Hvordan blir det når fransk møter amerikansk i ekstravagante omgivelser?

Db Bistro Moderne ligger beleilig til midt i downtown av Miami på JW Marriott Marquis hotell. I utgangspunktet skulle du tro det var en vanlig hotellrestaurant, men med nærmere ettersyn skjulte det seg en kulinarisk perle her.

I og med at det for anledningen var over 20 grader og spisefølget var norsk, var det ingen overraskelse at shortsen var på. Ved inngangen til restauranten ante vi dog fare på ferde.

På med buksene

Nå er det en kjensgjerning at amerikanerne ikke akkurat er blant de mest velkledde, men her var altså kravet lange bukser. Og da holdt det lenge med en slitt dongeribukse eller treningsbukse. Ihvertfall hvis vi iakttok de øvrige gjestene.

db Bistro Moderne Miami lokale
Luftig og ordinært lokale.

Med finstasen på inntok vi restauranten. Db Bistro Moderne er en fransk-amerikansk bistro av Daniel Boulud. Menyen byr på en rekke franske delikatesser fra både land og vann som escargot, and, østers og hummer. Selvsagt sto også burger på menyen.

db Bistro Moderne Miami meny
Innholdsrik meny med franske delikatesser.

Fremragende service

Mottagelsen var på det aller mest profesjonelle vis. Vi fikk én servitør som hadde ansvar for vårt bord og som velvillig fortalte oss om fristelsene på menyen. Spisefølget var noe ubesluttsomme, og menyen ble nærmest som sengelektyre å regne.

db Bistro Moderne Miami aperitiff
Brød og martini til aperitiff.

Mens lesningen pågikk, gikk aperitiffen i gang. Spisefølget slo til med en martini mens det ble servert noen friterte boller på bordet. Jeg fikk ikke med meg hva det var, men helt greit på smak var det.

Valgets kval

Beslutningsvegringen tok omsider slutt, og valgets time var kommet. Jeg skulle, ikke overraskende, ha burger, mens spisefølget gikk for spansk blekksprut og andekonfit. Spenstig.

db Bistro Moderne Miami forrett
Ubestemmelig appetittvekker.

Servitøren var som sedvanlig observant og skjenket vin så fort det sank noe i glasset. Maten tok derimot noe tid å ferdigstille til tross for en halvfull restaurant. I mellomtiden tygget vi litt på brødet som ble satt frem.

Var det alt?

Omsider kom maten. Førsteinntrykket var ikke noe ekstraordinært. Både burgeren og de øvrige rettene så ganske ordinære ut. Utseendet levde opp til smaken, ihvertfall når det gjaldt burgeren.

db Bistro Moderne Miami hamburger
Ordinær hamburger.

Denne var rett og slett noe kjedelig. Beskrivelsen «crispy pork belly, raclette cheese and caramelized onions» samsvarte ikke helt med forventningene. Jeg hadde sett for meg mye mer smak. Friesene var derimot utsøkte.

Det går and

Den spanske blekkspruten falt heller ikke helt i smak hos spisefølget. Denne manglet også smak og var ellers ganske ordinær. Den eneste store opplevelsen var andekonfiten som var rik på smak til tross for en enkel presentasjon.

db Bistro Moderne Miami and
Smakfull andekonfit.
db Bistro Moderne Miami blekksprut
Tam blekksprut.

Det forble med hovedrettene denne gang, og det var kanskje like så greit.

Prisnivået på Db Bistro Moderne er forøvrig høyt. Det ligger noe over norsk nivå. Bortsett fra enestående service var det i mine øyne ingen ekstraordinære matopplevelser som kunne forsvare prisene.

Konklusjon

Alt i alt var det altså en blandet opplevelse. Både lokaler og service leverer til toppscore. Dessverre havner maten kun midt på treet og forringer helhetsinntrykket.

Min stjernevurdering: 4 av 6.