foreslå en ønskesang til den innleiede sangerinnen i lokalet. Sydenstemningen var til å ta og føle på. Dessverre var repertoaret nokså snevert og jeg måtte trå til med et forslag som ikke kunne slå feil: «I will always love you».

Restaurant Asia Ritz-Carlton Jakarta lokaler
Store og luftige lokaler.

Til tonene av Whitney Houston rundet vi av. Dessert ble det ikke. Inni meg tenkte mer som så at «Houston, we have a problem». Dette var ingen minneverdig opplevelse og sto ikke i stil med hotellet forøvrig. Vi bestemte oss raskt for å glemme alt sammen.

Konklusjon

Alt i alt en rotete restaurant som ikke står i stil med hotellet forøvrig. Jeg håper og tror det hele skyldtes uflaks. Maten var derimot smakfull som ellers.

Min stjernevurdering: 3 av 6.

Flere bilder

Restaurant Asia Ritz-Carlton Jakarta inngang
Ekstravagant inngangsparti.
Restaurant Asia Ritz-Carlton Jakarta kjøkken
Utsikt mot kjøkkenet.
Restaurant Asia Ritz-Carlton Jakarta dessertbuffet
Lekker dessertbuffet.
Restaurant Asia Ritz-Carlton Jakarta kantine
Noe kantinefølelse.
Restaurant Asia Ritz-Carlton Jakarta suppe
Suppe som kompensasjon.
Restaurant Asia Ritz-Carlton Jakarta kjøtt
Spisefølgets wok.