En avslappende oase i mylderet av folk i rushtiden. 

SAS’ nye innenrikslounge skal ha skryt for et bredt tilbud av tjenester. Til tross for at jeg slaktet besøket sist finnes det et hyggelige pusterom som er verdt å teste.

Det var med stor glede jeg mottok invitasjonen om å teste massasjetilbudet fra Soleus. Vanligvis sliter jeg hverken med stive muskler eller ledd, men det er alltids deilig å bli knadd litt på, så jeg slo til.

Soleus Massasje SAS Lounge inngang
På vei mot massasje.

Et pusterom

Jeg booket time fredag ettermiddag klokken 14:45. Flyet mitt skulle gå 16:20, så tiden ble knapp. Det var derimot ikke meg imot ettersom jeg av erfaring visste at loungen på dette tidspunktet begynte å fylle seg til randen. Derfor var det for meg uaktuelt å sitte der uansett.

Soleus Massasje SAS Lounge fullt
Loungen var begynt å fylles.

Selv om jeg tidligere hadde ruslet rundt og gjort meg kjent med fasilitetene visste jeg ikke hvor massasjeavdelingen befant seg. Dermed var jeg nødt til å spørre meg frem. Vertinnen ved inngangen forklarte meg på høfligste vis hvor jeg skulle gå.

Ennå var det en del sitteplasser ledig, men jeg merket at det var begynt å fylles opp. Gudskjelov for at jeg skulle få mitt eget værelse. Jeg spaserte innover gangen og inn i trimrommet. På høyre side her oppdaget jeg et lite rom.

Soleus Massasje SAS Lounge studio
Inngangen til massasjerommet.

Klassisk massasje

Like innenfor sto en smilende imøtekommende massør og ventet. Benken var klargjort og det var i grunnen bare å legge seg ned. Jeg skulle få en 45 minutters klassisk massasje.

Soleus Massasje SAS Lounge benk
Rommet hvor magien skulle skje.

Det skal forøvrig nevnes at du kan velge mellom en 15 minutters sittende massasje eller 30, 45 eller 60 minutter på benk. Prisene starter på 280,- for sittende og går helt opp til 920,- for én time på benk. Ingen upris, men heller ikke noe røverkjøp.

Soleus Massasje SAS Lounge sittende
Sittende massasje var også mulig.

Før selve behandlingen spurte jeg av ren nysgjerrighet om tilbudet var attraktivt blant de reisende. Dessverre var det ikke så mange som hadde oppdaget det ennå, men de som hadde prøvd var visstnok strålende fornøyde. Jeg var spent.

Skreddersydd behandling

Massøren spurte meg om jeg hadde noen problemområder som skulle behandles. Frisk som jeg er hadde jeg ikke det og ba om å få tips til hva som egnet seg. Vi falt ned på en klassisk rygg- og nakkemassasje. Det overrasket meg forøvrig at du faktisk kunne få en skreddersydd behandling.

Soleus Massasje SAS Lounge benk
Behagelig benk.

Jeg fylte videre ut et standardskjema om samtykke og helseinformasjon og røsket av meg på overkroppen. Etter en lang uke skulle det bli deilig å slappe av.

Litt mer spa

Massasjerommet var ikke store saken, men hadde en behagelig benk og stemningsfull musikk. Det jeg kanskje savnet var litt mer spa-stemning i form av levende lys, dufter og kanskje en kopp te.

Soleus Massasje SAS Lounge produkter
Lekre omgivelser på det lille rommet.

Det var forøvrig utstyrt med en rekke produkter du kunne kjøpe. For eksempel økologiske hvetetepper i lin som du kunne varme opp i mikroen og bre om deg på sene høstkvelder. Fiffige saker. Ellers var det noen kremer i reisestørrelse du kunne kjøpe med som gave til fruen eller nyte selv.

Soleus Massasje SAS Lounge kremer
Kremer og skjønnhetsprodukter til salgs.

Under behandlingen duppet jeg nærmest av og glemte helt at jeg befant meg på Gardermoen. Selvsagt inntil da den svake pipelyden fra folk som trengte seg igjennom slusene uten adgang skar igjennom.

Utsøkt service

Behandlingen var ellers ytterst behagelig og servicen eksemplarisk. Jeg ble flere ganger spurt om det var noen områder jeg ønsket ekstra fokus på, og prøvde å kjenne etter om det var noen. Tørt la jeg til at jeg kanskje burde vært noen år eldre før hun fant noe.

Tiden fløy av sted og jeg skulle gjerne ønsket det varte lenger. Boardingen var alt gått i gang og jeg måtte bare løpe. Denne gangen rakk jeg hverken raspet gulrot eller Pepsi Max, men det fikk bare passere.

Soleus Massasje SAS Lounge fly
Deilig avslappet satte jeg kursen videre.

Jeg må innrømme at jeg fikk et helt annet inntrykk av loungen etter massasjebesøket. Endelig var det mulig å slappe av og nyte besøket fremfor å stresse rundt med suppeslurpende pendlere.

Mer å hente fra SAS’ side

Det jeg dog skulle ønske var at SAS gjorde mer ut av tilbudet for oss med diamantkort. I stedet for å ta en felles avgift for alle kunne diamantmedlemmer for eksempel fått en gratis time per kvalifiseringsperiode eller i det minste en unik rabatt.

Når det er sagt håper jeg Soleus får fortsette med tilbudet i loungen og at flere får øynene opp for det. Vi skal ikke se bort fra at jeg kommer tilbake når tidens tann begynner å verke.

Konklusjon

Alt i alt en behagelig behandling utført med en varm og imøtekommende service. Pleier du å gå til massasje til vanlig, eller vil rømme vekk fra kaoset i rushtiden, vil jeg på det varmeste anbefale en tur innom Soleus i SAS-loungen.

Min konklusjon: 5 av 6.