Innfrir det som tilsynelatende er Oslos beste asiatiske restaurant?

Jeg har tidligere spist en enkel middag på Dinner som hverken overrasket eller skuffet. Derfor sa jeg til meg selv den gang at jeg skulle tilbake for en ny opplevelse. Nå var dagen kommet.

Spisefølget og jeg hadde en lang reise foran oss og besluttet å slå ihjel noe dødtid med en hyggelig lunch før vi satte kursen mot Gardermoen. Ferden denne gang gikk østover. Hva passet vel da bedre enn asiatisk mat?

Spontant

Hele besøket var ganske så spontant, så vi var alle spente på om det var bord ledig da vi kom. Ettersom vi var noe før normal lunchtid var det helt uproblematisk.

Restaurant Dinner Oslo inngang
Inngangsparti.

Den hyggelige velkomstvertinnen viste oss til bordet som for anledningen befant seg i samme etasje. Forrige gang ble vi nemlig forvist til et trangt bord nede i den dunkle kjelleren.

Overveldende utvalg

Menyene ble delt ut og jeg ble overveldet over utvalget. Det var så mye tekst at bibelen nærmest ble som kiosklitteratur å regne. Nuvel. Jeg jaktet på noe lett. Denne gangen skulle jeg ihvertfall ikke ha indrefileten.

Restaurant Dinner Oslo lunchmeny
Mye å velge i.

Jeg beveget meg dog i samme gate og tittet mot oksen. Det måtte bli Gong Cio Ao Jo Si – en av spesialitetene fra Szechuan. Dette var, ifølge menyen, finstrimlet oksekjøtt som var tørrstekt og som ble servert med grønnsaker til. Enkelt og greit, tenkte jeg.

Restaurant Dinner Oslo appetittvekker
Lett appetittvekker.

Spisefølget slet derimot med beslutningsvegring. Etter noe frem og tilbake endte det med vårruller. Nå kunne vi bestille. I påvente av måten kom det en skål med nøtter og kål på bordet som snacks.

Sprøtt og pirrende

Knappe femten minutter senere var maten på bordet. Spisefølgets vårruller så unektelig smakfulle ut, og jeg fikk en smaksprøve. Du verden for en skarp og pirrende appetittvekker. Her var det en god blanding av både kylling og scampi.

Restaurant Dinner Oslo vårrull
Smakfulle vårruller.

Etter å ha sneket meg til en forrett var det på tide å smake på oksekjøttet. Dette var presentert som små ormer blandet i grønnsaker med friterte spinatblader til. Til tross for at jeg hadde valgt en «mild» variant freste det i ganen.

Restaurant Dinner Oslo kjøtt
Sprøtt og pirrende kjøtt.

Konsistensen var særdeles sprø. Dette kunne like så gjerne fungert som pirrende snacks som et lunchmåltid. Mengden kunne kanskje fått en amerikaner til å rygge, men utrolig nok var det mer enn nok for meg. Det ble forøvrig servert rikelig med ris til.

Fine fasiliteter

Både spisefølget og jeg var meget tilfreds med både mat og service. Jeg fikk ikke anledning til å teste desserten denne gangen heller, men det åpner for et nytt besøk om ikke altfor lenge.

Restaurant Dinner Oslo stemning
Dunkel stemning.

Vi ba om regningen. Jeg ruslet en tur på toalettet nede i kjelleren for å sjekke standarden. Det sies jo at det er her du virkelig avslører restauranten. Og hvis så er sant, så innfrir Dinner. Det var rent og moderne.

Restaurant Dinner Oslo toalett
Rent og elegant toalett.

Selv om det var midt på lyse dagen var lokalene veldig dunkle. I kjelleren var det nærmest bekmørkt. Jeg får ikke til å bestemme meg om jeg liker det eller ikke. Nuvel. Det var på tide å runde av og sette kursen østover for alvor.

Konklusjon

Alt i alt en særdeles hyggelig opplevelse. God mat, likenes service og flotte lokaler. Beliggenheten er også ypperlig. Jeg drar mer enn gjerne tilbake.

Min stjernevurdering: 5 av 6.

Flere bilder

Restaurant Dinner Oslo
Inngang.
Restaurant Dinner Oslo stemning
Delikate omgivelser.
Restaurant Dinner Oslo ute
Utsikt mot Theatercafeen.