Lett burgerlunch i hyggelige omgivelser.

En trønder med italienske aner som har startet opp et aldri så lite restaurantimperium i oljebyen. Spennende, tenkte jeg, og ruslet av gårde for å teste ett av spisestedene. Du kan nemlig velge mellom tre: Renaa Xpress, Renaa Matbaren og Michelin-restauranten RE-NAA.

For anledningen skulle jeg ikke være så fornem at jeg gikk etter stjernen, men heller teste den litt mindre formelle Matbaren. Det var jo tross alt bare snakk om en lett lunch. Jeg håpet samtidig at det skulle drysse litt stjernestøv over denne opplevelsen.

Renaa Matbaren Stavanger utenfor
Michelin-merket på plass, men vi skulle ikke hit.

Hvor er inngangen?

Trehuset hvor restaurantene befant seg var utvilsomt godt merket, men det var ikke gitt hvor inngangen til Matbaren var. Spisefølget og jeg forsøkte oss fra innsiden og famlet litt, men fant etterhvert døren. Vi ble ønsket varmt velkommen og vist hen til bordet.

Renaa Matbaren Stavanger inngang
Inngang fra innsiden.

Lokalet var lite, men koselig. Bordene sto tett i tett, men vi fikk heldigvis et mot veggen med utsikt. Over oss hang et rosa neonskilt med påskriften «you made me love you» . Et øyeblikk fikk stemningen til å minne om en luguber klubb uten stengetider. Nuvel.

Renaa Matbaren Stavanger dekor
Dekor på veggen.

Innholdsrik meny

Jeg slo meg ned og åpnet opp menyen. Denne var innholdsrik, men samtidig ikke for stor. På forhånd hadde jeg en fornemmelse om hva jeg skulle velge, men begynte å tvile litt da jeg så alternativene. Jeg skal ikke legge skjul på at både landpølsen og entrecõten fristet.

Renaa Matbaren Stavanger meny
Menyen.

Valget falt dog ned på burgeren. En sikker vinner uansett hvor du befinner deg. Spisefølget gikk for det samme. Du kunne forøvrig velge mellom en rekke lekre småretter som passet ypperlig med et glass rødt eller hvitt til på en fin sommerdag.

Renaa Matbaren Stavanger brød
Ferskt brød å bite i før maten kom.

Det var ikke mange som spiste lunch ute denne søndags ettermiddagen, så vi fikk maten nokså kjapt på bordet. Servitrisen forklarte hva som befant seg på tallerkenen og vi hev innpå.

Klassisk burger

Burgeren var fyldig og ble servert med tykke fries til. Brødet var usedvanlig sprøtt og smakte som nystekt. Grønnsakene var ferske og kjøttet nykvernet. Dette var definitivt ikke noen frossenburger. Du kunne nærmeste kjenne den saftige kjøttdeigen brytes opp i hvert tygg.

Renaa Matbaren Stavanger burger
Fyldig burger.

Friesene var derimot av den frosne sorten. I alle fall smakte det som det. Rett og slett kjedelige og altfor symmetriske i formen. Men de fikk nytt liv ved å bli dyppet i BBQ-sausen. Denne kunne dog vært en anelse søtere.

Renaa Matbaren Stavanger åpent kjøkken
Åpent kjøkken.

Ikke tid

Tiden fløy av sted og det var ikke rom for dessert denne gangen. Det var lagt opp til et glass vin med ostefat til, men du kunne også velge blant søte fristelser arme riddere, eplecrumble, sitromchiboust og iskrem. Men flyet ventet. Jeg kunne ikke komme for sent.

En hyggelig lunch gikk mot slutten. Vi takket for oss og ble ønsket på gjensyn. Hit skulle jeg tilbake for å teste mer. Det var det ingen tvil om.

Konklusjon

Alt i alt en koselig liten restaurant med god mat. Ingen Michelin-fakter over denne matbaren, men absolutt verdt turen innom for en kjapp lunch. Jeg skal ihvertfall teste mer ved neste besøk i Stavanger.

Min stjernevurdering: 4+ av 6.

Flere bilder

Renaa Matbaren Stavanger lokale
Hyggelig lokale.
Renaa Matbaren Stavanger meny
Menyen.
Renaa Matbaren Stavanger logo glass
Logo på glassene.