Det gikk som jeg fryktet på samlebånd, men du verden for et syn!

New York City er kanskje en av de byene hvor helikopterturer er mest utbredt. Prisene er høye og tiden i luften knapp. Men synet kan få konkurrere med.

Jeg hadde på forhånd booket en VIP-pakke som inkluderte 15 minutters helikoptertur og minicruise med champagne ut til Frihetsgudinnen. Prisen var rundt 300 dollar per person.

Dedikert helikopterplattform

Helikopteret skulle gå fra plattformen like utenfor Battery Park hvor hotellet vårt lå. Meget praktisk beliggenhet i direkte gangavstand. Det å slippe å dra ut til flyplassen hadde dog både sine fordeler og ulemper. Blant annet fikk vi ikke lounge som i San Francisco, men slapp å stresse med drosje.

Helikopter New York plattform
Helikopterne på plattformen klare for take-off.

I utgangspunktet hadde vi bestilt nattflyvning, men oppmøtetiden viste seg å være mens solen ennå var oppe. Idet vi ankom ble vi nokså kjapt sikkerhetssjekket og loset inn i avgangshallen for brief og take-off.

Helikopter New York venteværelse
Meget enkelt venteværelse.

Samlebånd

Det virket som at pågangen var stor og at dette var operasjoner de hadde gjort på tusenvis av tidligere. Servicen var lite personlig og det tok ikke lang tid fra vi var fremme til vi var i luften. Ja, ja. Skumringstimen var ikke dum den.

Helikopter New York
På vei ombord.

Det var plass til seks personer i helikopteret og du ble fordelt etter vekt. Jeg var dessverre ikke lett nok til å havne i forsetet ved piloten, men reisefølget var heldig å trekke det loddet denne gang. Heldigvis havnet jeg ikke i det bakovervendte eller i midten.

Vi fikk på oss øretelefoner for å høre hva piloten sa, men jeg kunne knapt høre noe. Heldigvis var jeg såpass kjent at jeg gjenkjente severdighetene selv.

Spektakulært, men kort

Turen gikk først en runde rundt Frihetsgudinnen før vi satte kursen over Brooklyn Bridge mot Hudson River og videre langs siden av Manhattan. Tiden var dessverre så knapp at kun den ene siden av helikopteret fikk sett Manhattan tett på. De femten minuttene fløy bokstavelig talt av sted.

Helikopter New York frihetsgudinnen
Frihetsgudinnen i all sin prakt.

Synet var derimot spektakulært. Jeg har vært oppe i One World Trade Center, Empire State Building og Top of the Rock. Ingen kan måle seg med opplevelsen fra luften.

Helikopter New York One World
One World Trade Center i all sin prakt.

Vel nede på bakken fikk vi tatt noen bilder foran helikopteret, men det ble forstyrret av nye folk som skulle ombord. Her gikk alt på samlebånd i et lynende tempo. Med andre ord lite eksklusivitet å spore. Neste gang lønner det seg nok å leie et eget helikopter.

Konklusjon

Til tross for kort tid, høy pris og begrenset sikt vil jeg anbefale helikopter fremfor å betale dyrt for å komme opp i de høyeste skyskraperne. Ihvertfall hvis du, som meg, elsker å fly.

Min stjernevurdering: 4 av 6.

Video

Flere bilder

Helikopter New York takeoff
Klar for take-off.
Helikopter New York Hudson river
Hudson River.
Helikopter New York utsikt
Uslåelig utsikt.
Helikopter New York Manhattan 2
Vakkert skue.
Helikopter New York passasjerer
Ny gruppe ombord på samlebåndet.
Helikopter New York i luften
Klart for nye eventyr i luften.