En herlig Østens oase midt i sentrum.

Jeg hadde akkurat kommet hjem fra en lengre reise over dammen. Til tross for en ganske behagelig flytur i SAS Business, kjente jeg at det skulle gjøre godt å få løsnet litt opp i kroppen og komme tilbake i vante rutiner.

Valget falt derfor på en massasjebehandling ved DaiKai like utenfor kontoret. Ute var det bitende kaldt og kong vinter hadde begynt å sette sine spor, ikke bare på omgivelsene, men også i kropp og sjel. Jeg så frem til en deilig massasje.

DaiKai Oslo resepsjon
Resepsjonen.

Smilende mottagelse

Vel inne ble jeg møtte av to smilende resepsjonister som ønsket meg velkommen. De visste at jeg kom og henviste til timebestillingen min. Jeg fikk jakken tatt og tildelt noen blomstrete slippers mens jeg fikk beskjed om å velge oljen jeg skulle få på kroppen.

DaiKai Oslo olje
Valg av olje.

Det var unektelig en del stramme lukter som jeg styrte unna, men jeg fant omsider en nøytral en som luktet mer som en mild såpe. Nå var det bare å slå seg ned i sofaen og vente på massøren.

DaiKai Oslo massasjekåpe
Massasjekåpen på.

Det tok ikke mange minuttene før en smilende massør dukket opp. Vi hilste og ruslet inn i garderoben. Her fikk jeg utdelt en tynn morgenkåpe jeg skulle ikle meg før vi gikk videre mot massasjerommet.

Eksotiske omgivelser

Stemningen var usedvanlig eksotisk. Det duftet tungt av Østen, gulvet var av sten og tre med sildrende vann omkring. Jeg følte jeg trådte inn i et balinesisk paradis. Jeg kunne ikke fatte at dette lå inne i en gammel bygård midt i Oslo sentrum.

DaiKai Oslo omgivelser
Tropiske omgivelser.

Nuvel. Vi ruslet forbi massasjerom etter massasjerom og fant omsider frem. Jeg la meg ned og gjorde meg klar for behandling. Benken var myk og jeg fikk et håndkle over de områdene som ikke skulle behandles først.

Øst møter vest

For anledningen hadde jeg valgt «Øst møter vest». Denne behandlingen omfattet visstnok teknikker fra kinesisk tui na og klassisk oljemassasje. Først ut var altså ryggen, hvor massøren presset med et middels trykk mot akupressurpunktene.

DaiKai Oslo massasje
Varierte massasjebenker.

Umiddelbart var det ikke veldig avslappende, men jeg håpet at det ville bli mer behagelig etterhvert. Det fikk jeg også rett i. Oljemassasjen var langt mer beroligende og snill enn den kinesiske starten. Den varme oljen gjorde virkelig susen.

DaiKai Oslo massasjebenk
Min massasjebenk.

Jeg hadde trodd at hele behandlingen skulle foregå på ryggen, men måtte etterhvert snu meg. Her ventet behandling av nakke og ansikt. Sistnevnte kunne jeg fint klart meg foruten. Helt til slutt ble oljen tørket av ved hjelp av et vått håndkle og behandlingen var over.

Avslapningsrom

Nå ble jeg geleidet mot garderoben igjen hvor jeg skulle skifte. Neste post på programmet var avslapningsrommet. Dette var et dunkelt rom bestående av en rekke sofaer og liggestoler. Jeg fikk servert en kopp tynn te mens jeg skulle slappe av.

DaiKai Oslo intim oase
Intim avslapningsoase.

Her satt det allerede noen hviskende middelaldrende kvinner, og jeg følte at jeg trengte meg på og forstyrret. Jeg drakk opp teen, nappet til meg noen druer og ruslet ut.

DaiKai Oslo te
Tid for te.

Ved resepsjonen fikk jeg utdelt jakken og skoene mine. Jeg fikk også forespørsel om jeg ville beholde de farvespraglende slippersene. Jeg kunne jo ikke takke nei til det. Du vet jo aldri når du får bruk for noe sånt igjen…

Jeg ruslet videre ut i kulden igjen og drømte meg bort til det ekte fjerne Østen. Jeg vet ikke hva det var, men jeg følte at noe manglet. Massasjen var upåklagelig, men jeg savnet skikkelig avslapning som for eksempel en sauna, spabasseng eller boblebad. Bare for å runde det hele av.

Konklusjon

Alt i alt en avslappende opplevelse. Flotte lokaler og hyggelig service. Ikke noe ekstraordinært over det hele, men heller ikke noe skuffende. Det hadde vært perfekt med et spabasseng eller lignende i tilknytning til lokalene.

Min stjernevurdering: 4 av 6.

Flere bilder

DaiKai Oslo gavekort
Gavekort som måtte brukes.
DaiKai Oslo massasjerom
Utsikt inn mot massasjerommet.
DaiKai Oslo avslapning
Avslapningsværelset.
DaiKai Oslo detaljer
Østens oase.
DaiKai Oslo avslapning
Avslapning.
DaiKai Oslo drikke
Drikke inkludert.