Alle rekorder slått — aldri har jeg reist mer enn i 2017.

Først og fremst vil jeg begynne med å takke deg for at du leser dette. Uten deg hadde det ikke vært noen vits å dele alle disse opplevelsene. Jeg håper vi også ses på reisen inn i 2018.

Men tilbake til tallene. 77 flyvninger, 165 000 kilometer, 21 tonn karbondioksid, 4 verdensdeler og 15 land. Jeg må innrømme at det satte meg ut å se reisevirksomheten i tallformat.

Statistikk over reiser 2017

Jeg føler meg heldig som får lov til å oppleve verden fra et luksusperspektiv. Fra behagelige business class-seter til toppetasjer i femstjerners hoteller. Opplevelsene har vært mange og varierte. Det har vært en glede å kunne dele dette med deg.

Noen høydepunkter

Hvis jeg skal trekke frem noen hotellhøydepunkter så må det være Ritz-Carlton Jakarta med sin ekstraordinære service. Her fikk både reisefølget og jeg venner for livet. Dernest må legendariske Raffles i Singapore nevnes med sin historiske sus.

Raffles Hotel Singapore Pool Marina Bay Sands
Bassenget ved Raffles Hotel i Singapore.

Av flyreiser glemmer jeg aldri den genuine servicen på turen med SAS til og fra Miami eller da reisefølget og jeg fikk hele bakre business class-kabin hos Turkish for oss selv til Jakarta. Min første gang ombord i et femstjerners flyselskap går heller ikke i glemmeboken med det første.

Turkish Airlines Business Class Istanbul Jakarta gardin
Tom kabin hos Turkish Airlines.

Høydepunktene har vært mange og minnerike. Nedturene har det derimot vært få av. Kanskje fordi de nettopp går i glemmeboken.

Ambisjoner for 2018

At 2017 ble et rekordår legger ingen demper på ambisjonene for 2018. Jeg startet året med en tur «down under» og fortsetter med en rekke storbyturer. Det er med andre ord mye å glede seg til.

Husk at du hver søndag året igjennom kan lese en fyldig og fersk reportasje til frokosten.

Kart over mine reiser i 2017.
Kart over mine flyvninger i 2017.

Hvis jeg skal sette noen mål for meg selv som reiseblogger i år utover å utvide kartet, så må det være å dele litt mer av de spektakulære opplevelsene utover hoteller, flyreiser og lounger. Dette kan være helikopterturer, utflukter og tips til hva du bør oppleve på selve destinasjonen.

Gled deg til mange forrykende innlegg fremover. Bon voyage!

Sørg for at du får med deg mine ferskeste innlegg ved å følge meg på Facebook eller ta del i e-postklubben min.

Takk til fan og reisekonsulent Ørjan Eldor for oversikten og tallene benyttet i dette innlegget.