Nå er Lufthansa i en eksklusiv klubb bestående av kun 10 flyselskaper i hele verden. 

Skytrax er kjent for å rangere flyselskaper og flyplasser etter en rekke parametre. Deres stjernerangering fra 1 til 5 er kanskje mest kjent. Vi snakker om flybransjens Michelin-guide.

Overraskende nok har ingen europeiske flyselskaper hittil klart å kare til seg de ettertraktede fem stjernene. Nå har derimot Star Alliance-medlemmet Lufthansa klart mesterstykket.

Fortjent?

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg har vært særdeles fornøyd med Lufthansas service, men undrer meg noe over tildelingen. Særlig ettersom deres business class har vært milevis fra de konkurrerende femstjernersselskapene.

Riktignok ventes nå en splitter ny business class på langdistanse, men innad Europa er det fortsatt en lang vei å gå. Også når det gjelder mat mener jeg det er mye å strekke seg etter hvis du for eksempel sammenligner med Singapore Airlines – som også har fem stjerner.

Bare tre stjerner hjemme

Til opplysning har begge av våre hjemlige flyselskaper, SAS og Norwegian, tre stjerner. At det nå blir to stjerner opp til Lufthansa er noe pussig sett i et luksusperspektiv, men det er trolig en rekke gode argumenter som ligger til grunn.

Jeg vil uansett gratulere Lufthansa med tildelingen og ser frem til å fly mer med tyskerne i fremtiden.

Du kan lese Lufthansas pressemelding om saken her. Eller les min anmeldelse av Lufthansas interkontinentale business class her.