Å forlate solsengen til fordel for bilsetet kan være en tøff jobb. Er det verdt det?

Etter å ha fløyet i ens ærend ned til Malaga for å lade batteriene og kjenne solen på kroppen var ikke biltur det første jeg traktet etter. Det var inntil jeg innså hva Spanias solkyst har å by på.

Leiebil er et praktisk redskap dersom du skal farte mye rundt, og spesielt dersom det er en viss avstand fra flyplassen til hotellet du bor på. Som kjent er jo Malaga et stykke fra Marbella – som var min endelige destinasjon.

Med drosjepriser tett oppunder 100 euro én vei, blir leiebil fort lønnsomt. I tillegg har du jo en bil tilgjengelig dersom du plutselig skulle finne på noe, som for eksempel å ta en spontantur til Gibraltar.

Leiebil Spania Gibraltar skilt
Med kurs mot Gibraltar.

Unngå å betale for mye

Ofte er det store prisforskjeller og vanskelig å navigere rundt i leiebilmarkedet. En utfordring er også alt mersalget du utsettes for ved henting av bilen, noe reisefølget smertelig fikk erfare. Prisen ble doblet fra det som var forhåndsbetalt.

Det er jo vanskelig å motsette seg alle de «trygge forsikringene» som skal redde deg når uhellet er ute. Å sikre seg en god deal på forhånd er derfor alfa og omega.

Jeg bruker ofte sammenligningsverktøy i prosessen med å finne det beste tilbudet. EasyTerra.no er for eksempel et godt verktøy som sammenligner tilbud fra samtlige av de store leiebilfirmaene. Her får du i tillegg opp hvilke forsikringer som er inkludert.

Å hente og avlevere bilen på flyplassen er veldig praktisk. På denne turen gikk vi forøvrig for kjente og kjære Avis, og opplevde ikke de store problemene utover et noe uheldig mersalg ved hetning.

Fantastiske veier og opplevelser

Turen fra Malaga til Marbella tar i underkant av én time og veiene er fantastiske. Slenger du på enda en time er du i Gibraltar, og da har du nesten kjørt langs hele Spanias solkyst. Det er vel verdt turen.

Leiebil Spania Gibraltar utsikt
Mye fint å se ut av bilvinduet også.

Om du ikke får nok av britene på hotellet ditt, så kan Gibraltar absolutt anbefales. Å kjøre ut på sydspissen og skue ut mot Marokko er en opplevelse av de sjeldne. Dessuten er det jo en morsom ting å kunne skrive på listen over steder du har vært, spesielt om du egentlig bare tenkte deg en solferie.

Leiebil Spania Gibraltar Marokko
Utsikt mot Marokko.
Leiebil Spania Gibraltar vei
Trange veier ut mot spissen av Gibraltar.
Leiebil Spania Gibraltar grensekontroll
Grensekontroll ut av Gibraltar.

Noen tips til slutt

Når veiene er fine, innebærer det også at det må betales for. Det var et par bomstasjoner på veien, men disse var særdeles enkle å forstå. Husk for all del å kjøre i de egnede turistslusene. Her tar de kort.

Leiebil Spania bomring
Kjør i turistslusen.

Er du gullmedlem i flyselskaper eller hotellkjeder, kan jeg også anbefale deg å sjekke om du ikke har fordeler hos leiebilselskapene også. Ofte får du både rabatt og oppgradert bil.

Dette innlegget er sponset. Alle meninger og erfaringer er allikevel mine egne.