Et lett måltid i storslåtte omgivelser. 

Etter en lang dag på sightseeing var vi meget klare for påfyll idet vi spontant besluttet oss for å ta turen innom Lobo for en lunch. Allerede i hotellets inngangsparti ble vi geleidet inn i restauranten.

Restaurant Lobo Ritz-Carlton Jakarta frodig
Frodig beplantning utenfor.

Været utenfor var solfylt. Vi bestemte oss derfor for å sette oss utendørs på den lange, smale balkongen med utsikt mot rundkjøringen og en have av palmer. Med ett vi slo oss ned kom det bastant fra ene reisefølget at dette unektelig minnet om Raffles i Singapore. Jeg var ikke uenig.

Kolonistil

Det var høyt under taket og de store søylene ga et slags pust av kolonistil. Nuvel. Jeg tok en kjapp titt i menyen og fant ut at det var en god del å velge i. Det gikk for det meste i lettvektere som pizza, pasta, sandwich og burger. Helt greit for en lunch.

Restaurant Lobo Ritz-Carlton Jakarta meny
Enkel meny.

Mens snakketøyet gikk om dagens opplevelser var det så vidt jeg fikk bestemt meg før servitrisen kom. Jeg falt ned på en pizza med oksesalami. Reisefølget gikk blant annet for pasta bolognese og den indonesiske nasjonalretten nasi goreng.

Restaurant Lobo Ritz-Carlton Jakarta servering
Ypperlig service.

Enkelt, men smakfullt

Maten kom kjapt på bordet og smakte som ventet. Ingen store kulinariske overraskelser å spore her. Det var bare for å fylle maven. Nasi gorengen ble derimot skrytt opp i skyene. «Den skal jeg ha igjen,» utbrøt reisefølget og slurpet i seg de siste dråpene av hvitvinen.

Restaurant Lobo Ritz-Carlton Jakarta nasi goreng
Nasi goreng.

Pizzaen smakte overraskende nok som den ville gjort overalt. Jeg var litt skeptisk til oksesalamien, men den var vel krydret og lignet på vanlig salami, selv om konsistensen ikke helt var den samme.

Restaurant Lobo Ritz-Carlton Jakarta pizza
Pizza med svinløs pølse.

Overraskelse

Før vi rakk å runde av kom servitrisen inn på ny med en liten gratis overraskelse. Vi ble servert en nydelig kokossorbet mens vi signerte regningen. En fantastisk gest. Servicen var forøvrig ydmyk, profesjonell og varm. Vi ble geleidet ut like elegant som vi kom.

Restaurant Lobo Ritz-Carlton Jakarta iskrem
Kokosiskrem på huset.

Det innendørs lokalet var virkelig storslått med en fremtredende bar i fokus. Det var høyt under taket, flotte lysekroner og bar tydelig preg av klassisk luksus. En middag her ville utvilsomt vært ekstravagant.

Konklusjon

Alt i alt en enkel og hyggelig lunch i fine omgivelser. Her kunne jeg mer enn gjerne spist igjen, men da kanskje innendørs.

Min stjernevurdering: 5 av 6.

Flere bilder

Restaurant Lobo Ritz-Carlton Jakarta pasta bolognese
En klassisk pasta bolognese.
Restaurant Lobo Ritz-Carlton Jakarta pasta
Kremete og syrlig pasta.
Restaurant Lobo Ritz-Carlton Jakarta inne
Ekstravagante omgivelser inne.