En utsøkt perle som faktisk gjør hele hotellopplevelsen.

Det er ingen hemmelighet at jeg har lagt min elsk på lounger. Ikke bare på flyplasser, men også hoteller. Det overrasket meg derfor stort at Four Seasons Sydney tilbød dette. Jeg har nemlig ikke funnet noen andre Four Seasons med lounge.

Valget var derfor lett. Jeg måtte booke et værelse med lounge-adgang. Her tok jeg ikke sjansen på at jeg skulle bli oppgradert. Du kan forresten lese hele anmeldelsen av hotellet her.

Egen innsjekk

Booker du rom med adgang til lounge trenger du ikke henvende deg i resepsjonen. Du tar bare heisen opp til 32. etasje og sjekker inn her i rolige omgivelser. Dessverre ble reisefølget og jeg snytt for denne opplevelsen på grunn av en noe uryddig ankomst.

Four Seasons Hotel Sydney Lounge 32 møterom
Resepsjonen og møterommet i loungen.

Jeg fikk ikke noe skriv over hva som var inkludert i Club-rommet og hvordan serveringene forløp seg. Dermed måtte vi bare spørre oss frem.

Utvidet lunch

Vårt første møte med loungen ble til lunch ved ankomst. Her møtte vi en hyggelig vert i resepsjonen som ønsket oss varmt velkommen ved navn. Videre ble vi nærmest fotfulgt og fikk en solid introduksjon til hva loungen bød på.

Four Seasons Hotel Sydney Lounge 32 kaker
Kake midt på dagen.

Til lunch sto det kun fremme noen godterier og kaker. I tillegg var det fri flyt av mineralvann fra kjøleskapet. Loungen var hele tiden bemannet og vi kunne be om det vi ønsket. Da selvsagt mot betaling. Første skikkelige servering var hors d’oeuvre ut på ettermiddagen.

Four Seasons Hotel Sydney Lounge 32 pizza
Pizza på room service.

Sultne som vi var etter reisen besluttet vi oss for å bestille opp noe room service. Å spise kaker på tom mave var ikke helt optimalt. Verten ga oss menyen mens vi slo oss ned. Som de eneste i loungen kunne vi velge og vrake blant sitteplasser.

Four Seasons Hotel Sydney Lounge 32 sitteplasser
Varierte sitteplasser.

Lokalet var lyst og romslig med en formidabel utsikt. Dessverre så vi ikke operahuset, men vi var såpass oppe i høyden at skybar-følelsen var påtagende. Jeg gledet meg allerede til hors d’oeuvre.

Four Seasons Hotel Sydney Lounge 32 utsikt
God utsikt, men ikke mot Operahuset.

Room service i loungen

Til lunch gikk jeg for en enkel pizza. Prisnivået var forholdsvis stivt, men drikken var i alle fall inkludert. Det var uvisst om du kunne få alkoholholdige drikkevarer utenom hors d’oeuvre, men jeg nøyet meg uansett med en iskald glassflaske med Cola Zero.

Four Seasons Hotel Sydney Lounge 32 Tord Kroknes Berg
Roomservicen nytes.

Maten kom på sin sedvanlige room service-tralle. Jeg signerte regningen og gjøv løs på godsakene. Pizzaen var i alle fall ikke frossen som jeg tidligere har opplevd å få på hoteller. Smaken var også god.

Usedvanlig vennlig

Underveis i måltidet ble vi tilnærmet av en usedvanlig vennlig portugiser. Han ønsket oss varmt velkommen til Four Seasons og ønsket å gi oss noen tips til sightseeing. Han var oppriktig interessert i å dele og utviste et stort engasjement.

Four Seasons Hotel Sydney Lounge 32 interiør
Lekkert interiør og luftige omgivelser.

Jeg ble et sekund overveldet av den vennlige servicen og kom i tanke om oppholdet på Ritz-Carlton Jakarta. Det er sjeldent du opplever en så vennlig, genuin og hjertelig service at det setter deg ut. Nuvel. Jeg tok imot alt jeg kunne få.

Four Seasons Hotel Sydney Lounge 32 drikke
Fritt valg av drikke.

Reisefølget og jeg slapp nærmest ikke ut av loungen. Det var så mange som fulgte etter oss og ville skravle, men sightseeingen kalte. Jeg røsket med meg noen vannflasker og gjorde klar for nye eventyr. Verdt å nevne er at du fritt kan ta med deg mat og drikke ut av loungen til rommet ditt. Behagelig.

Tid for hors d’oeuvre

Etter en innholdsrik for- og ettermiddag ute i Sydneys gater var det deilig å komme inn og slappe av til kanapeer og god stemning. Fra 17:00 til 20:00 var det nemlig hors d’oeuvre med fri flyt av eksklusive forretter og drinker. Sjeldent hadde jeg sett en så fyldig buffet.

Four Seasons Hotel Sydney Lounge 32 hors d'oeuvre buffet
Deler av buffeten til hors d’oeuvre.

Her fant du østers, kongereker, pålegg, brød, grønnsaker, oster og ulike varmretter. I barhyllen like ved sto en rekke brennevinsflasker. Champagne og vin bøttet det nærmest over av. Her skulle du ikke gå hverken sulten eller tørst ut.

Four Seasons Hotel Sydney Lounge 32 hors d'oeuvre mat
Lekkert utvalg til hors d’oeuvre.

Dessertbordet bugnet over av deilige kaker, muffins og godterier. Alt fra det syrlige og spisse til det søte og milde. Jeg klarte simpelthen ikke å holde tilbake. Spesielt ikke da jeg oppdaget sjokoladefondanten med ferske jordbær og marshmallows til. Jeg var solgt.

Four Seasons Hotel Sydney Lounge 32 hors d'oeuvre søtsaker
Søtsaker.

Mens vi nøt god mat og drikke kom vertene bort til oss og spurte om hvordan dagen hadde vært. Det ble hele tiden sørget for at vi fikk påfyll og at bordet ble ryddet. Her var alt gjennomført til fingerspissene. Jeg så allerede frem til frokost selv om all fornuft tilsa at det nå var nok.

Four Seasons Hotel Sydney Lounge 32 hors d'oeuvre alkohol
Rikelig med alkohol.

Fullverdig frokostbuffet

Neste morgen ble vi igjen møtt av de vennlige vertene og ført hen til bordet. Vi ble spurt om vi ønsket noe å drikke, og reisefølget ba om en kaffe. Undertegnede om en kakao og ferskpresset juice.

Four Seasons Hotel Sydney Lounge 32 frokost juice
Ferskpresset juice.

Jeg smøg meg sakte bort til buffeten for å sjekke utvalget. Og jommen sa jeg smør. Dette var en fullverdig frokostbuffet med alt du kunne tenke deg av godsaker. Det sto endog en egen omelettkokk like ved som snekret sammen det du måtte ønske.

Four Seasons Hotel Sydney Lounge 32 frokost yogurt
Yogurt og pålegg.

Det var rikelig med bacon, pølser, brød og pålegg. I tillegg hadde du drøssevis med ferske frukter og bær. Som ellers på dagen sto det også en rekke søtsaker fremme. Jeg hadde intet å utsette på frokosten og var fortsatt over meg av begeistring.

Four Seasons Hotel Sydney Lounge 32 frokost omelett
Dedikert omelettstasjon.

Eksepsjonell service

Under hele oppholdet var det lite folk i loungen. Det var aldri noe problem å finne sitteplass, selv om de beste vindusbordene ofte var okkupert av en eller annen computerslave.

Four Seasons Hotel Sydney Lounge 32 inngang
Inngangen til Lounge 32.

Servicen var som nevnt av en annen verden og tvers igjennom profesjonell hele tiden. Reisefølget kjente for eksempel en morgen på en begynnende hodepine og luftet det for en av vertene. Allerede før setningen var fullført ble noen hodepinetabletter funnet frem. Vi var begge målløse.

Konklusjon

Alt i alt en fremragende lounge. Selv i løpet av et kort opphold fikk du full oppvarting og følelsen av å bli sett. Jeg savnet derimot flere serveringer, men hadde intet å utsette på maten som ble servert. Dette er en hotelllounge som går inn i historien som en av de mer eksepsjonelle.

Min stjernevurdering: 6- av 6.

Video

Flere bilder

Four Seasons Hotel Sydney Lounge 32 snacks
Utvalget av snacks mellom måltidene.
Four Seasons Hotel Sydney Lounge 32 aviser
Aviser til fornøyelse.
Four Seasons Hotel Sydney Lounge 32 room service
Room service-menyen.
Four Seasons Hotel Sydney Lounge 32 kake
Kaker og snacks.
Four Seasons Hotel Sydney Lounge 32 drikke
Drikkestasjonen.
Four Seasons Hotel Sydney Lounge 32 søtsaker
Diverse søtsaker.
Four Seasons Hotel Sydney Lounge 32 lokale
Lekkert lokale med eget møteværelse.
Four Seasons Hotel Sydney Lounge 32 hors d'oeuvre vin
Vin.
Four Seasons Hotel Sydney Lounge 32 hors d'oeuvre østers
Østers til hors d’oeuvre.
Four Seasons Hotel Sydney Lounge 32 hors d'oeuvre brennevin
Fri flyt av brennevin.
Four Seasons Hotel Sydney Lounge 32 hors d'oeuvre utsikt
Utsikt mot buffeten.
Four Seasons Hotel Sydney Lounge 32 hors d'oeuvre buffet
Buffeten.
Four Seasons Hotel Sydney Lounge 32 hors d'oeuvre grønnsaker
Grønt er skjønt.
Four Seasons Hotel Sydney Lounge 32 frokost brød
Brød til frokost.
Four Seasons Hotel Sydney Lounge 32 frokostblanding
Frokostblandinger.
Four Seasons Hotel Sydney Lounge 32 frokost bakst
Fersk bakst.
Four Seasons Hotel Sydney Lounge 32 frokostbuffet
Frokostbuffeten.
Four Seasons Hotel Sydney Lounge 32 frokost varmmat
Varmmaten.
Four Seasons Hotel Sydney Lounge 32 toalett
Toalettet i loungen.