Romslig, moderne og med fantastisk utsikt, men…

Jeg var ikke så imponert over hotellet forøvrig, men hadde håp om at loungen ville løfte opplevelsen ihvertfall et hakk eller to. På papiret hadde den jo alt som skulle til for å levere varene.

Sofitel Hotel Brisbane Club Lounge informasjon
Informasjon om Club Lounge.

Loungen lå elegant til i 30. etasje. Det var ingen rom i toppetasjen, så du gikk rett fra heisen og inn. Dog måtte du huske å ta til høyre og ikke venstre, med mindre du heller ville svette bort godsakene fremfor å spise dem. Trimrommet lå nemlig også her.

Ingen mottagelse

Det var ingen resepsjon eller mottagelse. Her stappet du kortet i døren og gikk inn for egen maskin. Med andre ord var det ikke umulig å lure med seg en ikke-betalende gjest eller to. Dessverre hadde hele reisefølget betalt dyrt for denne adgangen.

Sofitel Hotel Brisbane Club Lounge meny
Menyen.

På skrivet vi hadde fått ved innsjekk sto det at loungen kun bød på to serveringer: frokost og hors d’oeuvre. Resten av dagen sto du fritt til å oppholde deg her og nyte mineralvann og snacks, men det var det. Merk at alkoholserveringen kun var forbeholdt hors d’oeuvre.

Fyldig frokost

Dagens første måltid var selvsagt frokosten. Her fikk vi tilgang på en nokså fyldig buffet med det meste av nødvendigheter til stede. Du hadde pålegg, yogurt, frukt/grønnsaker og varmmat. Til min store glede var det også rikelig med filetbacon. Det sto også fremme en bikube med honning.

Sofitel Hotel Brisbane Club Lounge honning
Honning rett fra kuben.

Jeg hadde i grunnen lite å klage på og fant det jeg ville ha. Reisefølget var derimot av en annen oppfattelse. De savnet både egg og omelett. Vanligvis kan du bestille dette fra en kokk, men her virket det som at du måtte betale ekstra for tjenesten. Det var heller ikke champagne fritt tilgjengelig. Dette måtte du kjøpe til for en klekkelig sum.

Sofitel Hotel Brisbane Club Lounge Vegemite
Vegemite – en australsk klassiker til frokost.

Ettersom lokalet var så stort fikk du nesten følelsen av å sitte i en frokostsal. Det var dessuten kamp om de beste plassene direkte ved vinduet. Heldigvis fikk jeg ved tre anledninger sikret meg plass her. Utsikten var upåklagelig.

Sofitel Hotel Brisbane Club Lounge utsikt
Upåklagelig utsikt.

Room service til lunch

Etter frokost var det kun mineralvann og lett snacks tilgjengelig. Reisefølget og jeg prøvde ved en anledning å spise lunch her ved å bestille opp room service og nyte godt av gratis mineralvann  til. Det fungerte fint, skjønt maten hadde en vei å gå.

Sofitel Hotel Brisbane pizza room service
Pizza fra room service.

Pizzaen bar preg av å være ferdiglaget og pastaen kunne hvem som helst snekret sammen hjemme på kjøkkenet. Men det var helt greit og særdeles lettvint når vi ikke var fullt så sultne etter å teste lokale delikatesser.

Fri flyt under hors d’oeuvre

Til hors d’oeuvre var det fri flyt av edle dråper. Her kunne du velge blant et utvalg av drinker, skjenke din egen vin eller slukke tørsten med en iskald flaskeøl. Reisefølget var fornøyd så lenge det var noe styrke å hente i dråpene.

Sofitel Hotel Brisbane Club Lounge drikke hors d'oeuvre
Utvalget av drikke til hors d’oeuvre.

Matutvalget var også greit. Du hadde hver dag to varmretter i tillegg til en rekke kalde kanapeer samt ost, grønnsaker og snacks.

Sofitel Hotel Brisbane Club Lounge hors d'oeuvre
Buffeten til hors d’oeuvre.

Varmrettene var så som så. Her ble det variert med alt fra friterte kongereker til små pizzabiter og innbakte grønnsaker. Kvaliteten minnet om den du finner i frysedisken på super’n.

Sofitel Hotel Brisbane Club Lounge varmmat hors d'oeuvre
Varmmaten til hors d’oeuvre.

Kaldrettene var derimot lekkert dandert og så fristende ut. Jeg sto over å smake, da blandingene inneholdt ingredienser jeg helst holder meg unna.

Kampen om desserten

Etter hors d’oeuvre var ferdig ble det satt frem et treetasjes fat med kaker og andre søtsaker. Dette ble ribbet før jeg rakk å tenke tanken på sukker. Det var åpenbart mange gribber i forsamlingen.

Sofitel Hotel Brisbane Club Lounge kaker
Kakeservering til kvelds.

De få dessertene jeg fikk fatt i smakte dog godt. Presentasjonen var innbydende og utvalget bredt. Ulempen var at fatet ikke ble etterfylt siden det kun skulle stå fremme en liten time.

Sparekniv

Serveringene bar preg av sparekniv. Her var det langt fra så overdådig som hos Ritz-Carlton. Fasilitetene forøvrig var det i grunnen lite å utsette på. Rent og pent toalett med enkelthåndklær til å tørke seg med, fin utsikt og god variasjon i stoler, selv om det tidvis var smekkfullt.

Sofitel Hotel Brisbane Club Lounge toalett
Toalett i loungen.

Servicen var tilbaketrukket og upersonlig. Ved noen få anledninger ble vi tilnærmet og spurt om hvordan vi hadde det, men den personlige touchen var fraværende. Her har Sofitel mye å lære av Ritz-Carlton.

Konklusjon

Alt i alt en helt grei lounge. Den tilbyr et minimum av det du forventer. Omgivelsene legger til rette for en storslått loungeopplevelse, men Sofitel klarer ikke helt å fylle rommet. Dessverre.

Min stjernevurdering: 4 av 6.

Video

Flere bilder

Sofitel Hotel Brisbane Club Lounge pynt
Pyntet til jul.
Sofitel Hotel Brisbane Club Lounge muffins
Muffinsstasjon.
Sofitel Hotel Brisbane Club Lounge te
Utvalget av te.
Sofitel Hotel Brisbane Club Lounge lokale
Romslig lokale.
Sofitel Hotel Brisbane Club Lounge lokale
Flere sitteplasser.
Sofitel Hotel Brisbane Club Lounge datakrok
Datakrok.
Sofitel Hotel Brisbane Club Lounge frokostbuffet
Noe av frokostbuffeten.
Sofitel Hotel Brisbane Club Lounge frokost juice
Ferskpresset juice.
Sofitel Hotel Brisbane Club Lounge varmmat
Varmmat til frokost.
Sofitel Hotel Brisbane Club Lounge pålegg frokost
Pålegg.
Sofitel Hotel Brisbane Club Lounge frokost bacon
Filetbacon og pølser.
Sofitel Hotel Brisbane Club Lounge utsikt buffet
Utsikt mot buffeten.
Sofitel Hotel Brisbane Club Lounge sjakk
Hva med et slag sjakk?
Sofitel Hotel Brisbane Club Lounge snacks
Tynt med snacks.
Sofitel Hotel Brisbane Club Lounge hors d'oeuvre
Mer av hors d’oeuvre.
Sofitel Hotel Brisbane Club Lounge drikke
Skapet med drikke som åpnet til hors d’oeuvre.