Snarere en overfylt amerikansk barnehave enn en avslappende lounge. 

Ingenting smaker så godt som det som er gratis. Derfor var det deilig å få adgang til loungen kun ved å være gullmedlem i Marriott. Det la derimot ingen demper på mine forventninger.

Dessverre viste det seg kun å være to serveringer i denne loungen: frokost og hors d’oeuvre med dessert. Dette er det absolutte minimum av hva jeg forventer, men lot det passere ettersom jeg ikke skulle tilbringe så mye tid her uansett.

I løpet av oppholdet skal det forøvrig nevnes at loungen også ble flyttet fra sitt sedvanlige lokale i 26. etasje ned i hotellets ballsal. Dette var i anledning nyttårsfeiringen.

Meget enkel frokost

Nuvel. La oss ta det fra begynnelsen med frokost. Denne var i og for seg helt grei. Problemet var at det nærmest var umulig å finne seg plass å sitte.

Brisbane Marriott Hotel Executive Lounge utsikt
Upåklagelig utsikt hvis du sikret deg vindusbord.

De beste utsiktsbordene ved vinduet var alltid tatt. Dermed måtte vi finne oss noen mindre krakker og slå sammen noen bord midt i det kaotiske lokalet. Heldigvis hjalp det å stå opp tidlig. Da var det nok av plasser.

Brisbane Marriott Hotel Executive Lounge frukt og pålegg
Frukt og pålegg.

Når det gjaldt maten var denne helt grunnleggende. Du hadde varmmat som pølser, bacon og eggerøre i tillegg til pålegg, frukt og frokostblandinger. Det underlige var at det hverken var kokte egg eller omeletter tilgjengelig.

Brisbane Marriott Hotel Executive Lounge frokost filetbacon
Filetbacon til frokost.

Havregrøten var basert på melk og således meget smakfull. Det var fortrinnsvis denne jeg og reisefølget gikk for. Ellers var kvaliteten sånn midt på treet på det som ble servert. Dette gjaldt også nyttårsfrokosten nede i ballsalen.

Brisbane Marriott Hotel Executive Lounge frokost ballroom
Samme frokosten også i ballsalen.

Lite servering ellers

Ellers på dagen var det ikke annet enn brun frukt og tørr snacks tilgjengelig i loungen. Selvsagt hadde du kjøleskapet med vannflasker og brus, men det var det. Med andre ord var det ingen grunner til å oppholde seg her utover måltidene med mindre du ønsket fred og ro.

Brisbane Marriott Hotel Executive Lounge sitteplasser
Begrenset med sitteplasser.

Som om frokosten ikke var kaotisk nok, så var det ti ganger verre til hors d’oeuvre. Her var det fullstendig umulig å finne sitteplasser, og det endte rett som det var at reisefølget slo seg ned på datarommet utenfor loungen. Jeg gadd simpelthen ikke og ruslet heller ned på rommet.

Brisbane Marriott Hotel Executive Lounge lokale
Lite og intimt lokale.

Uoppdragne barn

At lokalet var lite var i og for seg ikke det største problemet. Det er til å leve med. Det verste var derimot de amerikanske skrikerungene som løp rundt og lekte i loungen som om de var i en barnehave uten regler — høye på brus og dataspill. Det var omtrent ingen oppdragelse å spore.

Foreldrene hadde selvsagt sikret seg de beste bordene og bøttet nedpå med både øl og vin. Her skulle det drikkes for pengene. Fullstendig oppslukt i sine høylydte diskusjoner lot de barna seile sin egen sjø. Etterhvert ble det så uutholdelig at vi gikk.

Billig fingermat til hors d’oeuvre

Jeg fikk nesten ikke med meg hva som ble servert, men smugkikket litt under kasserollene. Her var det noe frityrstekte grønnsaker og fisk. Av kaldretter var det selvsagt salat og annen lett fingermat. Kvaliteten var ikke all verden å skryte av.

Brisbane Marriott Hotel Executive Lounge buffet
Liten buffet.

Maten var tilsvarende under nyttårsserveringen nede i ballsalen. Salatene var kanskje litt bedre presentert, men kvaliteten den samme. Intet å hoppe i taket for.

Brisbane Marriott Hotel Executive Lounge buffet
Liten buffet i ballsalen.

Dessertene var heller ikke noe å skryte av, og folk hev seg over kakebordet som gribber. Dermed fikk jeg aldri anledning til å sjekke utvalget, men det lille jeg så virket som ferdiglagede kaker.

Brisbane Marriott Hotel Executive Lounge kaker
Kaker som siste servering.

Greit drikkeutvalg

Drikkeutvalget var ellers helt greit. Alkohol ble kun servert under hors d’oeuvre og besto i noe standard brennevin og rimelig newzealandsk vin. Her var det fri flyt og du skjenket selv. Jeg savnet den personlige servicen fra Ritz-Carlton hvor du blir servert drinker.

Brisbane Marriott Hotel Executive Lounge brennevin
Brennevinsutvalget.

Det var i det hele tatt noe middelmådig over loungen. Til forskjell fra USA var alkoholen inkludert, men utover det lite å skryte av. Aller minst klientellet som vanket her. Det burde vært forbud mot små barn i lounger.

Brisbane Marriott Hotel Executive Lounge vin
Fri flyt av vin.

Ellers skal personalet ha ros for at de i alle fall forsøkte oppi kaoset. Dessverre uteble den personlige servicen og ingen av oss satt igjen med noen minnerike konversasjoner.

Konklusjon

Alt i alt en middelmådig lounge som leverer på et minimum. Jeg ville ikke kjøpt adgang hit med mindre jeg fikk det gratis.

Min stjernevurdering: 3 av 6.

Video

Flere bilder

Brisbane Marriott Hotel Executive Lounge inngang
Inngang til den ubetjente loungen.
Brisbane Marriott Hotel Executive Lounge frokostblandinger
Diverse frokostblandinger.
Brisbane Marriott Hotel Executive Lounge havregrøt frokost
Havregrøtstasjonen.
Brisbane Marriott Hotel Executive Lounge frokost kaker
Kaker til frokost.
Brisbane Marriott Hotel Executive Lounge ballroom
Ved nyttår ble loungen flyttet til hotellets ballsal.
Brisbane Marriott Hotel Executive Lounge ballrom
Høyt under taket og god utsikt.
Brisbane Marriott Hotel Executive Lounge buffet ballrom
Mye av den samme maten i buffeten.
Brisbane Marriott Hotel Executive Lounge kanapeer
Fingermat til drinken.
Brisbane Marriott Hotel Executive Lounge mat
Mye grønt.
Brisbane Marriott Hotel Executive Lounge drikkesftasjon
Drikkestasjonen.
Brisbane Marriott Hotel Executive Lounge room service
Room service-menyen.
Brisbane Marriott Hotel Executive Lounge frossenpizza
Frossenpizza på room service.
Brisbane Marriott Hotel Executive Lounge vin hors d'oeuvre
Vinen til hors d’oeuvre.
Brisbane Marriott Hotel Executive Lounge varmmat hors d'oeuvre
Tynn varmmat.