Litt juks, men hva gjør du ikke for noen ekstra fordeler?

Med all reisevirksomheten jeg bedriver er det ikke til å komme utenom at det drysser en del fordeler ned over meg i form av status i bonusprogrammer. Serien «gulljakten» tar for seg alle mine gullkort i tur og orden. Denne gang Nordic Choice Club Gold.

Nordic Choice Club er Stordalens bonusprogram og består av fire nivåer: Blue, Silver, Gold og Platinum. Hoteller i denne kjeden er blant annet Comfort, Quality og Clarion i tillegg til noen frittstående.

Krav og fordeler

For å oppnå dette gullkortet må du bo 30 netter på et av Choice-hotellene eller samle 50 000 poeng. Klarer du å samle 500 000 poeng totalt gjennom ditt medlemskap får du også gullkortet på livstid. Poengene regnes ut etter hver krone brukt (1 kr brukt = 1 poeng tjent).

Rett skal være rett. Jeg har ikke tjent opp dette på egen hånd. Jeg slo, som mange andre, til på Stordalens PR-stunt høsten 2016 om å få matchet gullkortet fra en annen hotellkjede. Da benyttet jeg mitt Radisson Rewards Gold. Og det gikk som smurt.

De viktigste fordelene med gullkortet er:

  • Gratis oppgradering til beste romkategori basert på tilgjengelighet
  • Tidlig innsjekk og sen utsjekk til kl. 18 basert på tilgjengelighet
  • Én gratis flaske mineralvann fra minibar/resepsjon
  • 125 kr kupong til bruk i hotellets restaurant
  • Gratis avis og Wi-Fi
  • Statusmatch til Hertz President Circle

I tillegg kommer en rekke mindre fordeler som ekstra bonuspoeng, begrenset 48 timers romgaranti, partnerfordeler, forkjøpsrett på tilbud og lignende. Etter min mening er det et meget generøst gullkort med mange gode fordeler.

Tynt grunnlag

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg har til gode å teste flere Choice-hoteller. Jeg bodde her mye som «statusløs» i tiden før jeg ble blogger, men i de senere årene har jeg valgt andre kjeder. Grunnen har ofte vært så enkel som at hotellene ikke lever opp til mine krav om luksus.

Stordalen er ingen luksuskonge på hotellmarkedet. Han har riktignok noen unntak som The Thief i Oslo og At Six i Stockholm, men ellers er det meste ganske standardisert og enkelt. Jeg har faktisk kun fått testet gullkortet da jeg bodde på The Thief.

The Thief Tjuvholmen 814
Oppgradert til Deluxe-rom i toppetasjen.

Jeg har derfor ikke belegg for å si noe om hvor hyppig det oppgraderes eller om disse fordelene faktisk leveres. På The Thief var de ekstremt tilbakeholdne på oppgradering og rykket bare én kategori opp til tross for at hotellet hadde mye ledig. Jeg fikk derimot sen utsjekk til klokken 18 neste dag.

Begrensede muligheter

Selv om gullkortet har en rekke gode fordeler, er hotellene etter min mening ganske så begrensede. Det hjelper for eksempel lite med en oppgradering på Clarion på Gardermoen hvor nesten alle rom er like. Det er med andre ord ikke så mye luksus å hente.

Fordelen er selvsagt at Choice-hotellene ofte er rimelige og har god beliggenhet. Bor du mye på hotell i Skandinavia kan det være en idé å satse på lojalitet her. Forskjellene er dog ikke så altfor store fra Radisson Blu, og her har du i tillegg hele verden å spille på.

Konklusjon

Et godt bonusprogram med mange attraktive fordeler. Ulempen er at det er få hoteller utenfor Norden og få i luksussegmentet. Det blir derfor noe begrenset hva du kan oppnå med fordelene.

Min stjernevurdering: 4 av 6.