Er det mest lønnsomt å gjøre det på flyplassen eller på forhånd?

Jeg har fått en del henvendelser angående oppgradering til business class med SAS, så jeg tenkte å skrive et lite innlegg med mine beste tips til hvordan du bør gå frem.

Først og fremst er oppgraderinger et sjansespill. Du kan risikere å tape likefullt som å vinne. Det er noe av årsaken til at jeg har gått mer og mer bort fra oppgraderinger og heller kjøper business class. Men det er en annen sak.

Det er to måter du kan oppgradere på hos SAS:

  • Fastpris på flyplassen
  • Bud på forhånd

Som med alt annet er det mest lønnsomt å by på oppgradering på forhånd. Det gjør du via denne siden. Her varierer prisene etter hva du ønsker å by. Dessverre er det et minimumsbud du ikke kan gå under. Dette varierer alt etter hvor lenge det er til flyvningen din. Så logg inn og sjekk allerede nå.

Oppgradering SAS
Slik ser det ut når du har logget inn på siden for oppgradering.

Skulle budet ditt falle igjennom, kan du alltids forsøke på flyplassen. Her betaler du 35 000 poeng per strekning fra SAS Plus til SAS Business eller 50 000 poeng per strekning fra SAS Go til SAS Business.

Ikke bare er det dyrere på flyplassen, men du taper også ekstrapoengene du får ved å by på forhånd. Du får nemlig poeng tilsvarende den nye klassen du er oppgradert til hvis budet ditt går igjennom. Det gjør du ikke på flyplassen.

SAS Business Class Tokyo Oslo sove
Dette venter deg hvis du blir oppgradert. Les anmeldelsen her!

Gratis oppgradering?

Du har sikkert hørt mytene om at du kan ha flaks og få gratis oppgradering dersom du kler deg pent, legger frem gullkortet på disken eller venter til sist med å gå ombord. Men her må jeg dessverre skuffe deg.

Jeg har aldri opplevd at dette har hjulpet – selv som diamantmedlem. Her er det kun harde penger eller poeng som gjelder.

Konklusjon

Å oppgradere er som lotto, og jeg er ingen utstrakt gambler. Derfor er mitt beste tips heller å legge litt mer i potten og sikre deg business class-billettene god tid i forveien til en god pris.