Generøse oppgraderinger og storslåtte velkomstgaver, men er det verdt det?

Med all reisevirksomheten jeg bedriver er det ikke til å komme utenom at det drysser en del fordeler ned over meg i form av status i bonusprogrammer. Serien «gulljakten» tar for seg alle mine gullkort i tur og orden. Først ut er Radisson Rewards Gold.

Krav og fordeler

Radisson Rewards er det nye bonusprogrammet til de velkjente Radisson-hotellene (tidligere Club Carlson). Det består av fire nivåer: Club, Silver, Gold og Platinum. Jeg befinner meg altså på nest øverste nivå som krever 30 netter eller 20 opphold per år for å kvalifisere.

Radisson Rewards Gold var mitt andre gullkort etter SAS, og det var selvsagt stas å oppnå. Her har jeg nå vært gullmedlem i nærmere tre år. I løpet av disse årene har jeg høstet en del erfaringer som er verdt å dele.

Først vil jeg trekke frem de viktigste gullkortfordelene:

  • Gratis oppgradering av rom basert på tilgjengelighet
  • Sen innsjekk og utsjekk basert på tilgjengelighet
  • Velkomstgave på rommet ved ankomst
  • Garantert rom ved bestilling 72 timer før ankomst
  • 15 % rabatt på mat og drikke på hotellet

I tillegg kommer en rekke mindre fordeler som bedre opptjening av poeng, unike medlemsrabatter, partnerfordeler og lignende. Men dette har lite å si i praksis. Det er først og fremst de ovennevnte ihvertfall jeg har fått størst glede av.

Nesten alltid oppgradert

Når det gjelder oppgradering har jeg så å si alltid fått dette. Radisson Blu er blant de mest generøse med oppgradering av opptil flere romkategorier. Les bare om presidentsuiten på Scandinavia eller Oslo lufthavn. Jeg havner ofte på suiter fremfor business class-rom som er normalen.

Radisson Blu Oslo Airport Hotel suite velkomstgave
Spektakulær velkomstgave på Radisson Blu Oslo Airport.

I tillegg til oppgraderingene har jeg også fått storslåtte velkomstgaver med alt fra fullt strandutstyr til sprudlevann og jordbær. Det skal også nevnes at brun frukt og springvann har vært blant velkomstgavene. Med andre ord har spennet vært stort.

Tidlig innsjekk og sen utsjekk har også vært helt uproblematisk. Dette har jeg alltid fått såfremt hotellet ikke har vært smekkfullt.

Tilfreds

Fordelen med 72-timersgarantien har jeg aldri benyttet og de 15 prosentene på mat har ofte vært litt vanskelig å få ettersom de ansatte ikke har kjent til det. Utover dette har jeg vært meget tilfreds med gullkortet.

Selv om Radisson-konsernet kanskje ikke har de mest eksklusive hotellene, er gullkortet her det jeg er mest fornøyd med. For det første er det enkelt å oppnå og for det andre gir det stor valuta for pengene. Jeg tør ikke tenke på alle de tusenlappene jeg har spart hittil.

Konklusjon

Bor du mye på hotell i Norge og Europa vil jeg på det varmeste anbefale å satse på lojalitet hos Radisson Rewards. Her vet du hva du kan forvente av de ulike hotellmerkene. Et firestjerners hotell kan fort gi følelsen av femstjerners luksus når du havner i presidentsuiten.

Min stjernevurdering: 5 av 6

Noen av mine anmeldelser