Var det egentlig så sosialt og uformelt som i Østen?

Å stikke ned til Aker Brygge for en matbit er alltid en enkel og lettvint løsning for oss som jobber i nærheten. Her ligger kanskje ikke de aller største kulinariske perlene, men du finner god hverdagsmat som metter. Ville Asia elegant føye seg inn i rekken?

Det var nydelig sommervær ute og folk var i usedvanlig godt humør. Det bugnet over på uteserveringene til tross for at solen var i ferd med å gå ned og kalde vindpust snek seg inn under varmelampene.

Kjølig inne

Spisefølget og jeg drøftet et sekund hvor vi skulle sitte, men kom frem til at det var sikrest innendørs dersom vinden skulle tilta. Det skulle senere vise seg at varmelampene var et bedre valg, da vinden snek seg inn gjennom de åpne dørene og fungerte som en frisk aircondition.

Restaurant Asia Aker Brygge Oslo uteservering
Asia bød også på uteservering.

Nuvel. Vi slo oss ned og fikk raskt utdelt menyen av en oversmilende blid svenske. Jeg hadde spist her før, og da var det de små burgerne, men dette var en evighet siden. Mulig de var tatt ut av menyen nå. Uansett skulle jeg teste noe annet denne gangen.

Innholdsrik meny

Spisefølget var i grunnen ikke så veldig sulten, men appetitten fikk et kraftig oppsving idet menyen ble iakttatt. Dermed ble det plutselig aktuelt med forrett. Dog en lettere variant. Vi valgte å dele en skål med salte og røkte soyabønner.

Restaurant Asia Aker Brygge Oslo meny
Fyldig meny.

Spisefølget hadde også lyst på vin, men servitrisen måtte skuffende meddele at de var tom for den som passet best til retten. Dermed ble det en alternativ variant i stedet.

Til hovedrett ble det også deling, men da såkalte bao buns av svin og storfe. Jeg var noe usikker på presentasjonen, men ble ikke veldig overrasket da jeg så det kom i sandwichform.

Fiffig forrett

De røkte soyabønnene var enkelt presentert og minnet mer om snacks. Servitrisen informerte oss om hvordan de skulle spises, for det var nemlig ikke slik at du fortærte hele grønnsaken. Du skulle fiske ut bønnene fra skallet. Dette skapte en herlig harmoni av salt, røkt og søtt, men jeg hadde aldri gjettet at du ikke skulle spise alt.

Restaurant Asia Aker Brygge Oslo bønner
Bønner å knaske på til forrett.

Det tok ikke lang tid før hovedretten kom på bordet. Ved første øyekast kunne du få inntrykk av at dette var en noe kreativ burger i polarbrød. Det viste seg senere at det var en herlig sandwich proppet full av asiatiske smaker. Spisefølget og jeg tok en av hver. Det var nemlig to i hver kurv.

Restaurant Asia Aker Brygge Oslo sandwich
Lekre sandwicher.

Saftige sandwicher

Jeg begynte med svineribben. Her lå det et crispy panert svinestykke blandet sammen med kimchi slaw, ketchup og koriander. Nesten umulig å spise med hendene, men usedvanlig god på smak. Kanskje en anelse for syrlig, men ikke nok til å overdøve resten av retten.

Restaurant Asia Aker Brygge Oslo crispy svin
Crispy svin.

Biffen var derimot noe tammere. Jeg fikk en fornemmelse av pulled pork, men uten svinesmaken. Rødløken var i overkant fremtredende i samspill med korianderaiolien. Dog ingen usmak, men skulle jeg valgt igjen ville det blitt svineribben. Den kledde både det bløte brødet og tilbehøret bedre. Her ble det rett og slett for saftig.

Restaurant Asia Aker Brygge Oslo biff
Noe tam biff-sandwich.

Mye mat var det dog ikke. Hovedrettene ville fungert ypperlig til lunch, men jeg er noe usikker på om det hadde holdt til middag for en sulten turist fra kontinentet over dammen. Men restauranten het nå engang Asia, og porsjonene var således autentiske.

Happy ending

Det ble dermed rom for dessert, eller «happy ending»  som menyen så treffende beskrev det. Jeg gikk selvsagt for sjokoaldekaken med sjokoladesorbet, chai te-mousse og miso-karamell. Det hørtes i overkant ut, men for en sjokoladeelsker som meg var det himmelen.

Restaurant Asia Aker Brygge Oslo dessert
«Happy ending» med sjokolade.

Spisefølget gikk derimot for banankaken med ingefærsorbet, gresskarfrø og marinert ananas. Jeg var over meg av begeistring for min dessert, som traff blink i min gane, mens det på motsatt side av bordet nå begynte å bli fylt. Banankaken ble elegant lagt til side. Kun tilbehøret forsvant.

Restaurant Asia Aker Brygge Oslo toalett
Kreative toaletter.

Med maten innenbords var det nå tid for å iaktta omgivelsene. Til tross for intime bord, var det lekkert og moderne rundt oss. Toalettene var også innbydende utformet i kreative stenformasjoner. Nok av plass var det også med to etasjer.

Konklusjon

Alt i alt en utsøkt asiatisk hverdagsrestaurant. Like enkel som tilgjengeligheten var maten. Små, smakfulle retter og flotte, uformelle lokaler gjør dette til et sted jeg gjerne velger igjen hvis jeg er på farten.

Min stjernevurdering: 5 av 6.

Flere bilder

Restaurant Asia Aker Brygge Oslo lokale
Stort lokale.
Restaurant Asia Aker Brygge Oslo lokale
Nok av plasser.
Restaurant Asia Aker Brygge Oslo interiør
Lettere asiatisk inspirert.
Restaurant Asia Aker Brygge Oslo trapp
To etasjer.