Man blir vel aldri for gammel til å ha det gøy?

Mange vil nok oppleve Los Angeles som en eneste stor fornøyelsespark. Og det kan jeg si meg enig i. Allikevel er det verdt å få med seg de virkelige fornøyelsesparkene. Her er Universal Studios et must.

Det skal sies at det ikke er første gang jeg besøker parken. Til tross for en særdeles høy billettpris – rundt tusen kroner for den aller billigste billetten – lot jeg ikke muligheten gå fra meg da jeg besøkte LA på ny. Det skal riktignok også sies at reisefølgets begeistring for en av attraksjonene gjorde at jeg egentlig ikke hadde noe valg. Men jeg var ikke vond å be.

Universal Studios Hollywood før inngang
Moroen starter allerede før du går inn.

Dyre billetter og snarveier

Jeg hadde booket billettene på forhånd via en tredjepartsside – UndiscoverTourist.com. Vanligvis foretrekker jeg å benytte parkens egen side, men ettersom det var noen dollar å spare, tok jeg sjansen.

Det skal nevnes at uansett hvor på nett du booker, så sparer du i forhold til å kjøpe i billettluken ved ankomst. Jeg sparte hele 15 dollar og betalte rundt 90 dollar for billetten. Dette var den aller rimeligste. Det vil si med masse køståing inkludert.

Universal Studios Hollywood inngang
Hovedinngangen.

Ved å kjøpe billett på forhånd sparer du deg forøvrig for køen i billettluken. Det var jeg sjeleglad for ved ankomst. Med 30 grader og stekende sol var det ikke optimalt å vente lenger enn nødvendig. Jeg og reisefølget labbet derimot rett inn i parken.

Det er også mulig å kjøpe fast track og VIP-billetter. Jeg må si jeg var meget nær ved å kjøpe VIP-billetten som inkluderte privat guide, lounge, mat og ubegrenset med fast track til attraksjonene. Dessverre innså jeg at godt over 3 000 kr var litt i meste laget å bruke på én dag.

I kø for Harry Potter

Vi ankom en time etter parkens åpningstid, og hadde håpet dette skulle gjøre at køene var noe mindre. Dessverre viste det seg at ganske mange flere hadde tenkt den samme tanken. Dermed bar det rett i kø.

Universal Studios Hollywood Harry Potter
Folksomt i Harry Potter-land.

Vi hadde sett oss ut Harry Potter-land som den første attraksjonen å besøke ettersom denne var mest populær og hadde lengst ventetid. Det gikk med drøye 45 minutter for å komme inn til en virtuell berg-og-dal-bane inne i et slott som varte i knappe fem minutter. Men gøy var det.

Reisefølget trodde forøvrig en stund etterpå at han var Harry Potter og skulle på død og liv ha en tryllestav til 100 dollar i tillegg. Da satte jeg foten ned. 100 dollar for en dandert trekvist fra Kina? Galskap.

Universal Studios Hollywood magi
Litt Harry Potter-magi.

Hele Harry Potter-land var veldig amerikanisert med fokus på salg av effekter fra filmene. Attraksjonene og bygningene var gøyale, men ikke spektakulære.

Mange attraksjoner

Foruten Harry Potter er det 14 andre spennende attraksjoner å besøke. På en dag er det helt umulig å rekke over alle med en vanlig billett. Jeg regnet i gjennomsnitt én time per attraksjon. Fortere enn det går det ikke med mindre du har fast track eller VIP-billett.

Universal Studios Hollywood walking dead
Walking Dead.

Disse attraksjonene kan du besøke:

 • The Wizarding World of Harry Potter
 • The Walking Dead Attraction
 • Studio Tour
 • Fast & Furious – Supercharged
 • King Kong 360 3D
 • Nighttime Studio Tour
 • Despicable Me Minion Mayhem
 • Super Silly Fun Land
 • Transformers 3D
 • The Simpsons Ride
 • Jurassic Park — The Ride
 • Revenge of the Mummy – The Ride
 • WaterWorld
 • Shrek 4D
 • Special Effects Show
 • Universal’s Animal Actors

Studio Tour med Jimmy Fallon

Jeg skal ikke gå inn på hver enkelt attraksjon, men vil fremheve Studio Tour som den aller mest interessante. Her får du ikke bare én fornøyelse, men mange små og store i ekte Hollywood-stil.

Universal Studios Hollywood Studio Tour
Studio Tour med Jimmy Fallon.

Du kjører rundt mellom filmkulisser i en åpen buss. Du får blant annet se kunstige gjenskapninger av byer, oversvømmelser, togkræsj, branner, flyvrak og masse mer. Du svinger endog innom Wisteria Lane kjent fra Frustrerte Fruer. Denne turen er absolutt et must og verdt billettprisen i seg selv.

Universal Studios Hollywood Studio Tour Wisteria Lane
Wisteria Lane fra Frustrerte Fruer.
Universal Studios Hollywood Studio Tour effekter
Ekte og spektakulære kulisser.
Universal Studios Hollywood Studio Tour flyvrak
Fascinerende flyvrak.
Universal Studios Hollywood Studio Tour vann
Spektakulære scener i form av kunstig regn og flom.

Jurassic Park er en klassiker som også bør prøves. Noe gammel, men den holder fortsatt på kruttet.

Hva mer?

Ettersom du gjerne skal tilbringe hele dagen her, er det også nødvendig å få i seg en  matbit eller to. I de kunstige byene ligger det mange spisesteder. Disse byr på typisk amerikansk fast food. Ingen gourmetopplevelser, men det fyller maven.

Universal Studios Hollywood fast food
Enkel fast food.

Hele parken er gjennomført. Hvor enn du går møter du på referanser til kjente Universal-filmer. Utkledde personer går rundt og «plager» deg og skaper en livlig stemning.

Begge gangene jeg har vært i Universal Studios har det vært ekstremt med folk. Det er en ganske stressende og langdryg atmosfære til tross for mange lyspunkter i form av gøyale aktiviteter.

Konklusjon

Alt i alt har jeg et gledelig inntrykk av parken, men har nå lært at jeg skal kjøpe en av de dyrere billettene til neste gang. Køståingen ødelegger mye av opplevelsen.

Jeg vil anbefale alle som legger turen til LA å besøke Universal Studios. Og nei, du trenger slett ikke ha eller være barn for å dra hit. Det er et sted for alle.

Min stjernevurdering: 5 av 6.

Flere bilder

Universal Studios Hollywood New York
Masse folk og en liten bit New York.
Universal Studios Hollywood berg-og-dalbane
Ganske enkel berg-og-dalbane i Harry Potter-land.
Universal Studios Hollywood godteri
Litt candy hører med.
Universal Studios Hollywood Paris
Et lite stykke Frankrike.
Universal Studios Hollywood London
Et lite stykke London i Los Angeles.
Universal Studios Hollywood effekter
Forseggjorte kulisser.
Universal Studios Hollywood Paris
Et lite stykke Paris.
Universal Studios Hollywood Simpsons
The Simpsons.
Universal Studios Hollywood Studio Tour buss
Ombord i bussen med utsikt mot New York.

Video

PS! Visste du at jeg ofte publiserer videoer på YouTube? Sjekk her!