Ikke akkurat noe å skyndte seg for å rekke.

At Nederlands hovedflyplass Schiphol ikke byr på en skikkelig Star Alliance-lounge var noe jeg var inneforstått med fra før. Allikevel hadde jeg et lite håp om at varianten i non-Schengen-delen skulle være bedre enn den i Schengen.

I utgangspunktet var det for knapt med tid til å teste noen som helst lounge, men ettersom flyet landet før tiden åpenbarte det seg et lite kvarter for å lette litt på trykket og titte innom. Jeg møtte med et åpent sinn.

Aspire Lounge Schiphol Amsterdam
Godt skiltet.

Litt av et selskap

Det var forholdsvis enkelt å finne frem forbi passkontrollen og opp en trapp. Her ruslet vi forbi British Airways’ gullstue og videre inn en korridor. I enden lyste det imot oss: Aspire.

Aspire Lounge Schiphol inngang
Inngangspartiet.

Utenfor var det noen skilter med oversikt over ymse fly- og kortselskaper som hadde adgang. Dette var utvilsomt en «contract lounge». Her var det langt fra bare skikkelige Star Alliance-selskaper. Dette ble understreket da jeg så at charter-selskapet TUI slapp inn.

Aspire Lounge Schiphol adgang
En haug med selskaper som gir adgang.

Med reisefølget på slep ruslet jeg inn og henvendte meg i resepsjonen. Vi ble ønsket varmt velkommen. Det var intet å si på imøtekommenheten.

Egen krok for Singapore

Lokalene var lyse og luftige. Med utsikt ut mot gatene var det mulig å slå ihjel noen timer her. Det slo meg dog at det var i overkant uoversiktlig og rotete. Singapore Airlines hadde nemlig sin egen lille krok innerst i loungen. Her sto det to vertinner og passet på at ingen andre slapp inn.

Aspire Lounge Schiphol Singapore Airlines
Inngangen til Singapore Airlines’ egne krok.

Det var dermed ingen vits å gyve løs på fellesbuffeten når vi hadde vår egen. Når det er sagt, var det frokost på menyen og den så nokså ordinær ut. Den minnet i grunnen om en lett, men sliten hotellfrokost.

Aspire Lounge Schiphol fellesbuffet
Buffeten i fellesloungen.

Noe bedre mat

Inne i Singapore-delen var det enda lettere. Her var det fingermat og påsmurt som gjaldt. I og for seg bedre enn å snekre smørbrødene selv, men det oset ikke akkurat av luksus.

Aspire Lounge Schiphol Singapore snitter
Påsmurte småretter ved drikkestasjonen.

Drikkeutvalget var også minimalt. Du hadde noen styrkedråper hengende på veggen i tillegg til et kjøleskap med brus på glassflasker. Jeg merket at det i alle fall var gjort et forsøk på å heve standarden fra den nitriste loungen forøvrig.

Aspire Lounge Schiphol Singapore brus
Brus på glassflasker liker vi.

God utsikt

Dessverre var tiden for knapp til få seg en matbit. Reisefølget kunne ellers informere om at toalettfasilitetene mildt sagt trengte en omgang med vårrengjøring. Jeg tok advarslene til meg og sto over toalettbesøket.

Aspire Lounge Schiphol Singapore oversikt
Lekker del kun for Singapores passasjerer.

Til tross for skuffende lounge skal Singapore Airlines ha for forsøket med å skille ut sin egen del. Her var det om ikke annet nok sitteplasser, god utsikt og litt bedre mat.

Konklusjon

Alt i alt en lite minnerik loungeopplevelse. Den leverer det absolutte minimum av hva du forventer som business class-passasjer hos Singapore Airlines. Jeg tror nok jeg velger London som hub ved neste reise østover.

Min stjernevurdering: 3 av 6.

Flere bilder

Aspire Lounge Schiphol venteværelse
Venteværelse like innenfor resepsjonen.
Aspire Lounge Schiphol hovedlounge
Fellesloungen.
Aspire Lounge Schiphol oversikt
Romslig, men folksomt.
Aspire Lounge Schiphol felleslounge buffet
Småkaker og pålegg.
Aspire Lounge Schiphol Singapore buffet
En minibuffet kun for Singapore Airlines.
Aspire Lounge Schiphol Singapore varmmat
Varmmat av uvisst slag.
Aspire Lounge Schiphol Singapore utsikt
Hyggelig liten krok med lite folk.
Aspire Lounge Schiphol Singapore aviser
Tynt med aviser og magasiner.
Aspire Lounge Schiphol Singapore krok
Tydelig reklame for Singapore Airlines i kroken.
Aspire Lounge Schiphol Singapore utsikt
Lyst og luftig.